Закони и регулативи за приколки од Мисисипи

Christopher Dean 04-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Мисисипи кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Мисисипи?

Во државата Мисисипи, ознаките за лиценца за приколки што се со рамно лежиште, се навалуваат или спуштете не повеќе од 9 стапки широк, 24 стапки долги и тежат помалку од 5.000 фунти. ќе бидат со иста големина како ознаките на мотоциклите.

Приколки што надминуваат 5.000 фунти. во тежина кога е празно, се бара да имате титула според државниот закон.

Општи закони за влечење на Мисисипи

Ова се општи правила во Мисисипи во врска со влечењето што би можеле да ги прекршите доколку не сте знаеле нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

 • До три возила може да се влечат со употреба на седлосе монтира, се додека вкупната должина на сите вклучени возила не надминува 75 стапки.
 • Може да се влече максимум еден автомобил кога се користи шипка за влечење.

Исто така види: Како да го исклучите Mykey на Ford без админ

Правила за димензија на приколка во Мисисипи

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 53 стапки.
 • Максималната должина на приколката е 40 стапки, вклучувајќи ги браниците.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 13 стапки 6“.

Закони за напрегање и сигнал на приколката во Мисисипи

Постојат закони во Мисисипи кои се однесуваат на приклучокот на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се внимава на овие закони, бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Лигата за влечење или другите врски помеѓу влечното возило и приколката мора да бидат доволно силни за да ја влечат целата тежина што е наменета за влечење.
 • Подните и другите приклучоци што се користат за поврзување возила не можат да надминат 15 стапки освен ако две возила превезуваат столбови, цевки, машини или кој било лесно склопен предмет.
 • Ако влечете со синџир, кабел или јаже бело знамемерење на најмалку 12 инчи на квадрат мора да се прикаже на врската видливо.

Закони за осветлување на приколки во Мисисипи

Кога влечете нешто што ќе го замати на задните светла на вашето возило за влечење важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

Покрајната Мисисипи не специфицира закони за осветлување на приколки, но тоа не значи дека тие нема да постојат. Општо земено, кога тие не се специфицирани, наместо тоа, придржувајте се до општите закони за возење на државата кои се однесуваат на задно осветлување на возило што не врши функции за влечење. Ако светлата треба да бидат видливи на кое било нормално патно возило, тие треба да бидат видливи и на приколка што може да го блокира задниот дел на влечното возило.

Ограничувања на брзината на Мисисипи

Кога станува збор за ограничувањата на брзината ова варира и зависи од објавените брзини на конкретната област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да забавитедолу.

Закони за огледала за приколки во Мисисипи

Правилата за огледала во Мисисипи не се специфицирани иако најверојатно се потребни и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Сите автомобили што влечат друго возило што го блокира задниот поглед на возачот мора да имаат ретровизор опремен со ќе му овозможи на возачот да види најмалку 200 стапки зад последниот влечен автомобил.

Закони за сопирачките во Мисисипи

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секое влечење операција. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Приколки со тежина поголема од еден тон или 2.000 фунти. се бара да имаат сопирачки доволно силни за да ја чуваат приколката од преголема брзина или да не запира при сопирање.
 • Возачите мора да бидат способни да управуваат со сопирачките на приколката од внатрешноста на кабината на влечното возило.
 • 6>Доколку приколката случајно се откине, приколката треба да има таков систем што автоматски ќе ги активира сопирачките и ќе го запре сопствениот моментум.
 • Сите нови приколки освен приколка со 2 оски и со тежина помала од 2.000 фунти . се влече одавтомобилот, кој отсега се продава во оваа држава, мора да биде опремен со работни сопирачки на сите тркала.

Заклучок

Постојат голем број закони во Мисисипи кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. На пример, државата Мисисипи ви дозволува да влечете до две возила, иако ограничувањата за должина велат дека вкупната должина, вклучувајќи ги возилата за влечење, не може да надмине 53 стапки.

Исто така види: Како да се отстрани 'рѓосаната кука за приколка Водич чекор по чекор

Поврзување или упатување на оваа страница

Трошиме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, Ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.