Што значи EPC светлото на Volkswagen или AUDI и како можете да го поправите?

Christopher Dean 18-10-2023
Christopher Dean

ЕПЦ предупредувачкото светло не е невообичаена глетка за сопствениците на VW и AUDI и кога ќе се запали и ќе остане запалена може да биде алармантна. Прашањето е иако што точно значи тоа, дали треба да бидете загрижени и ако е така што треба да направите за да го поправите?

Во оваа статија ќе објасниме што значи предупредувачкото светло EPC и ќе ве известиме како загрижени треба да бидете. Некои од причините зошто може да се вклучи може да се секојдневни, но други може да бидат причина за голема загриженост, затоа прочитајте за да дознаете повеќе.

Што значи EPC светлото?

Понекогаш производителите на автомобили сакаат да им дадат различни имиња на нивните системи за да изгледаат поиновативно и ова е случај со EPC. Во суштина, Electronic Power Control или (ECP) е верзија на системот за контрола на тракцијата на Volkswagen Group.

Подоцна ќе го најдете овој систем и предупредувачко светло во поновите автомобили од компаниите во сопственост на Volkswagen вклучувајќи ги AUDI, SKODA и SEAT. Ова предупредувачко светло во суштина ќе се појави кога има проблем од кој било поврзан систем поврзан со контролата на тракцијата.

Честопати предупредувачкото светло ESP ќе се пали истовремено со предупредувачкото светло за моторот, ABS или ESP системи. Ова ќе ви даде одредена идеја каде е проблемот иако не секогаш точно што е проблемот.

Што предизвикува EPC светло?

Како што беше споменато, може да има неколку причини кои ќе го иницираат EPC предупредувачко светло кое можедоаѓаат од неколку различни системи. Тие може да вклучуваат:

Дефект на телото за гас

Телото за гас е компонента што го контролира внесот на воздух во моторот. Кога ќе се притисне педалата за гас, се отвора вентил за да се дозволи воздухот каде што се меша со горивото и искра да го направи согорувањето потребно за да работи моторот.

Ако има проблем или дефект со телото на гас, тогаш може да добиете EPC предупредување. Бидејќи оваа компонента е електрична по природа и е поврзана со моторот, веројатно ќе добиете и проверено светло на моторот.

Неисправен прекинувач за педалата на сопирачката

Исто така познат како прекинувач за светлото на сопирачките, прекинувач на педалата на сопирачките како што можете да замислите се наоѓа во самата педала на сопирачката. Кога ќе се притисне педалот за сопирачките, овој прекинувач испраќа електрична порака до стоп светлата кои се вклучуваат, предупредувајќи ги возачите зад вас дека успорувате.

Овој прекинувач сепак прави повеќе од контрола на стоп светлата бидејќи им помага на функциите за контрола на крстарење и секако системот EPC. Ако има проблем со овој прекинувач, тогаш EPC препознава дали сопирачката е притиснато или не. Ова ќе го иницира предупредувачкото светло RPC и ќе сними код за дефект.

Лош ABS сензор

Системот против блокирање на сопирачките (ABS) е важен дел од системот EPC, ABS сензорите се се наоѓа на сите четири тркала и ја следи брзината со која се вртат тркалата. Овие сензори може да станатвалкани или 'рѓосани со текот на времето што може да предизвика нивно откажување.

Ако EPC не добива информации само од еден од овие сензори, не може правилно да функционира. Ова ќе доведе до EPC предупредувачкото светло и веројатно предупредувачкото светло ABS што ќе светне на вашата контролна табла.

Сензор за притисок на сопирачките

Друг сензор поврзан со сопирачките, сензорот за притисок на сопирачките го мери применетиот притисок, не е изненадувачки т ,о сопирачките. Ако овој сензор е виновен, може да предизвика да се запали предупредувачкото светло EPC, а потенцијално и светлото ABS.

Овој сензор е позаштитен од елементите бидејќи е заглавен во контролниот модул ABS. Сепак, ова значи дека ако не успее, тогаш можеби ќе треба да го замените целиот модул бидејќи не постои лесен начин да го замените само сензорот.

Сензор за агол на управувачот

Овој сензор се наоѓа зад воланот и ја мери положбата на воланот. Овие податоци се доставуваат до EPC кој ги користи за да ја одреди насоката на вртење на воланот и соодветно да ја коригира силата на сопирањето.

