Закони и регулативи за приколки во Колорадо

Christopher Dean 06-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Колорадо кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, читајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали на приколките им требаат регистарски таблички во Колорадо?

Според органите на прогонот во Колорадо, сите приколки мора да имаат наслов и да бидат регистрирани. Ова значи дека им треба регистарска табличка за да послужи како доказ за оваа регистрација и титула. Оние кои сакаат да го направат ова за прв пат, ќе им треба следново:

Исто така види: Како да прицврстите автомобил на приколка
 • Безбеден и проверлив ID
 • Наслов во Колорадо
 • Документи за продажба ако се купени од дилер во Колорадо

Со горенаведените документи во рака, ќе треба да го посетите локалниот Оддел за моторни возила (DMV). Тие ќе ви помогнат да добиете лиценца за вашата приколка.

Додека влечете приколка во Колорадо, важно е да ги знаете државните правила и прописи. Ова значи дека насловот на трејлерот ирегистрацијата мора да биде ажурирана и да прикажува доказ за нејзината усогласеност со овие закони. Ако приколката не е легално регистрирана може да доведе до билет доколку ве фатат како ја користите.

Важно е да се напомене дека можете да регистрирате и домашна приколка во Колорадо. Само треба да доставите:

 • Продажна сметка за купените материјали што треба да биде потврдена од канцеларијата за моторни возила во округот.
 • Изјава за домашна приколка и приколка за доделување I.D. Број (DR 2409), пополнет од апликантот
 • Пополнет DR2704 Колорадо сертифициран VIN инспекција.

Откако ќе го доставите DMV со овие документи и докази, тие можат да ви издадат регистарска табличка.

Општи закони за влечење во Колорадо

Ова се општи правила во Колорадо во врска со влечењето што може да ги прекршите доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете од прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Не ви треба посебно осигурување за да ја покриете вашата приколка бидејќи таа ќе биде покриена според осигурувањето на вашето влечно возило. Секоја штета или повреда предизвикана од вашата приколка ќе се третира како да е направена од вашето возило за влечење.

Правила за димензиите на приколката во Колорадо

Важно е да ги знаете државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека на други можеби не им е дозволеноодредени типови патишта.

 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 70 стапки
 • Должината на приколката не е одредена, но комбинираната должина не може да го надмине максимумот од 70 стапки
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи. Секое вишок поради придружба е дозволено во разумно
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 14 стапки 6”

Колорадо приколка и Закони за сигнали

Постојат закони во Колорадо кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Потребен е безбедносен синџир со целото влечење
 • Сите врски меѓу возилата мора да бидат доволно силно за да ја одржи тежината влечена
 • Не се наведени други правила во врска со брави

Закони за осветлување на приколки во Колорадо

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Сите приколки мора да имаат задно светло поставено на задниот дел што емитува црвено светло видливо од 500 стапки.
 • Висината на задните светла треба да бидат не повеќе од 72 инчи и не помалку од 20 инчи над површината на патот.

Ограничувања на брзината во Колорадо

Кога станува збор за ограничувањата на брзината ова варираи зависи од објавените брзини на конкретната област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашето ниво на брзина ја предизвикува вашата приколка да ткаете, да се нишате или да бидете нестабилни, може да ве влечат и да ве предупредат да забавите заради безбедноста на себе и другите учесници во сообраќајот.

Закони за ретровизорите за приколки во Колорадо

Правилата за ретровизорите во Колорадо се многу специфични по тоа што ретровизорите на возачот мора да бидат опремени со ретровизори што рефлектираат најмалку 200 стапки од коловозот зад вас. Ако вашите ретровизори се заматени и не го нудат ова, можеби ќе треба да направите прилагодувања.

Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на вашето оптоварување, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на ретровизори кои можат да се лизгаат преку постоечките задни погледи за да го подобрат вашиот поглед покрај товарот.

Колорадо закони за сопирачки

Приколки и полуприколки кои имаат бруто тежина над 3.000 фунти. мора да бидат опремени со соодветни сопирачки за контрола на движењето и запирањето на возилото. Сопирачките треба автоматски да се активираат во случај на случајно отцепување.

Заклучок

Постојат голем број закони во Колорадо кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги задржат патиштата ибезбедни учесници во сообраќајот. Приколките мора да бидат регистрирани и во добра работна состојба и може да бидат малку подолги отколку во другите држави. Може да имате и малку поширока приколка во Колорадо од повеќето други држави.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што е прикажано на страницата како што е можно покорисно за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Исто така види: 6 причини зошто нема струја за приклучокот за приколка & засилувач; Како да го поправите

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.