Закони и регулативи за приколки во Конектикат

Christopher Dean 17-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве привлечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Конектикат кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, читајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали на приколките им требаат регистарски таблички во Конектикат?

Потребни се лични приколки како што се оние што се користат за транспорт на чамци, моторни санки и други рекреативни возила да бидат регистрирани како да се камп приколки. Постојат различни типови на регистрација и достапни се и табли за суета.

Во државата Конектикат сите приколки за лична употреба мора да бидат регистрирани во категоријата приколки за камп. Не е важно дали се работи за сосема нова приколка или користена што сте ја купиле, ќе треба да поднесете пополнета сметка за продажба за да ја регистрирате.

Општи закони за влечење на Конектикат

Ова се општи правила во Конектикат во врска со влечењето за кои може да се прекршите доколку не сте свесниод нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Општо земено, не барате посебно осигурување за вашата приколка, освен ако имате намера да го користите за комерцијална употреба или сте подигнале заем за да ја купите.

Правила за димензија на приколка во Конектикат

Важно е да ги знаете државните закони што ги регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

Исто така види: Зошто наоѓам масло на моите свеќички?
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 60 стапки
 • Максималната должина за приколката е 40 стапки
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
 • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки 6”

Закони за приклучување и сигнал во Конектикат

Постојат закони во Конектикат кои се однесуваат на спојката на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се внимава на овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Сите приколки во кампот мора да се закачат со кука и да се спојат со рамката на влечното возило користејќи безбедносна врска како како синџири, кабли или сличен уред.

Закони за осветлување на приколки на Конектикат

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и присутнидејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Сите приколки мора да имаат најмалку две задни светла поставени на задниот дел што испушта црвено светло видливо од 1000 стапки.
 • Секоја приколката треба да прикажува минимум два црвени задни рефлектори
 • Секоја приколка мора да биде опремена со најмалку две црвени стоп светла на задната страна
 • За приколки што се широки над 80 инчи, тие мора да имаат следново:
 • Две предни клиренсни ламби
 • Две задни чисти ламби
 • Три идентификациски светла (што е можно поблиску до вертикалната централна линија)
 • Два странични маркери Светилки од секоја страна напред и една одзади

Важно е да се напомене дека приколките подолги од 30 стапки бараат килибарна странична светилка за означување на секоја страна, како и по една во центарот која е во должина на приколката

Ограничувања на брзината на Конектикат

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на конкретната област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашето ниво на брзина предизвикува вашата приколка да се плете, да се ниша или да биде нестабилна, може бидете повлечени и предупредени да забавите заради безбедноста на себе си и другите учесници во сообраќајот.

Закони за ретровизори за приколки на Конектикат

Правилата заретровизорите во Конектикат се многу специфични по тоа што ретровизорите на возачот мора да бидат опремени со ретровизори кои даваат јасен поглед на автопатот директно зад нивното возило, на линија паралелна со автомобилот или камионот. Ако вашите ретровизори се заматени и не го нудат ова, можеби ќе треба да направите прилагодувања.

Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на вашето оптоварување, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на ретровизори кои можат да се лизгаат преку постоечките задни погледи за да го подобрат вашиот поглед покрај товарот.

Connecticut Brake Laws

Приколки и Полуприколки кои имаат бруто тежина од над 3.000 фунти. мора да биде опремен со соодветни сопирачки кои влијаат на сите тркала.

Системот за сопирање мора да може да го контролира движењето на приколките и да го држи неподвижно кога е паркиран

Исто така види: Што е Род Нок & засилувач; Како звучи?

Приколки со тежина над 8.000 фунти. треба да има сопирачки што можат да се активираат и со раце и со нозе.

Заклучок

Постојат голем број закони во Конектикат кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги задржат патиштата и патиштата корисниците безбедни. Како држава, тие се најстроги кога станува збор за осветлувањето на приколките кое бара низа светилки и рефлектори.

Конектикат, исто така, има правила за потешки приколки од над 8.000 фунти. кои бараат од вас да можете да ги активирате сопирачките со рацете и нозете.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Трошимемногу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.