Закони и регулативи за приколки од Алабама

Christopher Dean 25-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Алабама кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали ви требаат ознаки на вашата приколка во Алабама?

Сите знаеме дека на нашето влечно возило му требаат ознаки затоа што на сите моторни возила им требаат ознаки, тоа е државен и федерален закон. Она што некои луѓе можеби не го знаат е дека понекогаш ви требаат ознаки и за вашата приколка. Во Алабама, на пример, за сите приколки за патување и приколки на преклопување или склопување кои се стари помалку од 20 години, ќе биде потребен сертификат за сопственост на Алабама.

Исто така види: Што значи предупредувањето за услугата StabiliTrak и како да го поправите?

Дополнително на сите произведени моторни куќи што се модел 2000 година или понова мора да биде насловена. Друга важна грижа е тоа што товари над 10.000 фунти. ќе бара посебна дозвола.

Исто така види: Екранот на допир на Subaru не работи

За законски цели треба да се напомене дека поимот моторно возило во државата се однесува, но не е ограничен на автомобили, мобилниприколки, мотоцикли, камиони, полуприколки и сите други самоодни уреди што се користат за транспорт на луѓе или имот на јавен автопат.

Општи закони за влечење на Алабама

Ова се општи правила во Алабама во врска со влечењето дека би можеле да ви се спротивстават ако не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

 • Кога станува збор за патнички возила или возила за задоволство, вие сте ограничени на влечење само еден брод или општа приколка за комунални услуги. Ова значи дека не можете да влечете приколка зад друга приколка.
 • Во Алабама, ако ве фатат како се возите на или во приколката, може да го прекршите законот бидејќи тоа не е дозволено.
 • Ако имате приколка за куќа која е долга повеќе од 40 стапки или ширина поголема од 8 стапки, ќе ви треба државна дозвола за да ја влечете по патиштата во Алабама.

Правила за димензиите на приколката во Алабама

Важно е да се знаат државните закони со кои се регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки.
 • Максималната должината на приколката не може да надмине 40 стапки вклучувајќи ги и браниците.
 • Максималната ширина за приколка е 96 инчи на повеќето патишта, иако некои одредени патишта ќе овозможат оптоварување до 102инчи во ширина.
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 13 стапки 6.“

Закони за напрегање приколка и сигнал од Алабама

Постојат закони во Алабама кои се однесуваат на кукањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да бидете свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Како што може да замислите, мора да имате работна врска помеѓу вашето возило за влечење и електрониката на приколката. Ако индикаторите и стоп светлата на приколката не работат, може да ве влечат.
 • Лигата или врската помеѓу возилото и приколката не може да надмине 15 стапки во должина.
 • Во случај на големи товари каде што се потребни црвени знамиња, тие треба да бидат не помали од 12 инчи во должина и ширина и јасно прикажани.

Закони за осветлување на приколки во Алабама

Кога влечете нешто што ќе го прикрие задните светла на вашето возило за влечење важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Сите приколки, приколки со столб, полуприколки или возила што ги влече друго возило мора да бидат опремени со најмалку 1 задна светилка на задната страна што ќе емитува црвено светлина од далечина од 500 стапки. Оваа светилка мора да биде помеѓу 20 – 60 инчи над земјата и да работи.
 • Приколки, полуприколки и приколки со столб со брутотежина под 3.000 фунти. потребни се 2 рефлектори на задниот дел, по еден на секоја страна.
 • Ако стоп светлата се заматени од приколката или оптоварувањето, тие мора да се компензираат со сопствените светла на приколката или со независна опрема што се поврзува со електричната енергија на вашето влечно возило.

Ограничувања на брзината во Алабама

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира во зависност од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема посебни различни граници, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако на пример одите на врвот ограничување на брзината на автопатот додека влечете и тоа предизвикува нестабилност на вашето оптоварување, се очекува да го забавите. Може да ве влечат ако товарот е небезбеден поради вашата брзина.

Закони за ретровизорите во Алабама

Мора да имате оперативни ретровизори на двете страни од автомобилот. Ако тие се компромитирани од ширината на вашето оптоварување, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на ретровизори што може да се лизгаат преку постоечките задни погледи за да го подобрат вашиот поглед покрај товарот.

Заклучок

Многу од законите за приколки и влечење во Алабама се дизајнирани да чувајте ве и другите учесници во сообраќајот безбедни. Влеченото возило и приколката мора да бидат соодветни за намената и треба да се третираат како да се правилатаза едноставно возење на возилото се применува.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да бидат колку што е можно покорисни за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.