Како да прикачите приколка со електрични сопирачки

Christopher Dean 26-07-2023
Christopher Dean

Ако на вашата приколка и требаат сопирачки, а тие веќе не се поврзани, тогаш веројатно се прашувате како да го направите тоа сами. За среќа, тоа е прилично јасен процес и не треба да ви одземе премногу долго за да го направите.

Во ова упатство, ги изложивме чекорите за тоа како да ја поврзете вашата приколка со електрични сопирачки, како и некои други корисни совети.

Дали ми требаат сопирачки за приколка?

Ако имате лесна приколка тогаш можеби нема законски да се бара да инсталирате независни сопирачки за приколка како сопирачки на вашиот влечното возило треба да биде доволно за безбедно да ве доведе до застанување.

Меѓутоа, во повеќето држави, постојат закони кои бараат од вас да имате сопирачки за вашата приколка ако тежи над 3.000 фунти кога е целосно натоварена.

Законите се разликуваат помеѓу државите, па затоа е важно да ги проверите специфичните барања на која било држава низ која имате намера да патувате пред да тргнете.

На пример, во Калифорнија, мора да имате сопирачки вашата приколка ако тежи над 1.500 фунти кога е натоварена, но во Алјаска, законската граница е 5.000 фунти.

Општо земено, најдобро е да инсталирате сопирачки за вашата приколка без оглед на тоа во која држава патувате бидејќи тие значително го зголемуваат вашиот безбедност при влечење.

Исто така, би препорачале да инсталирате контролер на сопирачките за да го подобрите вашето искуство со влечење. Контролерите на сопирачките можат да бидат прилично лесни за инсталирање и обично се убавиприфатлива цена.

8 чекори за поврзување на електричните сопирачки

За сите приколки, има барање за минимум 4 функции кога станува збор за жици. Тоа се стоп светла, задни светла, лев трепкач и десен трепкач.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки на Вирџинија

За лесни приколки како што се мали кампери, теренски приколки, приколки за лесни чамци и мали приколки за помош, се поврзани 4 жици на 4-пински конектор за да ги овозможите овие основни функции.

За овој тип на жици, белата жица е жица за заземјување, кафеавата жица е поврзана со задните светла, светлата и страничните светла за маркери, жолтата жица е поврзана со левото стоп светло и левиот трепкач, а зелената жица е поврзана со десното стоп светло и десниот трепкач.

За приколки кои бараат сопирачки, конектор со најмалку 5 ќе бидат потребни иглички. Ова е за да се смести 5-та сина жица што обезбедува енергија за ракување или исклучување на сопирачките на приколката.

Подолу, даваме едноставно објаснување за поврзувањето на електричните сопирачки што е прилично универзално и може да се користи во повеќето ситуации . Меѓутоа, во некои случаи, ќе има специфични индустриски стандарди што ќе треба да ги следите.

Чекор 1

Прво, ќе треба да го инсталирате 6-проводникот кабел во рамката на вашата приколка. Потоа ќе треба да го поделите кабелот така што сините, жолтите и кафените жици можат да се спуштат по левата страна наприколката и зелената жица може да се спуштат надолу од десната страна.

Можете да ја игнорирате црната жица бидејќи таа нема да се користи.

Чекор 2

Сега, земете ја зелената жица и поврзете ја на десниот трепкач.

Чекор 3

Земете ја жолтата жица и поврзете ја налево трепкач.

Чекор 4

Земете ја сината жица и поврзете ја на електричните сопирачки.

Чекор 5

Сега, ќе треба да ја земете кафената жица и да ја поврзете со задните светла од десната и левата страна на приколката, како и со страничните светла за маркери. Ако вашата приколка е широка повеќе од 80 инчи, тогаш ќе бара тројна светлосна лента во задниот центар.

Ако е така, ќе треба да ја поврзете и кафеавата жица на ова.

Чекор 6

Со помош на завртка за самопреслушување, ќе треба да ја прикачите белата жица на рамката на приколката.

Чекор 7

Сега, вратете се на 5-пинскиот конектор и спојте ги сите овие жици што штотуку ги поврзавте на жица со иста боја на конекторот.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки на Индијана

Чекор 8

Штом сето тоа ќе заврши, едноставно треба да ги залепите сите врски со лента за да бидат целосно безбедни.

Поврзување сопирачки за приколка со 7-пински конектор

Некои приколки имаат 7-пински конектор кој има 2 дополнителни конекции за функции како што се помошно напојување и резервни светла. Поврзувањето на електричните сопирачки за приколка со 7-пински конектор е ист процес какоза 5-пински конектор.

Првите 5 жици треба да се поврзат на ист начин како што наведовме погоре. Потоа, можете или да ги игнорирате другите две приклучоци или да ги приклучите за други функции како што е помошното напојување.

Поврзување на приколката за комплети за отцепување

Како и за сопирачки монтиран, исто така е законски услов за многу приколки да имаат инсталиран комплет за отцепување. Во поголемиот дел од државите, ова е потребно ако тежината на вашата приколка е над 3.000 фунти кога е целосно натоварена, но повторно, тоа се разликува помеѓу државите.

Комплетовите за отцепување автоматски ги активираат сопирачките на приколката ако се откачи од возилото за влечење, па затоа секогаш би препорачале да користите една секогаш кога влечете приколка.

Различните системи на комплет за отцепување понекогаш имаат различни шеми на бои за жици, затоа секогаш проверувајте ги упатствата од производителот пред да инсталирате .

