Како да го ресетирате сензорот за амбиентална температура во Форд

Christopher Dean 21-07-2023
Christopher Dean

Кога станува збор за температурата на моторот со внатрешно согорување е голема работа и екстремите можат да му наштетат на системот. Токму поради оваа причина се создадени сензори како што е сензорот за температура на околината.

Во современите автомобили што имаат вградени компјутери како денешните Фордови, користат многу различни сензори. Овие сензори собираат информации што помагаат моторот да работи на најоптимално можен начин. Меѓутоа, кога сензорот е погрешен, тоа може да предизвика проблеми.

Што е сензор за температура на околината?

Сензорот за температура на околината е мал уред што обично се наоѓа на доводниот колектор, радијаторот или понекогаш во близина на фарови. Тој е прикачен на моторот со една жица преку која ги пренесува информациите за температурата од околниот воздух.

Оваа информација ја прима компјутерот на автомобилот за да му даде до знаење врз основа на надворешната температура колку гориво треба да се вбризгува во цилиндрите за согорување. Тоа помага да се осигураме дека моторот работи најдобро врз основа на надворешната температура.

Сензорот во суштина е отпорник што го менува нивото на електричен отпор врз основа на температурата надвор. Компјутерот може да интерпретира од струјата што ја дава сензорот каква температура е надвор.

Како пример за тоа како овој сензор помага, да речеме дека возите во зима и моторот на вашиот автомобил ќе мора да работипотешко поради студот. Без овој сензор, автомобилот не знае дека ќе треба да согори повеќе гориво.

Кога овој сензор ќе открие дека условите надвор се ладни, тогаш пораката до моторот е да согорува повеќе гориво за да може моторот да се справи со ладни услови и перформанси најдобро.

Како да го ресетирате сензорот за температура на околината на Ford

Апликацијата за временска прогноза на телефонот вели дека надвор е 98 степени, но температурата на екранот на Форд е 79 степени. Очигледно нешто не е во ред бидејќи ова не е репрезентативна за познатата надворешна температура.

Може да има проблем со сензорот за кој со среќа можеби ќе треба само ресетирање за да се поправи. Може да укаже и на потреба од замена на единицата, но ќе дојдеме до тоа подоцна во статијата за секој случај. Сега процесот може да се разликува врз основа на моделот Ford, но во овој случај ќе претпоставиме дека работиме со камион Ford F150.

Ресетирање од контролната табла

Ова е наједноставниот начин да се обидете ресетирање за Ford F150. Од Контролната табла одете до лентата со мени и лоцирајте ги копчињата за наизменична струја и рециркулација. Притиснете ги и задржете ги и двете истовремено 12 – 16 секунди.

Исто така види: Најдобар мал теренец за влечење 2023 година

Откако ќе се ослободи температурата требаше да се ресетира и се надеваме дека сега ќе одговара на вистинската надворешна температура.

Исто така види: Што прави Sway Bar?

Заедно притискање на копчињата AC и MAX AC

Ова е повторно едноставен начин за ресетирање на сензорот за температура на околината додекаво исто време рекалибрирање. Проверете дали вашиот камион е во режим на менување на возење (D) пред да го направите ова.

Од контролната табла за климатизација притиснете и задржете ги копчињата AC и MAX AC истовремено 2 – 3 секунди. Ослободете ги копчињата и по 1-2 минути сензорот ќе се ресетира и, исто така, се надеваме дека ќе се калибрира за да одговара на точната температура надвор.

Рачно ресетирање

Овој метод ќе бара од вас да го лоцирате самиот сензор кој во Ford F150 е или во близина на решетката на страната на браникот, во близина на радијаторот или во просторот на моторот одвоено од моторот. Откако ќе ја најдете, исклучете ја батеријата и оставете ја 15 минути за да дозволите преостанатото електрично полнење во системот да се истури. Електричниот удар не е забавен.

