Што предизвикува запленување на моторот и како да го поправите?

Christopher Dean 16-07-2023
Christopher Dean

Содржина

Запленетиот мотор е апсолутен кошмар и дефинитивно не е нешто што некогаш ќе сакате да го доживеете. Во оваа статија ќе објасниме што е точно, што може да го предизвика и што ќе треба да направите за да го поправите.

Што е запленет мотор?

Во суштина кога моторот ќе заглави тоа значи дека повеќе нема да се ротира кога ќе се обидете да го стартувате. Оваа ротација е важна и ако не се ротира моторот воопшто нема да стартува. Електричната струја може да се вклучи, но моторот во суштина е мртов.

Ако вашиот мотор се заглави, ова е веројатно знак за сериозно оштетување на моторот. Можете да бидете прилично сигурни дека сметката за овие поправки ќе биде значителна.

Кои се симптомите на запленет мотор?

Да седите во автомобилот и се обидувате да го запалите, но не успевате веднаш да ти кажам дека имаш одземен мотор. Има и други индикации кои можат да ве предупредат дека работите не се баш најдобро со вашиот мотор.

Моторот не стартува

Очигледно ова е голем показател дека имате проблем. Моторот нема да се преврти, но електрониката како што се светлата на грејачот и радиото ќе се вклучат. Дополнително, кога ќе се обидете да го запалите моторот, може да слушнете звучен звук на чукање што би бил стартерот што ќе удри во замаецот кој очигледно нема да се движи.

Исто така види: 5 начини за влечење автомобил

Видлив физички дефект

Ова ќе биде случај на нешто што не сакате да го видите, но можеда биде така, затоа треба да го споменеме. Ако ја отворите хаубата и погледнете во моторот, може да видите дека дел не е на место или што е уште позагрижувачки дека е издуван низ блокот на моторот.

Ова може да биде поврзувачка прачка на клипот или нешто слично што поради големо оштетување се олабавило и го пробило блокот на моторот.

Изгорени жици

Ако се обидувате да го запалите моторот и забележите чад и мирис на горење, ова може да биде запалени жици. Тоа е честа појава бидејќи жиците може да се прегреат од обидот да се запали запленет мотор. Ова е исто така знак за да престанете да се обидувате да го запалите моторот додека не го решите каков и да е проблемот.

Шум на моторот

Обично има некои звучни предупредувачки звуци кога моторот е за зграпчете го ваквото лесно прислушување или слаб звук на тропање. На крајот ќе слушнете последно посилно тропање кое најверојатно ќе биде клипна прачка што удира во коленестото вратило.

Што предизвикува запленување на моторот? најчестиот е недостатокот на моторно масло во садот за масло. Водата во цилиндрите, исто така, може да биде виновник, како и скршените прачки или клиповите на коленестото вратило.

Возењето со прегреан мотор, исто така, може да предизвика запленување на моторот бидејќи создава голема штета во моторот. Ова е причината зошто добро одржуваниот систем за ладење е од витално значење и никогаш не треба да возите долго време сопрегревање на моторот.

Причините за запленет мотор вклучуваат:

Вашиот автомобил има минимално и максимално ниво на моторно масло кое му е потребно за ефикасно да работи. Паѓањето над или под овие нивоа може да предизвика вистинска штета додека возите. Моторното масло ги подмачкува подвижните делови на вашиот мотор овозможувајќи им да се движат непречено со ограничено триење. Ова исто така помага да се задржи моторот ладен до одреден степен.

Ако вашето моторно масло се намали премногу, тогаш моторот ќе почне да се загрева и подвижните делови ќе се тријат еден со друг. Ова ќе предизвика оштетување низ моторот и на крајот нешто во моторот ќе се скрши и тоа може да го направи со импресивно насилство.

Вода во моторот

Има одредена количина на вода измешана со течноста за ладење што го циркулира моторот, но е содржана во специфичен систем за ладење и не треба да влегува во маслото. Генерално, водата што влегува во моторот доаѓа од надвор од автомобилот.

Возењето низ длабока локва може да дозволи вода во доводот или може да добиете вода и во резервоарот за гориво . Оваа вода може да го најде патот до цилиндрите каде што создава голем проблем. Мешавината воздух/гориво што треба да се наоѓа во цилиндрите се компресира, но водата не.

Ако водата влезе во цилиндрите, нејзиното одбивање да се компресира може да доведе до свиткани поврзувачки шипки што може да доведе до запирање на моторот. Кога тоа ќе се случи, механиката го нарекува аХидроблок.

