Што е оштетување на страничниот ѕид на гумите и како да го поправите?

Christopher Dean 12-10-2023
Christopher Dean

Сето ова е поврзано со шарата на гумата, наместениот слој од гума што го опкружува горниот дел од гумата, но што е со мазната површина долж страните? Ова е познато како страничен ѕид на гумата и е многу различно од делот на шарата.

Во оваа статија ќе ги разгледаме потенцијалните оштетувања што може да настанат долж овој таканаречен страничен ѕид и што може да значи за гума како целина. Ќе ви помогнеме да разберете кога е време да замените гума што има оштетувања на страничниот ѕид и дали има можни поправки.

Што е страничен ѕид на гумата?

Кога ќе го земеме предвид надворешниот аспект на пневматикот има два главни дела: шарата што е делот што доаѓа во контакт со патот и страничниот ѕид што не контактира освен ако не сте доволно несреќни да го превртите автомобилот на страна.

Работата на ѕидот на пневматикот треба да ги заштити кората на жицата, кои се нишки од полиестерски кабел што се движат нормално на шарата на гумата. Во суштина, страничниот ѕид ја опфаќа внатрешната облога на гумата. Исто така, служи како област на која се наведени деталите и спецификациите на производителот на гумата во форма на шифриран сериски број.

Исто така види: Каква боја треба да биде вашето моторно масло?

Ова не е силен дел од гумата затоа секое оштетување на страничниот ѕид треба брзо да се реши.

Што може да предизвика оштетување на страничниот ѕид?

Може да има голем број причини за оштетување на страничниот ѕид на гумите, иако овој дел од гуматане доаѓа во контакт со самата површина на патот. Овој дел од гумата сè уште може да биде изложен на ризик од остри предмети на патот, како што се стакло и клинци.

Стара гума што требаше да се смени, исто така, може да предизвика оштетувања на страничните ѕидови, како и гумата што нема доволно воздушен притисок. Подолу ќе наведеме неколку потенцијални причини за оштетен страничен ѕид на гумата.

  • Контакт со тротоарот додека возите
  • Под надуена гума
  • Длабоки дупки
  • Остри предмети на површината на патот
  • Истрошена гума
  • Преоптоварено возило што ги надминува спецификациите за оптоварување на гумите
  • Производни дефекти

Препознавање на страничниот ѕид на гумата Оштетување

Некои оштетувања на страничните ѕидови на гумите се многу очигледни и другите знаци може лесно да се пропуштат. Ноктот, на пример, кој излегува од страничниот ѕид е болно очигледен. Други посуптилни знаци може да бидат меур или длабока гребнатинка/пукнатина во гумата на страничниот ѕид.

Меурчиња и гребаници може да се појават ако страничниот ѕид се трие на работ додека возите и секако може да се појават дупнатини во страничниот ѕид од остри стапови, клинци, блас или други остри предмети што може да се најдат на патот.

Дали можете да го поправите оштетувањето на страничниот ѕид на гумите?

Па сега на лошите вести кога станува збор за поправка на оштетувањата на страничните ѕидови. Речиси е невозможно безбедно да се поправи гума што има оштетен страничен ѕид. За разлика од шарата на гумата, никогаш не треба да се обидувате да ја закрпите дупнатастраничен ѕид. Едноставно нема да се одржи и на крајот ќе пропадне.

Ако имате расцеп во страничниот ѕид до таа мера што можете да ги видите нишките под него не може да се поправат. Структурното оштетување е веќе направено и никакво количество лепак или лепило нема да го запечати ова задоволително. Подеднакво, меурот во страничниот ѕид не може да се поправи.

Плитка гребнатина може да се залепи, но таа треба да биде толку плитка што навистина не ни треба да го правите тоа. Во основа, поправката на страничните ѕидови на гумите нема да работи и на крајот ќе ви треба нова гума.

Колку е преголема штетата за страничниот ѕид на гумите?

Одговорот на ова зависи од тоа каква штета се појави на страничниот ѕид на вашата гума.

Пункција: Ако имате пункција на страничниот ѕид, не можете да ја закрпите, така што не може да се поправи. Ќе ви треба нова гума.

Меур: Ако имате воздушен меур на страничниот ѕид на гумата, ќе треба да ја замените целата гума. Овој меур на крајот може да пукне и да предизвика издувување на гумата.

Гребаница или пукнатина: Многу плитка гребнатина најверојатно ќе биде добра, но внимавајте да ја следите за какво било зголемување на големината и длабочината. Длабоката гребнатинка или пукнатина што ги изложува нишките не може да се поправи, така што ќе треба да набавите нова гума.

Дали е безбедно да се вози со оштетување на страничниот ѕид на гумата?

Како што споменавме, страничниот ѕид на гумата е еден од најслабите делови на гумата; тој е многу помалку робустен од гуматагази. Ако имате оштетен страничен ѕид на гумата, треба да избегнувате возење по неа, освен ако не патувате на кратко за да ја замените целата гума.

Оштетувањето на страничниот ѕид на гумата може брзо да ескалира до издувана гума и со брзина на пуштање гума може да биде не само застрашувачко, туку и многу опасно. Затоа избегнувајте да возите на оштетена странична гума.

Можете ли да ја замените само оштетената гума?

Новите гуми не се евтини, особено овие денови, па разбирливо може да се запрашате дали менувањето само една гума ќе биде доволно. Па, ако е едно од погонските тркала, можеби ќе треба да ги смените и двете. Причината за ова е што разликата во длабочината на шарата помеѓу нова и делумно искористена гума може да предизвика стрес на менувачот.

Можете да се извлечете со промена на една гума од двете непогонски тркала, но ако имате погон на сите тркала, тогаш сите четири гуми треба да се сменат за да се одржува рамнотежа и да се избегне стресот во диференцијалот или преносот.

Дали вашата гаранција ќе го покрие оштетувањето на ѕидот на гумите?

Бидејќи гумите не се строго земени дел од самиот автомобил тогаш тие обично нема да бидат дел од гаранцијата. Тоа се смета за самонанесена штета, а не за дефект на возилото. Сепак, постојат одредени гаранции кои ќе го покријат тоа, затоа погрижете се да ги прочитате вашите темелно за да ги знаете придобивките од гаранцијата.

Заклучок

Страните на гумите се дел од вашите гуми што гинавистина не сакам да се случи никаква штета. Тие се важни за структурниот интегритет на гумата, но се најкревкиот дел од тркалото. Не можете навистина да го поправите оштетениот страничен ѕид на гумата во скоро сите случаи, ќе ви треба замена гума.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување , и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Исто така види: Зошто радиото Ford F150 не работи?

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.