Закони и регулативи за приколки во Мејн

Christopher Dean 17-10-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве привлечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Мејн кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Мејн?

Во државата Мејн, луѓето со приколки за кампери или шатори треба да се погрижат ја обновуваат регистрацијата на единиците во рок од 60 дена од истекот на рокот за да избегнат акцизи. Ова лесно се прави онлајн во службата за регистрација на возила.

Што е со насловите? Па во Мејн, ако вашата приколка е направена во 1994 година или порано и тежи помалку од 3.000 фунти. истоварено тогаш не ви треба наслов. Меѓутоа, ако приколката е од 1995 година или подоцна и тежи над 3.001 фунти. ќе ви треба наслов.

Генерални закони за влечење во Мејн

Ова се општи правила во Мејн во врска со влечењето што може да ги прекршите доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечетепрекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

  • Можете да влечете само една приколка или полуприколка во исто време во Мејн користејќи моторно возило, освен ако споменатото возило е камионски трактор и потоа само на меѓудржавниот автопатски систем.
  • Можете да влечете само по еден чамец зад вашето патничко возило и вкупната должина и на влечното возило и на бродот не може да надмине 65 стапки.
  • Незаконски е да се вози во која било приколка што активно се влече.

Правила за димензија на приколката во Мејн

Важно е да се знаат државните закони што ги регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

  • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
  • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки.
  • Максималната должина на приколката е 48 стапки.
  • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
  • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки 6" стапки.

Мејн Закони за кукање и сигнал за приколка

Постојат закони во Мејн кои се однесуваат до приклучокот на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Заштитните синџири и челичните кабли што се користат за влечење мора да бидат направени од жицашто е најмалку ¼ инчи во дебелина.

Закони за осветлување на приколки во Мејн

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето влечно возило, тоа важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

  • Приколките што се широки или пошироки 7 стапки бараат сите задни светла, рефлектори и сигнални светла да се прикачат на 12 инчи од работ на возилото. Ако светлата се инсталирани како дел од производството на приколката, ова правило не се брои.
  • Сите приколки што се пошироки од влечното возило мора да имаат рефлектирачки материјали или светилки на секој преден агол за да бидат видливи на возачите кои доаѓаат во спротивна насока.

Граници на брзина во Мајна

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на конкретната област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Мејнски закони за огледала за приколки

Правилата за огледала во Мејнне се наведени, иако најверојатно се потребни и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се вклопуваат во веќе постоечките крилни ретровизори.

Во Мејн законот вели дека ниту едно лице не смее да управува со возило доколку возачот не може да има непречен поглед на она што е зад нив, освен ако нема огледало или рефлектор. Ова огледало или рефлектор мора да обезбеди поглед од најмалку 200 стапки зад нив.

Мејн закони за сопирачки

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секое влечење операција. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Приколки со тежина помала од 3.000 фунти. не бараат сопирачки

Исто така види: Најдобар мал теренец за влечење 2023 година

Приколки над 3.000 lbs. се бара да имаат сопирачки на сите тркала.

Заклучок

Постојат голем број закони во Мејн кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Состојбата на Мејн постари приколки под 3.000 фунти. не бараат наслов, додека потешките што се помодерни бараат.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажан на страницата да биде какошто е можно покорисно за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Исто така види: Iridescent Pearl Tricoat vs Summit White Paint (Која е разликата?)

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.