Општо земено, шемата за поврзување на отцепениот комплет е како што следува. Батеријата се полни со црвена жица (повремено црна жица), сината жица се користи за напојување на сопирачките, а белата жица се користи како жица за заземјување.

Како што споменавме, проверете инструкции за вашиот специфичен систем во случај шемите да се различни.

Рутирање на жици на приколката

Значи, сега утврдивме како да ги поврзете жиците со соодветните компоненти и можеби се прашувате како всушностнасочете ги.

Најдобар и најбезбеден начин за насочување на жиците е да ги вгнездите околу и во рамката на приколката. Откако ќе се вгнездат, препорачливо е да ги покриете или со пластичен или со флексибилен канал за да им дадете добар слој на заштита од елементите и од закачување.

Покривката што ја користите не мора да бидат целосно водонепропустливи, но ние силно би препорачале да користите некоја форма на заштита од атмосферски влијанија кога се спојувате во жиците.

Совети за различните типови на жици за приколки

Големини на жици за приколки

Постојат многу различни големини на жици од кои можете да изберете и ќе забележите дека тие обично се наведени по „мерач“. Колку е помал бројот, толку жицата ќе биде подебела.

Вообичаено, би користеле жица од 16 или повисока за осветлување и подебела жица, како што е мерач 12 или 14, за сопирачки.

Сина жица

Сината жица е жица што се користи за напојување на електричните сопирачки на вашата приколка. Се поврзува со 5-тиот пин на конекторот, но ова не е секогаш наведено како стандардно.

Понекогаш 5-тиот пин ќе биде означен како „светла за рикверц“, а понекогаш и 5-тиот пин ќе се користи за исклучување на сопирачките при возење наназад . Ова значи дека кога користите 5-пински конектор, ќе треба да бидете сигурни дека секогаш проверувате дали жиците во вашиот автомобил одговараат на функциите на вашата приколка.

Во возилото за влечење,сината жица за електричните сопирачки ќе оди до контролорот на сопирачките.

Белата жица

Белата жица е многу важна бидејќи негативната или заземјувачката жица се поврзува со минусната страна на акумулаторот на возилото. Ја служи оваа функција за сите светла и сопирачки на приколката, како и за сите дополнителни функции како што се помошни светла за напојување и резервни светла.

Вообичаено е сопствениците на приколки едноставно да ја поврзат со рамката на приколката и потоа да ги поврзат сите и од другите жици до рамката. Поголемиот дел од времето тоа ќе функционира, но заземјувачкиот дел од колото секогаш има најголема веројатност да падне и да предизвика електрични проблеми за вашата приколка.

Најдобар начин да избегнете електрични проблеми е да ја вклучите жицата за заземјување заедно со сите други жици, а потоа поврзете го заземјувањето од секоја поединечна жица директно со белата.

ЧППП

Дали ми треба комплет за отцепување?

Во повеќето држави во САД, потребен ви е комплет за отцепување ако вашата приколка тежи над 3.000 фунти кога е целосно наполнета. Ова се разликува од држава до држава, затоа треба да бидете сигурни дека сте ги провериле законите на која било држава што планирате да ја влечете пред да започнете со патувањето.

По правило, најдобро е да инсталирате комплет за отцепување на која било приколка каде што е можно да ве чуваме вие ​​и другите возачи што е можно побезбедни.

Ако имам електрични сопирачки дали треба да имам контролер на сопирачките?

Приколки што имаат електрични сопирачкине може да се влече освен ако имате инсталирано контролер на сопирачките. Контролорот на сопирачките ви овозможува да ги контролирате сопирачките на вашата приколка од внатрешноста на кабината на вашето влечно возило. Без контролер, сопирачките на вашата приколка едноставно нема да работат.

Кои се ризиците од влечење тешка приколка без сопирачки на приколката?

Ако имате тешка приколка која треба да има инсталирани сопирачки, но зарем не се ставате себеси и другите возачи на голем ризик. Додадената тежина на приколката значително ги намалува вашите растојанија за сопирање и ако вашата приколка нема сопирачки, тогаш имате реален ризик да се забие со дигалка.

Имањето сопирачки и контролер на сопирачките исто така значи дека можете да ја контролирате приколката се ниша кога излегувате на пат што е многу важно. Ако влечете тешка приколка без сопирачки и таа почне да се ниша, ќе ви биде неверојатно тешко безбедно да ја вратите под контрола.

Како да знам дали мојата приколка веќе има електрични сопирачки ?

Општо земено, можете да забележите дали вашата приколка веќе има електрични сопирачки ако има инсталирани сопирачки, но нема погон.

Единствениот пат кога тоа нема да биде случај е ако приколката има хидраулични сопирачки, но претходен сопственик го сменил погонот за нормална спојка и одлучил да не ги користи сопирачките.

Завршни мисли

Правилно поврзување на електричните сопирачки за вашата приколка се важни за да бидете безбедникога сте излезени на патиштата. Како што можете да видите, не е премногу комплицирано и советите во овој водич треба да ве натераат сами да го направите за кратко време.

Извори

//itstillruns.com/ wire-boss-snowplow-12064405.html

//mechanicalelements.com/trailer-wiring-diagram/

//www.elecbrakes.com/blog/can-standard-trailer-wiring -power-electric-brakes/

//www.rvandplaya.com/how-much-can-you-tow-without-trailer-brakes/

Поврзете или упатете ја оваа страница

Потрошивме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако сте ги нашле податоците или информациите на оваа страница е корисна во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.