Како да ја пронајдете вредноста на отпадот од каталитичкиот конвертор користејќи го серискиот број

Christopher Dean 22-08-2023
Christopher Dean

Што е катализатор?

Ако сте пораснале во текот на 1970-тите и 80-тите години, може да се сетите дека повремено возевте наоколу во автомобили со спуштени прозорци и мирисавте на мирис на сулфурно расипано јајце од време на време. Откако извика „Каков мирис е тој? Веројатно некој во автомобилот ве разбрал дека тоа е катализатор.

Овој едноставен одговор не значи многу, па ајде да истражиме што всушност е катализатор. Во основа, каталитичките конвертори се уреди кои ги доловуваат емисиите од согорувањето на нафтата. Откако ќе се зафатат овие испарувања се лишени од јаглерод моноксид, азотни оксиди и јаглеводороди.

Останатите емисии потоа се ослободуваат од катализаторот во форма на јаглерод диоксид (CO2) и Вода (H2O). Овие емисии се разбира се многу помалку штетни за животната средина што значи дека процесот на согорување на горивото е почист.

Како функционираат каталитичките конвертори?

Постојат многу различни видови на катализатори, но сите тие работат по истите начела. Во суштина во овие уреди има хемиски елементи кои се користат како катализатори. Постојат катализатори за редукција и катализатори за оксидација.

Овие катализатори се метали како што се платината, родиумот или паладиумот, кои патем не се евтини. Ова често значи дека заменувањето на катализаторот не е евтино. Металите често обложуваат керамички конструкции иќе го зароби и ќе реагира со јаглерод моноксид, азотни оксиди и јаглеводороди додека минуваат низ уредот.

Прво редукционите катализатори како што се платината или родиумот дејствуваат врз азотните оксиди кои ги откинуваат атомите на азот од соединението. Како пример кога азот диоксид (N02) минува над овие катализатори, азот (N) се откинува и остава само два атоми О, што за оние кои можеби не знаат е едноставен кислород.

Следната фаза е оксидација катализатори кои можат да бидат платина или паладиум. Овие катализатори со помош на дополнителниот кислород од фазата на редукција се грижат за јаглерод моноксид CO и јаглеводороди. Наместо да ги отстранат атомите, тие всушност принудуваат врска помеѓу молекулите на O2 и CO, претворајќи кислород и јаглерод моноксид во јаглерод диоксид (CO2).

Иако вишокот CO2 сè уште не е одличен за животната средина, многу повеќе се претпочита од јаглерод моноксид кој може да биде смртоносен. Лошо одржуваните системи за греење со гас, на пример, може да произведат вишок јаглерод моноксид во вашиот дом. Акумулацијата на ова е отровна и може да убие.

Зошто каталитичкиот конвертор има висока вредност на отпадот?

Често кај деловите за автомобили вредноста на отпадот се базира на металот и ваква е ситуацијата со катализатор. Меѓутоа, куќиштето не е од металот, туку од благородните метали што ги обложуваат внатрешните филтри.

благородните метали кои можете да ги најдете во катализаторот може да се извлечат и распродадат. Во списокот подолу ќе ви ги дадеме пазарните цени за овие метали заклучно со февруари 2023 година.

Платина: 1.012 долари за унца

паладиум: 1.566 долари за унца

родиум: 12.400 долари по унца

Сега тежината на овие метали во катализатор не е огромна, но доволно е да вредат барем неколку стотици долари ако не и повеќе. Вредноста на отпадот ќе варира во зависност од типовите возила, а некои модели од повисоката класа имаат поскапи делови генерално.

Како да ја истражите вредноста на отпадот од каталитичкиот конвертор користејќи го серискиот број

Најлесен начин да дознаете потенцијалната вредност на отпадот на вашиот каталитички конвертор е со користење на апликација или онлајн пребарување. Двете најпопуларни опции се ConverterDatabase и Eco Cat. Едноставно внесете го серискиот број на вашиот каталитички конвертор во еден од овие методи на пребарување и тој ќе знае колкава треба да биде вредноста на металите во тој дел.

Треба да се забележи на ова посочуваат дека иако сите понови автомобили мора да бидат стандардно со катализатор, производителите на овие делови немаат обврска да испечатат сериски број на нивните делови.