Рѓосани компоненти

Повеќето метали, иако не сите, се подложни на 'рѓа, а деловите на моторот се претежно метални. Колку е постар автомобилот и околината во која се вози може да има влијание врз потенцијално 'рѓосување на деловите на моторот. Живеењето во близина на море, на пример, може да го направи автомобилот поподложен на 'рѓа воопшто или живеењето во зимски области каде автомобилот може да биде изложен на сол на патот, исто така, може да го има истиот ефект.

Исто така види: Колкава големина на подната дигалка ви е потребна за Ford F150?

Внатрешните делови на вашиот мотор треба да сепак бидете безбедни од ова благодарение на маслото, но ако водата влезе во моторот може да предизвика 'рѓа што на крајот ќе ги изеде внатрешните делови на моторот. Рѓосаните делови што се мелеат заедно создаваат метални струготини и тоа може да ја попречи работата на моторот.

Прегреан мотор

Како што беше споменато кога моторот се прегрее, може да предизвика оштетување. Клиповите може да се прошират, правејќи ги да се мелат на ѕидовите на цилиндерот. Исто така, може да ги стопи дихтунзите и вентилите, што пак може да доведе до голем дефект на моторот.

Како да поправите запленет мотор

За да го поправите запленетиот мотор, прво мора да потврдите дека тоа е вистинскиот проблем. Заклучениот стартер мотор имитира запленет мотор и може релативно лесно да се поправи, па прво треба да го проверите ова. Ако стартерот не е виновен, мора да го проверите коленестото вратило.

Ако можете рачно да го вртите коленестото вратило, тогаш дишете, моторот не е запленет. Ако немасвртете тогаш може да имате запленет мотор. Прво, сепак, извадете го стартерот и обидете се повторно да го завртите коленестото вратило ако се движи, тогаш проблемот е стартерот.

Ако го извадите серпентина појас и коленестото вратило може да се ротира, тогаш проблемот може да е лош алтернатор или воздух компресор за климатизација. Потоа, конечно можете да го проверите ременот за мерење на времето за да се уверите дека работи правилно.

Откако ги проверивте овие други можности и коленестото вратило сè уште нема да се ротира, тогаш дефинитивно имате запленување моторот. Се извинуваме бидејќи ова ќе биде скапа поправка и можеби ќе бара целосно нов мотор. Вистината е дека штетата предизвикана на запленет мотор често може целосно да го уништи.

Можеби не е целосна загуба, но понекогаш може да има само еден внатрешен дел што се скршил и всушност можете да го замените. Ова може да бара помош од механичар, а цената може да биде повеќе од едноставно замена на моторот.

Меѓутоа, треба да се забележи дека моторите со високи перформанси или ретките мотори може да бидат поевтини за поправка отколку замена, така што ова би било случај да добиете понуда од вашиот механичар за поправките.

Можете ли да го обновите моторот?

Ако сте многу механички настроени и сте подготвени за предизвик, можеби ќе можете повторно да го изградите моторот заменувајќи го скршените делови во процесот. Сепак, тоа може да биде многу скапо да се дојде до механичар. Тие исто така може да се оддалечат одпоправка која вклучува прачка што се пробила низ блокот на моторот.

Колку чини да се поправи запленет мотор?

Ајде да започнеме со тоа што автомобилите од постари модели со запленети мотори најчесто завршуваат во отпад, а не во рацете на механичар. Трошоците за поправка можат многу брзо да достигнат и да надминат 3.000 долари во зависност од проблемот.

Во основа, запленет мотор може да биде крај на автомобилот и многу луѓе веројатно ќе ги намалат загубите и ќе го отфрлат автомобилот и ќе добијат нов.

Избегнување на запленет мотор

Како што го читавте овој напис, веројатно ги дознавте причините за запленет мотор, па можеби веќе имате идеја како да избегнете ова да ви се случи, но ајде да повторете неколку точки.

  • Никогаш не игнорирајте прегревање на моторот
  • Избегнувајте навлегување вода во вашиот мотор
  • Проверете дали моторното масло е наполнето
  • Имајте Вашиот автомобил редовно подесен
  • Не игнорирајте ги предупредувачките светла

Заклучок

Запленетиот мотор може да биде смрт на вашиот автомобил и искрено, во зависност од тежината можеби ќе ви треба нов мотор. Цената на ова може да ја надмине вредноста на вашиот автомобил и многу луѓе само ќе ја продадат целата работа по цена на старо и ќе добијат ново возило.

Редовното одржување на вашиот автомобил може да ви помогне да избегнете ова да ви се случи, но тоа не гарантира.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување иформатирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како изворот. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.