Ако има проблем со овој сензор или со пружината на часовникот во самата управувачка колона, тогаш може да добиете EPC предупредувачко светло. Ова е затоа што системот сега не може да ја одреди силата на сопирањето при вртење.

Сензор на моторот

Има многу сензори во моторот кои се потребни од EPC за правилна функција. Потребен е само еден лош сензор за давлијае на EPC системот, така што може да има повеќе причини само од моторот за предупредувачко светло. Сензорите за кои би можеле да бидат виновни се сензорот MAF, IAT сензорот, ECT сензорот или O2 сензорот.

Исто така види: Како да проверите дали работи приклучокот за приколка

Проблеми со жици

Проблемите со жици се многу чести кај модерните автомобили во основа затоа што таму е толку многу во споредба со пред неколку години. Сите овие паметни системи и помагала за возачот се електронски, така што им требаат жици. Ова значи дека жиците дефинитивно може да бидат можна причина за EPC предупредувачко светло.

Жиците може да се скршени, лабави, кородирани или изгорени. Со толку многу што би можеле да бидат виновни, ова веројатно ќе биде тешко решение и може да биде скапо. Ако сите други потенцијални причини се отфрлени, тогаш најверојатно тоа е поврзано со жици.

Како да го поправите EPC светлото

Како што споменавме, постојат неколку можни проблеми што може да го активираат предупредувањето за EPC светло, така што очигледно ќе треба да одредите со која се занимавате.

Проверете дали има кодови за проблеми

Зачувани во компјутерот на вашиот Volkswagen ќе биде дневник на сите откриени грешки. Секоја грешка ќе има код кој поконкретно ќе ви каже што е воочениот проблем и од каде потекнува.

Можете сами да го проверите ова ако имате алатка за скенер OBD2 или можете да посетите механичар кој има уште посложени скенери. На овој начин можете да дознаете што е проблемот без да трошите парипо претпоставка што ќе излезе неточна.

Исто така види: Каде се наоѓа катализаторот

Тестирајте го прекинувачот за светлата на сопирачките

Ова е бесплатен тест со кој можете да се обидете да одредите дали проблемот е поврзан со прекинувачот за светлата на сопирачките. Сè што ви треба е двајца луѓе, едниот да седне во автомобилот кога работи и да ја притисне сопирачката, а другиот да гледа дали се палат стоп светлата.

Ако стоп светлата не се палат, тогаш имате проблем со прекинувачот за стоп светлата што дефинитивно треба да го поправите. Ова може да биде причина и за грешката EPC, но сепак постои можност да се појави друг проблем.

Прегледајте ги податоците од сензорот

Вашето возило може да ви дозволи да погледнете некои од податоците добиени од одредени сензори вклучувајќи го и сензорот за притисок на сопирачките. Како што споменавме, овој сензор може да биде изворот на проблемот, па ако нивоата на податоци од овој сензор не се совпаѓаат со очекуваните параметри, ова може да ве насочи кон проблемот.

Разговарајте со професионалец

Самодијагностицирање прашањата поврзани со важен и комплициран систем како EPC може да бидат незгодни, па ако се чувствувате дека е надвор од вашето самоуверено ниво на вештина побарајте совет од професионалец. Никогаш не се срамете да натерате професионалец да се справи со проблемот бидејќи обидот да се реши овој проблем сам може да предизвика повеќе штета отколку добро.

Дали EPC е голема работа?

Како и со повеќето предупредувачки светла, EPC светлото се запали со причина и не треба да се игнорира. Можеби мислите дека можете да направитево ред без контрола на влечење и да, може добро, но ова предупредување исто така ви кажува дека нешто некаде не е во ред.

Игнорирањето на скршена компонента може да доведе до оштетување на други поврзани делови и тоа брзо може да стане прилично скапо во однос на поправки.

Заклучок

Системот Електронска контрола на моќноста (EPC) е во суштина верзија на Volkswagen за контрола на тракцијата, така што кога има проблем со овој систем може да дојде од неколку други важни системи во автомобилот вклучувајќи го моторот и сопирачките.

Постојат неколку можни причини за гледање на ова предупредувачко светло и голем број можни поправки. Важно е да дознаете што е проблемот и да одлучите дали можете да го решите или дали можеби ќе ви треба професионалец кој ќе ви помогне.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Трошиме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, Ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.