Закони и регулативи за приколки од Пенсилванија

Christopher Dean 15-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Пенсилванија кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Пенсилванија?

Според државниот закон на Пенсилванија, доколку сакате да ја користите вашата приколка на јавни патишта мора да се смета за исто како и секое друго возило. Ова значи дека мора да ја имате регистрирано и да имате залепени ознаки како доказ за оваа регистрација.

За да управувате со приколка во државата, мора да имате наслов за единицата и валидни ажурирани ознаки. Насловот докажува дека ја поседувате приколката и ако подоцна ја продадете приколката, би ја потпишале на новиот сопственик.

Возењето со нерегистрирана или погрешно регистрирана приколка во Пенсилванија може да доведе до парична казна. Процесот на регистрација може да биде комплициран, затоа погрижете се да го разберете процесот иправилата како што се однесуваат на вашата приколка.

Општи закони за влечење на Пенсилванија

Ова се општи правила во Пенсилванија во врска со влечењето што може да ги прекршите доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Нема правила во оваа категорија, но во отсуство на ова мора да претпоставиме дека треба да се почитуваат општите правила на сообраќајот. Ако тоа е нешто што би било незаконско без приколка, голема е веројатноста дека не треба да го правите тоа со приколка.

Правила за димензија на приколката во Пенсилванија

Важно е да се знаат државните закони што ги регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

Исто така види: Што значи предупредувањето за услугата StabiliTrak и како да го поправите?
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката е 75 стапки.
 • Максималната должина на приколката не е специфицирана.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи, но огледалата може да се протегаат уште 6 инчи од двете страни по потреба.
 • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки 6 инчи.

Пенсилванија закони за кукање и сигнал за приколка

Постојат закони во Пенсилванија кои се однесуваат на приклучокот на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се биде свесен за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедност, па може да носат потенцијално големиказни.

 • Ако еден автомобил влече друг, врската меѓу нив мора да биде барем доволно силна за да ја повлече вкупната тежина што се влече. Растојанието помеѓу двете возила, исто така, не може да надмине 15 стапки.
 • Ако возилата се оддалечени повеќе од 5 стапки, на врската меѓу нив мора да се прикаже црвено знаме или ткаенина со квадратура од најмалку 12 инчи. Откако ќе се затемни црвено светло ќе го заземе местото на знамето или ткаенината.
 • За да се обезбеди безбедно влечење, тркалата на секоја приколка не треба да бидат оддалечени повеќе од 6 инчи од патеката на тркалата на водечкото возило.
 • Кога две возила се споени заедно со поврзување со топка и штекер или кука, ќе ви треба и безбедносен синџир. Овој безбедносен ланец мора да биде доволно силен за да ја задржи тежината на двете возила и ќе делува како резервна копија во случај примарното поврзување да не успее.

Закони за осветлување на приколки во Пенсилванија

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

 • Во државата Пенсилванија, не се потребни главни светилки на приколки или полуприколки.
 • Приколките и полуприколките на државните патишта мора да имаат систем за задно осветлување кој вклучува најмалку задни светла, задни рефлектори, стоп светла и регистарска табличкасветлина.

Ограничувања на брзината во Пенсилванија

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Закони за ретровизорите во Пенсилванија

Правилата за огледала во Пенсилванија не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Тие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се вградуваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Огледалата од двете страни на влечното возило или товарот може да се прошират не повеќе од 6 инчи надвор од нејзината ширина.

Закони за сопирачките во Пенсилванија

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Моторни возилакои се управуваат на автопат, со исклучок на мотоцикли и мопеди, мора да имаат сопирачка за паркирање доволно силна за да го држи возилото и да се вчита во мирување без разлика на наклонот.
 • Секое возило на автопатот мора да има соодветни сопирачки за да го исполни сопирањето стандарди за изведба наведени од PennDOT.
 • Приколки под 3.000 lbs. во тежина не бараат независни сопирачки. Оние над 3.000 фунти. потребни се сопирачки кои можат да ја запрат приколката ако се ослободи од возилото за влечење.

Заклучок

Постојат голем број закони во Пенсилванија кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Како држава Пенсилванија плаќа посебен интерес за да обезбеди безбедност од приколки што може да се отцепат. Потребни се големи товари за да има силни сопирачки кои можат да работат независно во случај приколката да се олабави.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Њу Хемпшир

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување , и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.