Различните типови на спојки за приколки

Christopher Dean 14-07-2023
Christopher Dean

Содржина

Како дел од спојката на приколката, спојките на приколката се користат за да се прицврсти вашето петто тркало или патничката приколка на место додека ја влечете на пат. Можете безбедно да ја влечете и маневрирате приколката со вашиот автомобил поради неговиот препознатлив дизајн.

Најчестите типови на спојки за приколки се јазикот во форма на А и правиот јазик. Покрај тоа, спојките за приколки доаѓаат со различни опции за монтирање, а можете дури и да го изберете механизмот за заклучување што најмногу ви се допаѓа.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Висконсин

Стилови на монтирање за спојки за приколки

Десното Стилот на јазикот на приколката може да биде разлика помеѓу безбедно патување и несреќа, па затоа е од суштинско значење да се знаат различните типови што се нудат.

Трите стилови на монтирање за директни јазични спојки се:

Тип на директен канал

Стилот со прав јазик е наједноставниот и најчестиот спој на приколки. И покрај ова, тој врши одлична работа и има капацитет за влечење што се движи од 2.000 до 21.000 фунти.

Карактеристичниот стил на преклопување

Правите јазици може да се користат и во ова стил. Сè што треба да направите за да го користите овој стил е да ги откачите игличките и да ги прицврстите. Може да заштедите и простор за складирање со превиткување на јазикот на приколката. Постои ограничување на тежината од 5.000 до 9.000 фунти. Тој е еден од најчестите типови на спојки со кука за приколка.

Стил на кружен јазик

Кружниот јазик на стеблото на оваа спојка во стилот на монтирање се лизга и се заварува на,дозволувајќи му да се заклучи на своето место. Има јака со пружина за да обезбеди совршено вклопување. Идеален за приколки за приколки со лесни генератори, може да влече од 5.000 до 12.500 фунти.

Следно, петте најчести типови на спојки со рамка А се:

Најдобри за тешки товари : Стил на рамна монтажа

На рамната држач може да се прикачат и јазици во форма на А. Тие се грижат главно за приколки за чамци и се тешки спојки за приколки, со способност за влечење помеѓу 14.000 и 25.000 фунти.

Најдобро за разновидност: прилагодлив држач за јазик

Камиони за влечење со различна висина може да се сместат со овој вид спојка. За да го поставите на приклучокот за приколка, ќе ви треба дополнителна заграда, која често се нуди одделно.

Капацитетот на влечење е од 6.000 до 21.000 фунти, што значи дека прилагодливите спојки за приколки совршено се грижат за поединците на кои им треба и полесни и потешки товари. Капацитетот на тежина на овие приколки е супериорен во однос на повеќето други.

Најдобро за големи приколки: држач за прстен Lunette

Кога станува збор за приколки со рамка А, прстенот lunette монтирањето ги олеснува работите. Што се однесува до поголемите приколки или 5-ти тркала со голема вкупна тежина, оваа монтажа е совршена. Има капацитет за влечење од 12.000 до 45.000 фунти.

Ако сте сопственик на поголема приколка, треба силно да размислите за истражување на карактеристиките на држачите за прстени Lunette.

Најдобро затешки приколки: Спојка за приколки со гуска грчка

Оваа спојка за приколки со грло е идеална за навистина тешки приколки бидејќи е специјално дизајнирана за таква употреба. Се користи првенствено за земјоделско влечење, бидејќи има капацитет за влечење што се движи од 20.000 до 40.000 фунти.

Како што може да сугерира името, овој тип на спојка е наменет само за употреба со приколки со гуска грла.

Најдобро за подобрување на карактеристиките на сопирањето: Активатор на сопирачките

Бидејќи се одликува со конектор што ги подобрува можностите за сопирање активирани на влечното возило, овој вид спојка е специјално дизајниран да ги помага хидрауличните сопирачки. Тоа е одличен избор бидејќи му дава на вашиот автомобил поголема моќ на сопирање. Има капацитет на влечење од 5.000–20.000 фунти.

Различни големини на кука за приколки

Топчињата за приколки имаат четири типични големини: 1-7/8", 2", 2-5/16" и 3". Големината се одредува според дијаметарот на кукачката топка.

Избор на вистинската топка за приколка

Капацитет за влечење, големината на цевката на приемникот и количината на подигање и паѓање што е потребно за одржување безбедна положба за возење се сите фактори кои треба да се земат предвид при изборот на држач за топка. Откривањето на големината на топката за приколка што ви треба е полесно откако ќе знаете со што работите, затоа проверете ги советите на производителот.

