Зошто наоѓам масло на моите свеќички?

Christopher Dean 23-08-2023
Christopher Dean

Вака не треба да изгледаат вашите свеќички за да имате проблем. Нечистотијата може да биде саѓи од неправилно согорување и маслото навистина не треба да биде таму. Во оваа статија ќе објасниме повеќе за свеќичките и што може да предизвика нивно маснотии.

Што се свеќичките?

Разбирливо е дека трите работи што треба да предизвикаат согорување се гориво, кислород и искра. Ова важи за моторот со внатрешно согорување што ги напојува нашите автомобили и други моторни возила. Внатре во нашите мотори ќе најдеме мали делови познати како свеќички.

Овие мали уреди испорачуваат електрична струја од системот за палење до комората за согорување на моторот со искра . Оваа струја во суштина е искрата што ја запали компримираната мешавина на гориво и воздух. А голема компонента на мешавината на воздухот секако е кислородот.

Така што во суштина свеќичките играат многу суштинска улога во вклучувањето на нашите мотори. Мораме да ја запалиме мешавината на горивото и воздухот за да го започнеме процесот на согорување гориво за да го напојуваме нашето возило.

Може ли свеќичката да предизвика автомобилот да не стартува?

Па, да се вратиме на нашата три работи потребни за согорување: гориво, кислород и искра. Сите три ви требаат за палење, ако некој отсуствува тогаш ништо не се случува. Значи, ако свеќичката е отсутна или не може да создаде искра, тогаш палењето нема да дојде.

Ако не можеме да започнеме со согорување на горивото тогашавтомобилот нема да запали и сигурно нема да работи. Значи, ако свеќичката не искри тогаш горивото и воздухот не горат што значи дека клиповите не се движат и моторот нема да работи.

Треба да се забележи дека секое согорување на гориво за придвижување на клипот бара искра, па дури и ако автомобилот се запали, но приклучокот одеднаш престане да работи, автомобилот брзо ќе почне да губи струја и потенцијално да запре. Сепак, обично има повеќе свеќички, така што можеби ќе можете да возите малку време.

Како да препознаете лоша свеќичка

Не е тешко да се извади свеќичката и да се земе погледнете го за да процените дали можеби е неисправен или скршен. Знаците за неисправна или валкана свеќичка вклучуваат:

  • Доказ дека маслото го премачкува приклучокот
  • Горивото го покрива приклучокот
  • Знаци на горење како јаглерод
  • Пушкање предизвикано од премногу жешкото приклучување

Треба да се забележи дека горивото на свеќичката е она што се појавува кога ќе го „поплавите моторот“. Во суштина обидот да го превртите моторот премногу пати без успех создава средина богата со гориво со недоволно кислород за да го запали горивото.

Причината поради која чекате некое време пред да се обидете повторно да го запалите автомобилот е тоа што горивото треба да испари и треба повеќе кислород да влезе во комората за согорување. Ако сè уште не работи, можеби ќе треба да ги замените свеќичките со нови.

Што предизвикува маслото да се навлезе на искратаПриклучоци?

Може да има голем број проблеми што може да дозволат маслото да влезе во цилиндрите и како резултат да ги премачка свеќичките со масло. Во овој дел ќе разгледаме повнимателно некои од овие проблеми што може да се појават и ќе објасниме зошто тие можат да бидат проблем.

Протекување на заптивка на капакот на вентилот

Во најдоброто сценарио ако гледате масло на конците на вашите свеќички добрата вест е што маслото не доаѓа од внатрешноста на моторот. Ова може да значи полесен поправка и се надеваме дека е поефтин. Заптивката на капакот на вентилот што протекува може да ги наполни бунарите, предизвикувајќи маслото да дојде до навоите на приклучоците, но не и веднаш на намотките за палење.

Околу отворите на свеќичката има О-прстени кои може да бидат или надворешни или интегриран во заптивката на капакот на вентилот. Ако овие станат лоши поради топлината, може да почнат да протекуваат и маслото ќе почне да навлегува во отворите на свеќичките.

Ова се разбира не е добро за калеми за палење бидејќи маслото ќе дојде до нив на крајот и тоа може да доведе до дефект на моторот. Ако целиот приклучок е обложен со масло, тогаш дихтунгот протекува некое време и треба брзо да се поправи и приклучоците да се исчистат или заменат.

Затната вентилација на картерот

Ако најдете масло на врвот на свеќичките ова може да биде предизвикано од маслото во комората за согорување или цилиндарот. Ова не е добра работа бидејќи значи дека најверојатно е внатрешен проблем со моторот како на прзатнат вентилација на картерот.

Преголемиот притисок предизвикан од овој проблем го принудува маслото во коморите за согорување каде што може да ја извалка мешавината гориво/воздух предизвикувајќи погрешно палење. Маслото ќе изгори создавајќи чад и лош мирис, како и масло на свеќичките.

Ќе сакате да ја проверите вентилацијата на картерот за да се уверите дека не е затнат и дека функционираат еднонасочните вентили за дишење нарачајте.

Проблем со турбо полначот

Ако вашето возило има турбо полнач може да откриете дека течат заптивките на влезниот компресор на турбо. Ова лесно може да дозволи масло во коморите за согорување каде што исто така брзо ќе заврши со премачкување и на свеќичките.

Истрошени заптивки на доводниот вентил

Кога станува збор за цилиндрите во моторот со внатрешно согорување има многу различни вентили вклучени за да бидете сигурни дека ќе ја добиете вистинската мешавина на гориво/воздух. Кога ќе се истрошат заптивките на вентилите, може да добиете течности кои обично не се мешаат во моторот. Ова воопшто не е добро.

Кога заптивките на доводниот вентил ќе почнат да се распаѓаат, лесно може да најдете масло што се пробива во комората за согорување на картерот. Ако тоа се случи, ќе почнете да гледате син чад од издувните гасови од издувните гасови и потенцијално под хаубата. Ова треба да се поправи без одлагање бидејќи може да предизвика големи проблеми.

Кипи и клипни прстени

Како и кај сите подвижни делови, клиповите се дизајнирани да се подмачкуваат со масло што им овозможува слободно движење. Тие сеисто така дизајниран да не дозволи ова масло да влезе во комората. Ова се постигнува со нивниот општ дизајн и клипните прстени и на врвот и на дното на клипот.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки на Флорида

Ако клипот се оштети или клипните прстени откажат, тогаш маслото може да го најде своето пат во коморите за согорување. Оштетувањето може да биде во форма на пукнатини или дури и стопени клипови.

Заклучок

Постојат неколку причини поради кои може да најдете моторно масло на вашите свеќички и повеќето од нив исто така значат дека сте имале маслото во вашите цилиндри за согорување исто така. Не само што маслото може да предизвика свеќичките да не искрат, туку може да предизвика и неиспуштање.

Локирањето на проблемот што дозволува маслото таму каде што не треба е толку многу важно бидејќи продолжувањето на истекување во коморите за согорување може да направи голема оштетување на моторот. Значи, ако вашите свеќички се мрсни, треба да започнете да проверувате некои од потенцијалните причини.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Исто така види: Поправање на дефект на сензорот за притисок во гумите Ford F150

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како изворот. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.