Закони и регулативи за приколки на Вирџинија

Christopher Dean 18-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве привлечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Вирџинија кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, читајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали сите приколки треба да бидат регистрирани во Вирџинија?

Според законите на државата Вирџинија, приколки кои тежат помалку од 4.000 фунти. се подобни и за полни и за мали регистарски таблички. За да управувате со приколка на државните автопати, потребно е да имате титула и регистрација. Регистрацијата ќе се врши преку државниот Оддел за моторни возила (DMV).

Општи закони за влечење на Вирџинија

Ова се општи правила во Вирџинија во врска со влечењето што би можеле да се збунат ако не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Нема правила во оваа категорија, но во отсуствоод ова мора да претпоставиме дека треба да се почитуваат општите правила на патот. Ако тоа е нешто што би било нелегално без приколка, голема е веројатноста дека не треба да го правите тоа со приколка.

Правила за димензија на приколката на Вирџинија

Важно е да ги знаете државните закони кои владеат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

  • Незаконски е да се вози во приколка за куќа додека се влече.
  • вкупната должина на влечното возило и приколката е 65 стапки, вклучувајќи ги браниците.
  • Максималната должина на приколката е 45 стапки.
  • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
  • 6>Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 13 стапки 6 инчи.

Закони за кукање и сигнал на приколката на Вирџинија

Постојат закони во Вирџинија кои се однесуваат на спојувањето и безбедноста на приколката сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Исто така види: 5 совети за правење резервна копија на приколка за брод

Покрај основната форма на поврзување помеѓу влечното возило и приколката, законот на државата Вирџинија вели дека сигурносните синџири или кабли мора да исто така да се користи. Овие секундарни методи на прицврстување се наменети како резервна копија на примарниот метод.

Закони за осветлување на приколки на Вирџинија

Кога влечете нешто што ќе го замати задниот дел светлата на вашето возило за влечење важно е да бидеспособни да ги комуницираат вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

  • Црвеното осветлување мора да биде поставено на задната страна на приколките што е видливо од 500 стапки при ведро време.
  • Посебно бело светло може да осветлете ја задната регистарска табличка на приколката од 50 стапки.
  • Рефлектори треба да се прикачат на крајот на приколката свртен наназад.

Ограничувања на брзината на Вирџинија

Кога станува збор за ограничувања на брзината ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Закони за ретровизорите за приколки на Вирџинија

Правилата за огледалата во Вирџинија не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Тие можат да бидат во форма на екстендери на огледала што се вградуваат на веќе постоечкото крилоретровизори.

Огледалата што рефлектираат непречен поглед на патот зад возилото на најмалку 200 стапки се потребни во државата Вирџинија, според законот.

  • Потребен ви е најмалку еден ретровизор надвор од возилото за влечење и еден внатре.
  • Ако внатрешните ретровизори се попречени, тогаш мора да имате ретровизори од двете страни на надворешноста на автомобилот кои се видливи од кабината.

Закони за сопирачките на Вирџинија

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки на Индијана

Ако бруто масата на приколката надминува 3.000 фунти. тогаш според законот на државата Вирџинија мора да биде опремен со сопирачки.

Заклучок

Постојат голем број закони во Вирџинија кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни . Како држава Вирџинија има релаксирани правила во споредба со некои држави, но секако покажува внимание на безбедноста при влечење.

Од вас се бара да имате сигурносни синџири, соодветно осветлување на приколката, како и сопирачки кои можат да се справат со влечно возило и приколка.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да бидат исто толку корисни до вас што е можно.

Ако сте ги нашле податоците илиинформациите на оваа страница корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.