Ако има сериски број на делот, ќе најдете во форма на офорт кој треба да се состои од букви и бројки. Ова може да варира во должина, но секое такво офорт на самиот дел би билосерискиот број и може да се користи за пребарување на потенцијалната вредност на отпадот на делот.

Користење на апликацијата за пребарување на сериски број

Претпоставувајќи дека можете да го најдете серискиот број за делот што едноставно треба да ги внесете овие информации во вашата избрана апликација. Ова потоа ќе ви даде да ја прочитате количината на секој благороден метал во делот и неговата моментална вредност врз основа на ажурираната пазарна цена.

Исто така види: Поврзување приклучок за приколка: Водич за чекор по чекор

Пазарните цени може да варираат многу, но генерално, овие видови метали секогаш ќе имаат пристојна вредност.

Можете да го направите тоа со слика

Ако не можете да лоцирате сериски број, тогаш апликацијата за телефон како Eco Cat има база на податоци што му овозможува да препознае специфичен каталитички конвертор напишете со слика. Така, фотографирањето на делот може да ви помогне да добиете идеја за неговата потенцијална вредност.

Лоцирање на серискиот број на каталитичкиот конвертер на одредени марки на автомобили

Некои од главните производители на автомобили имаат униформност кога доаѓа до нивните делови и каде може да се прикаже серискиот број. Во овој дел ќе разгледаме некои од врвните производители на автомобили за да ви помогнат потенцијално да го лоцирате серискиот број на нивните катализатори.

Исто така види: Како да го поправите кодот за грешка P003A Duramax

General Motors

General Motors е многу конзистентен во целата своја палета и било да е Chevy GMC или Cadillac, треба да го најдете серискиот број за катализаторот на плоча прикачена на самиот дел. Треба да има околу 8 цифри, но исто така може да бидеGM проследено со неколку бројки.

Chrysler/Dodge

Chrysler и понатаму Dodge се помалку униформни со ознаката на нивните делови, но серискиот број треба да биде втиснат некаде на рабовите на катализаторот. Може да варира во должина од една буква и број до серија букви и броеви.

Subaru

Subaru е попредвидлив, така што серискиот број обично се печати на телото на делот. Обично е долга 5 знаци, а четири се букви, а последната е број.

Ford

Кога гледате во Ford катализатор треба да барате долга шифра помеѓу 10 и 12 цифри во должина. Тоа ќе биде мешавина од букви и бројки и ќе биде одвоено и со цртички.

Делови за последователни пазари

Каталитичките конвертори се истрошија со текот на времето и треба да се заменат, така што секогаш постои можност во постара кола што прикачениот дел е резервен пазар. Во овој случај, сите облози се исклучени и ќе мора да се грижите сами да се обидете да лоцирате број ако е присутен.

Што друго влијае на вредноста на каталитичкиот конвертор?

Веќе разговаравме како Металите во внатрешноста на катализаторот влијаат на цената, но дали има некои други аспекти кои можат да влијаат на вредноста на отпадот? Одговорот е да, исечениот или оштетениот дел ќе биде помалку вреден од оној што е недопрен.

Кражбата на каталитички конвертор е голема работа

Постојат некои модели на автомобили кои имаатневеројатно скапи катализатори како што е RAM 2500. Конверторот на овој тежок камион вреди над 3500 долари што создава проблем за сопственикот и можност за крадците.

Криминалците буквално ќе ползат под автомобил и ќе хакнат катализатор со намера да го продадат. Ова е голем проблем особено кај возилата со повисоко ниво. Секогаш обидувајте се да ги паркирате вашите возила во заклучена гаража или добро осветлена област.

Заклучок

Каталитичките конвертори имаат импресивна вредност на отпадот во споредба со многу други делови за автомобили, што за жал ги прави мета за кражба. Меѓутоа, кога ќе дојде време да го надградите вашиот каталитички конвертор, можете да помогнете во олеснување на финансискиот удар со продажба на стариот дел за старосна вредност, можеби враќање на стотици или илјадници долари во процесот.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Потрошивме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако сте ги нашле податоците или информациите на оваа страница е корисна во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.