Закони и регулативи за приколки во Висконсин

Christopher Dean 14-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве привлечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Висконсин кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерот треба да биде регистриран во Висконсин?

Во државата Висконсин приколки во приватна сопственост над 3.000 фунти. потребно е да имаат и титула и регистарска табличка. За комерцијалните приколки, без разлика на тежината, исто така е потребна титула и да се регистрираат во државата.

Подвижните домови што ќе се движат наоколу бараат наслов и табличка, иако оние купени за поставување на основа како постојана структура не бара регистрација, но сепак треба титула.

Општи закони за влечење во Висконсин

Ова се општи правила во Висконсин во врска со влечењето што може да ги прекршите доколку сте не се свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаелено не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Исто така види: Што е оштетување на страничниот ѕид на гумите и како да го поправите?
 • Во Висконсин е нелегално лице помладо од 12 години да се вози во подвижна куќа што се влече со поврзување на 5-то тркало освен ако не е придружено од некој 16 години или постар. Дополнително, мора да постои некој начин на двонасочна комуникација помеѓу мобилната куќа и влечното возило.
 • Ако вашиот товар се надвиснува од креветот на приколката наназад за четири метри или повеќе, не можете да управувате со ова влечено возило откако ќе се стемни, освен ако ставате црвено светло на крајот од товарот што може да се види од најмалку 500 стапки. Во текот на денот на местото на светлото мора да се стави црвено знаме од најмалку 12 инчи квадратни.
 • Не влечете повеќе од едно возило со еден автомобил, освен ако тие не се влечат со методот на возење. Вкупната должина на ова влечење не може да надмине 65 стапки.

Правила за димензија на приколка во Висконсин

Важно е да се знаат државните закони кои го регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Незаконски е да се вози во приколка за куќа додека се влече.
 • вкупната должина на влечното возило и приколката е 65 стапки, вклучувајќи ги браниците.
 • Максималната должина на приколката е 48 стапки.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи. (со исклучок на ретровизорите и безбедносните уреди)
 • Максималната висина на приколкатаа товарот е 13 стапки 6 инчи.

Висконсин закони за кукање и сигнал за приколка

Постојат закони во Висконсин кои се однесуваат на кукањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се внимава на овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Лигата за влечење или друга врска помеѓу влечното возило и приколката не може да надмине 12 стапки во должина.
 • Покрај вашата примарна врска помеѓу влечното возило и приколката, државниот закон вели дека ви треба и безбедносен ланец, шипки за израмнување или кабли. Ова е освен ако возилото не е опремено со склопување на 5-то тркало и крал.

Закони за осветлување на приколки во Висконсин

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето возило за влечење важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Подвижните домови, приколките или полуприколките мора да бидат опремени со најмалку 1 црвена задна светилка на задната страна што може да се види од 500 стапки. Меѓутоа, ако приколката е наменета да има две такви светилки, не е дозволено една од нив да не работи.
 • Подвижните домови, приколките и полуприколките што биле продадени по 1 јануари 1968 година мора да имаат најмалку 2 правци трепкачи и на предната и на задната страна. Овие светилки мора да бидат видливи од најмалку 300 стапки.
 • Приколки пошироки од 80инчи треба да имаат 2 килибарни светла за клиренс монтирани на предниот дел од возилото и 2 црвени ламби на задниот дел. Дополнително, потребни се два црвени рефлектори на задниот дел од приколката.
 • Ако патувате по стемнување, според државниот закон, вашата приколка мора да има по 1 црвен рефлектор на секоја страна од приколката.

Висконсин Ограничувања на брзината

Кога станува збор за ограничувања на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Мисури

Закони за ретровизорите на Висконсин

Правилата за огледала во Висконсин не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Сите моторни возила на државните патишта во Висконсин треба да имаат такви ретровизори што ќе овозможат поглед од 200метри зад возилото. Ако приколката и товарот го блокираат ова, можеби ќе бидат потребни ретровизори и потенцијални рефлектори за да се постигне овој стандард.

Закони за сопирачки во Висконсин

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедност на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Приколки, полуприколки и други влечни возила со тежина од 3.000 фунти. или повеќе мора да има доволно моќни сопирачки за да го запре возилото.
 • Ако влечното возило има сопирачки кои се доволно силни за да ги запрат и неа и приколката, тогаш на влеченото возило не му се потребни сопствени сопирачки. Се додека вториот тежи помалку од 40% од она што го прави првото.

Заклучок

Постојат голем број закони во Висконсин кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да чувајте ги патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Како држава Висконсин има многу правила за здрав разум за влечење.

Додека влечете подвижна куќа, дозволено е да им дозволите на патниците да се возат во единицата се додека се над 16 години или се во друштво со некого над таа возраст.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат исто толку корисни што е можно.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување,Ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.