Која е оценката за бруто тежина на возилото (GVWR)

Christopher Dean 25-07-2023
Christopher Dean

Можеби не мислите дека влечењето би имало многу врска со математиката, но би се излажале. Дефинитивно постои аспект на математиката кога станува збор за безбедно и правилно влечење товар. Еден од поимите и вредностите во оваа математика се нарекува Оценка за бруто тежина на возилото или GVWR.

Што е оценка за бруто тежина на возилото?

Исто така познат како GVWR, Оценката за бруто тежина на возилото го претставува максималниот износ тежина со која вашето возило може безбедно да се справи. Ова вклучува носивост како и капацитет за влечење. Обично можете да ја лоцирате оваа вредност на плакатот прикачен на вратата од возачката страна.

Во кои пресметки се користи GVWR?

Важно е да се забележи дека GVWR е максималната тежина што може да ја поднесе вашето возило, вклучувајќи ја и сопствената тежина на возилото и тежината на кој било товар и патници. Поради ова, со равенка можете да ја одредите максималната тежина на товарот што може да го поднесе вашето возило.

Прво треба да ве запознаеме со терминот Curb Weight, ова е вредност на тежината што ја одразува тежината на вашето возило без товарни патници и празен резервоар за гориво. Ова е вредност што можете да ја најдете во упатството за сопственикот и е важна за равенката.

Исто така види: Зошто радиото Ford F150 не работи?

Значи, ако сакате да знаете колку дополнителна тежина можете да додадете на возилото, едноставно треба да ја одземете максималната тежина од GVWR. Ова ќе ви каже колку тежина од товарот, патниците и полн резервоар за гас може да се додадебезбедно.

Зошто треба да го знаеме GVWR?

Оценката за бруто тежина на возилото е важно да се знае за да можете да бидете сигурни дека сте безбедно натоварени. На пример, ако имате пикап и имате тежок товар во задниот дел, важно е вашиот камион да се справи со тоа ниво на тежина.

Ако го преоптоварите вашето возило во однос на тежината, тоа може да предизвика многу проблеми. Настрана од зголемувањето на потрошувачката на гас, може да го најдете возилото помалку реагирано во кривините и побавно да реагира кога ќе ги притиснете сопирачките. Преголемото оптоварување на одредена оска може да доведе до оштетување до и вклучително откажување на самата компонента.

Имањето преголема дополнителна тежина во вашето возило претставува реален ризик за вашата лична безбедност, како и за другите возачи околу тебе. Секогаш запомнете колку максимална носивост што треба да ја носи вашето возило ја зема предвид вашата тежина, тежината на патниците, полн резервоар со гас и тежината на секој дополнителен товар.

Што ако вашето возило е постаро?

Ова е нешто што треба да се има на ум кога станува збор за вредноста на GVWR. Кога го користиме регистрираниот GVWR за одредено возило, претпоставуваме дека возилото е сосема ново и неносено. Ако вашиот камион е стар неколку години и можеби има пристојни милји на часовникот, можеби веќе нема да биде способен за врвна оцена.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Вашингтон

Суспензијата можеби е ослабена, оските може да бидат кородирани, а другите потпорни компоненти може да не бидат како што беа кога беа нови. Самобидејќи капацитетот кога сосема нов беше една вредност не значи дека постар користен модел сè уште може да управува со целото оптоварување. Одморете го вашето возило и претпоставете дека е постаро дека можеби ќе треба да се справи со помал товар.

Заклучок

Важно е да се знае значењето на бруто-тежината на возилото. Оваа вредност ви го кажува максимумот што возилото може да го постигне, вклучувајќи ги патниците и товарот и сè уште работи безбедно. GVWR е поправен од производителот на возилото кој го ставил на интензивно тестирање.

Знајте ги ограничувањата на вашето возило и немојте да ги туркате над она што може да го ракува.

Поврзете го или упатете го ова Страница

Поминуваме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако сте ги нашле податоците или информациите на оваа страница корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.