Закони и регулативи за приколки на Флорида

Christopher Dean 14-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Флорида кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапи билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Флорида?

Според законот на Флорида, мора да бидете сигурни дека ќе ги обновите ознаките и регистрацијата на приколките пред тие го достигнат својот рок на траење. Важно е да знаете дека датумот на истекување на ознаките и регистрацијата на која било приколка ќе биде роденденот и месецот на оригиналниот сопственик наведени на регистрацијата.

Ова значи дека ако купите нова приколка, тоа ќе биде ваш детали за раѓање, но ако купите користена единица, тоа ќе бидат деталите за датумот на раѓање на претходниот прв сопственик.

За сите приколки во Флорида е потребна регистрација и регистарска табличка; сепак приколки со нето или празна тежина над 2.000 фунти. исто така бараат титула. Жителите на Флорида кои ги користат своите приколки на патиштата во државатамора да ги регистрираат своите приколки. Нерезиденти кои ги користат државните патишта со приколка за бизнис, исто така мора да го регистрираат тоа кај државата.

Студентите од колеџ или универзитет од надвор од државата кои посетуваат училиште во Флорида може да имаат право на ослободување од нерезидент. Тие ќе мора да се запишат на акредитирана програма за работа-студирање која е призната од државата Флорида.

Ако аплицирате за сертификат за титула, ќе ви треба следново:

 • производител Сертификат за потекло
 • Продажна сметка (вклучувајќи ја цената, платен данок и каква било трговија со додаток)
 • Информации за и сопствениците на залога
 • Тековна регистрација или табличка и број на написи (ако се префрлаат ознака или лиценца)

Општи закони за влечење на Флорида

Ова се општи правила во Флорида во врска со влечењето, за кои може да се згрешите доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

 • Лигата за влечење или врската помеѓу возилата мора да биде доволно силна за да го повлече вкупната тежина на двете возила и не може да надмине 15 стапки во должина.
 • Ако влечете друго возило со синџир, јаже или сајла, на врската мора да се прикаже бело знаме или ткаенина не помала од 12 инчи квадрат.
 • Незаконски е некој да се вози или да зазема приколка од куќа додека се влече на јавно местоулици или автопати.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Тексас

Правила за димензија на приколка во Флорида

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки
 • Максималната должина за приколката не е наведена
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи
 • Максималната висина на приколката и товарот е 13 ft 6”
 • Овие димензии не вклучете ги сите безбедносни уреди што може да се бараат со државниот закон

Флорида закони за приколки и сигнали

Постојат закони во Флорида кои се однесуваат на спојката на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката . Важно е да се внимава на овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста и затоа може да носат потенцијално големи казни.

За време на кој било настан на влечење со користење на приколка или полуприколка и поставена кука, мора да има и сигурносни синџири. кабли или друг сличен уред кој ќе служи како резервна копија.

Закони за осветлување на приколки во Флорида

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето влечно возило, важно е да можете да комуницирате вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

Секој автомобил мора да има две видливи црвени задни светла одзади кои можат да се видат од 1.000 стапки. Акоприколката ги прикрива овие светла, тогаш таа мора да има свои светла или да биде опремена со монтирани светла.

Исто така види: Што значи ESP BAS светлината & засилувач; Како го поправате?

Ограничувања на брзината во Флорида

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на конкретната област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Закони за ретровизори за приколки во Флорида

Правилата за ретровизори во Флорида се многу специфично по тоа што ретровизорите на возачот мора да бидат опремени со ретровизори кои даваат чисто најмалку 200 стапки зад возилото. Ако вашите ретровизори се заматени и не го нудат ова, можеби ќе треба да направите прилагодувања.

Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на вашето оптоварување, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на ретровизори што можат да се лизгаат преку постоечките задни погледи за да го подобрат вашиот поглед покрај товарот.

Флорида закони за сопирачки

Приколки и Полуприколки кои имаат бруто тежина од над 3.000 фунти. мора да биде опремено со соодветни сопирачки кои влијаат на сите тркала.

 • Секое моторно возило што се управува на автопат мора да биде опремено со сопирачки кои се соодветни за контрола на движењето и за запирање/држење на таквите возило во сите услови.
 • Сите возила со исклучок на полуприколки, приколки иприколки со столб кои се под 3.000 фунти. мора да има сопирачки кои влијаат на сите четири тркала.
 • Вкупната тежина на тркалата на приколката не може да надмине 40% од бруто тежината на влечното возило кога е поврзано
 • Приколки со пол со тежина помала од 3.000 фунти. произведени по 1 јануари 1972 година не бараат сопирачки
 • Секое возило опремено со воздушни сопирачки мора да има две средства за итно активирање на сопирачките на приколката

Заклучок

Постојат голем број закони во Флорида кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Законите за регистрација на државата се сметаат за жителите кои ги користат патиштата на Флорида, но исто така се прошируваат и на корисниците од државите кои ги користат своите приколки за бизнис во државата.

Поврзување или упатување на оваа страница

Трошиме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.