Исклучете ја жицата што води од сензорот до моторот и одвртете го самиот сензор. Ова е деликатна компонента, затоа бидете внимателни со неа. Нежно отстранете ја прашината или нечистотијата што можете да ги видите.

Откако ќе се исчистите, побарајте го копчето за ресетирање на физичкиот сензор и притиснете го. Последниот чекор е да го замените сензорот и да поврзете сè повторно заедно.

Што ако ресетирањето не помогне?

Постои шанса ресетирањето да не направи разлика што може да доведе на потенцијални проблеми. Ако вашиот сензор не му каже на моторот дека е жешко надвор, тој може сам да одлучи да работи понапорно. Ова ќе направи автомобилот да согорува повеќе гориво, а моторот да работи на повисокотемпература.

Понекогаш ресетирањето нема да работи бидејќи сензорот е оштетен и всушност треба да се замени наместо да се ресетира. Во овој случај немате друга опција освен да се одлучите за опцијата за замена. Нефункционалниот сензор за температура на околината може да предизвика многу проблеми.

Како да го замените сензорот за температура на околината

Замената на сензорот за температура на околината не е тешка задача, но бара нежен допир . За среќа, сензорот за замена нема да чини премногу и ако самите ја снабдувате работната сила, тоа е навистина евтин поправка.

  • Исклучете ја батеријата 15 минути пред да започнете понатамошна работа за да дозволите преостанатиот електричен полнеж да се потроши (можеби дури и ќе сакате да носите ракавици отпорни на удари додека работите на електричниот систем)
  • Пронајдете каде се наоѓа сензорот за температура на околината во вашиот специфичен модел на возило. Обично ќе биде блиску до предниот дел на возилото каде што може полесно да ја испита температурата на надворешниот воздух
  • Исклучете ги жиците и завртките што го држат стариот сензор на место, најверојатно ќе ви треба шрафцигер за ова
  • Откако стариот уред е отстранет, заменете го со нов сензор за температура на околината кој повторно го поврзува со моторот и жиците
  • Кога сè ќе се поврзе повторно, поврзете ја акумулаторот на автомобилот и подготвени сте да го тестирате вашиот нов сензор

Можеби ќе сакате да гледате видео од овој типсензорот се заменува за да се добие подобра идеја за процесот. Исто така, треба да бидете сигурни дека ќе направите нежен допир со овие сензори бидејќи може да се скршат релативно лесно ако грубо се ракува.

Зошто е толку важен сензорот за температура на околината?

Како што беше споменато амбиентот Температурниот сензор е важен поради неколку причини во однос на ефикасното возење на возилото. Сепак, тоа оди подалеку од ова и може да помогне во регулирањето на системите за контрола на животната средина во автомобилот.

Откривањето на надворешната температура му помага на компјутерот соодветно да ги постави системите за греење и AC . Ако возите низ топла пустина, на пример, сензорот ќе го знае ова и ќе испрати порака за зголемување на излезот на наизменична струја.

Колку често треба да го ресетирате сензорот за температура на околината?

Барем еднаш неделно споредете ја надворешната температура со отчитувањата прикажани на екранот на контролната табла на вашиот Ford. Ако температурата е значително различна, тогаш можеби е време за ресетирање. Идеално, ова ќе го доближи отчитувањето до вистинската надворешна температура.

Ако сензорот сè уште е многу неточен, можеби е време целосно да се замени.

Заклучок

Амбиентот сензорот за температура врши важна работа кога станува збор за вашиот Ford. Читањата што ги собира помагаат да се регулираат перформансите на моторот и да се избегнат проблемите со прегревање. Исто така, има влијание врз создавањето удобен внатрешентемпература во кабината.

Ова е деликатна опрема што може лесно да се ресетира и да се замени доколку е потребно. Се разбира, како и кај сите работи во автомобилската индустрија, ако не се чувствувате сигурни во поправките, нема срам да побарате помош.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за да правилно наведете или наведете како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.