A Hitch Explained

Шасијата на влечното возило е местото каде што е поставена кука. Спојката на приколката се поврзува со кука такадека можете безбедно да влечете петто тркало. Кога ја влечете вашата приколка, куката е дизајнирана да ѝ дозволи на приколката да се врти за да биде безбедна и безбедна.

Носење тежина наспроти шипки за дистрибуција на тежина

Овие спојки се наменети да ја носат тежината на јазикот на приколката на задниот дел од вашето возило. Како резултат на тоа, тие се идеално прилагодени за мали до средни приколки и петти тркала.

Влечењето на големи приколки обично бара употреба на спојници за распределба на тежината, кои рамномерно го распределуваат товарот помеѓу влечното возило и големата приколка. Ова резултира со подобра контрола на управувањето и сопирањето над влечното возило. Затоа, од суштинско значење е да изберете кука која помага да се оптимизираат и ефикасноста и безбедноста на патот - одвојте малку време за навистина да ги разберете разликите пред да ја донесете вашата конечна одлука.

Категории на приколки

Постојат шест различни класификации на типови на кука за да се направи разлика помеѓу типовите на кука за носење и дистрибуција на тежина. Прво, да ги погледнеме различните капацитети за носење тежина.

Популарната кука на ресиверот

Во зависност од количината на тежина што можат да ја влечат, овие спојници се веќе поставени на повеќето возила за влечење. Во задниот дел, тие се монтирани и може да се движат по големина од еден инч до еден инч до два инчи на два инчи.

Издржливоста, безбедноста и силата се интегрирани воприклучоци на приемникот. Понатаму се поделени пет вида на допири во зависност од количината на тежина што можат да ја влечат.

Најдобро за кампување: кука на предната монтажа

Оваа кука е одлична алатка за сопствениците на чамци кои треба да ги внесат или излезат своите чамци во водата. Ќе имате многу подобар поглед на она што го правите кога чамецот е пред вас наместо зад!

Конкачот на предната монтажа е совршено погоден за поединци кои уживаат да поминуваат време во природа и надвор. Ако имате 4x4 и правите многу авантури надвор од патот и кампувате, тогаш веројатно треба да се обидете да набавите кука од предната уста.

Најдобро за флексибилност: кука за монтирање на браникот

Не е потребно прикачување на оваа спојка на возилото; наместо тоа, тој е поврзан со браникот наместо да стои самостојно. Може да влечете разни работи со овој вид на кука, како приколки за кампување.

Најдобро за тешко влечење: 5-тото влечење на тркалото

Тешкото влечење бара закачам со овој вид на сила. Има капацитет за влечење помеѓу околу 15.000 и 30.000 фунти, што го прави одличен за огромни RV.

Петтото закачување на тркалото користи алка наместо топка и спојка, што е неопходно да се запамети.

Идеален за тешки товари: кука со гуска грла

Првенствено споредлива со курва на 5-то тркало е куката со гуска грла. Користи врска со топка и спојка,што е супериорно во однос на кралската врска во однос на леснотијата на користење.

Помалку наметливата техника ви овозможува да го искористите целото лежиште на камионот кога вашето возило не се влече. Тие лесно можат да влечат огромни приколки и најчесто се користат за тешки товари.

Ова најчесто се користи во индустриите кои се справуваат со ненормални оптоварувања и бараат кука која нема да се закопча под екстремна тежина и притисок.

Најдобро за конструкција: Ковчегот на пинтил

Потребна е лунета за да се поврзе вашата приколка со кука за колче, што е сосема поинаков систем. Може да се влече голема приколка за патување со овој вид на прицврстување, но главно се користи во градежниот сектор поради неговото високо ниво на бучава.

Идеален за големи патни приколки: кука за распределба на тежината

Задниот ресивер на вашето возило е опремен со кука за распределба на тежината дизајнирана да ја распределува тежината на приколката подеднакво. Вашата способност за контролирање и управување може значително да се подобри со употреба на кука за распределба на тежината. Бидејќи оваа спојка може да ја зголеми способноста за влечење на вашето возило, таа е идеална за сопственици на големи приколки.

Исто така види: Зошто мојот автомобил е во мирување кога се стартува?

Изборно дополнително: Заклучување на спојката за приколка

Ова е брава што можете да ја ставите на вашата кука на приколка кога не се влече за да се заштити од кражба.

Завршни размислувања

Кога одлучувате за спојки на приколката за вашата приколка или 5то тркало,може да биде корисно разбирањето на разликите помеѓу различните видови спојки и спојки што се достапни. Безбедноста на патиштата значително ќе се подобри ако ја изберете вистинската кука за вашите потреби и вашето возило за влечење, особено ако вашата бруто тежина на приколката е значително поголема од просечната.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашиот истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.