Како да се поврзат светлата на ретровизорите за влечење: Водич за чекор по чекор

Christopher Dean 06-08-2023
Christopher Dean

Во ова упатство чекор-по-чекор, ќе разговараме за тоа како да ги поврзете светлата во ретровизорите за влечење со помош на појасот за жици со двојна функција (сигнал и светло за работа) Boost Auto Parts>

Ние исто така ќе покриеме кои дополнителни алатки ќе ви бидат потребни, како и сумиран водич за инсталирање на рикверц и светла за баричка.

Што ќе ви треба

Поврзување за жици со двојна функција за Boost Auto Parts (сигнал и светло за работа) за комплет за ретровизори за влечење GM за резервни производи. Овој ремен им овозможува на светлата на ретровизорите свртени напред во вашите ретровизори за влечење да функционираат како LED светла и трепкачи. Типот на комплетот што ќе го купите ќе зависи од тоа дали светлата на ретровизорите се со точки или соголени.

Исто така види: Дали можете да ставите патосници за автомобили во машина за перење?

Во комплетот се вклучени:

  • Жиците за светла за работа x 2
  • Работни модули за светло x 2
  • Исклучете ги џемперите x 2
  • T-Tap x 2

Потребни се дополнителни алатки:

  • Стриперки за жици
  • Секачи за жица
  • Клешти
  • Шрафцигер со рамна глава
  • Шрафцигер со глава Phillips

Чекори за вклучување на светлата за жици Ретровизори за влечење

Овој процес чекор-по-чекор детално објаснува како да инсталирате сигнал со двојна функција и ремен за светло за водење во вашите ретровизори за влечење на пазарот. За да се осигурате дека правилно ги поврзувате светлата во вашите ретровизори за влечење GM, мора да го користите овој комплет додека го следите ова упатство. Овој ремен е компатибилен со различни GM возила од1988-2019.

Постапката мора да се заврши со исклучени ретровизори од возилото.

Чекор 1: Демонтирање на ретровизор

Отстранување капакот за телескопски крак

Секое огледало за влечење има два телескопски краци кои ги поврзуваат ретровизорите и држачот. Телескопските краци го продолжуваат огледалото подалеку од возилото за подобра видливост на приколката и патот зад неа.

Започнете со поставување на огледалото на работна маса или маса и издолжувајќи го така што капакот на надлактицата може да биде отстранети. Лоцирајте го вдлабнувањето под надлактицата на огледалото; вметнете шрафцигер со рамна глава и тргнете го капакот на надлактицата од раката на огледалото.

Откако ќе завршите, направете ги истите чекори од другата страна на огледалото за целосно да го отстраните капакот на надлактицата.

Отстранување на стаклото

Повеќето резервни ретровизори за влечење ќе имаат горно и долно стакло. За да го извадите стаклото од огледалото, прилагодете го горното стакло во положбата на преклопување. Со двете раце, фатете го долниот дел од стаклото и повлечете го нагоре за да го извадите од огледалото.

Прилагодете го горното стакло во положбата на преклопување, ставете ги двете раце под стаклото и нанесете постојан притисок за полека да се оттргнете нагоре и извадете го горното стакло. Исклучете ги приклучоците за одмрзнување и сигнализирајте од стаклото (ако ги има ретровизорот за влечење).

Отстранување на горниот капак/обвивка

Ќе забележите дека таму се четири завртки восекој агол го држи горното капаче, познато и како покров, заедно. Користејќи стандарден шрафцигер со глава на Филипс, извадете ги сите четири завртки. Повлечете го горното капаче за да го извадите од главата на ретровизорот и исклучете го приклучокот за задното светло.

Чекор 2: Инсталација на модулот

Инсталирање на LED диодата светла за возење

Започнете со исклучување на конекторот за предното светло од маркерот и отсекување на конекторот, оставајќи најмалку два инчи жица. Не го фрлајте ова, бидејќи ќе ви треба подоцна.

Земете го светлото за водење дадено во комплетот, откачете го пократкиот крај на жицата што треба да се помине во главата на огледалото. Ова ќе биде страната без вградениот осигурувач.

Нанесете ја жицата на светлото преку основата на држачот, по должината на ременот на ретровизорот и во горниот дел од кракот на ретровизорот. Продолжете да ја пуштате жицата за светло по должината на жици во телескопската рака во главата на ретровизорот.

Отстранете ги краевите од напојувањето на трепкачите; оваа жица може да има различна боја, затоа секогаш погледнете го вашиот прирачник. Во повеќето случаи, тоа е сина жица. Исто така, соблечете го жичаниот ремен на светилката што штотуку сте го нахраниле (некои може да се претходно соголени). Исечете ја жицата за заземјување за предното светло за маркерот.

Поврзување на модулот

Модулот има две влезни и една излезна жица. На двете страни на излезната жица, ќе имате два обоени влеза (еден што одговара набоја на ременот за жици низ кој сте нанеле, која ќе биде портокалова) и онаа што одговара на жицата за напојување на трепкачите (сина). Жицата на едножичната страна на модулот е излезната жица (исто така портокалова).

Поврзете ја портокаловата жица за светло за водење што се протега низ огледалото со портокаловата влезна жица на двожичната страна на модул. Стиснете ја секоја врска со клешта. Направете го истото за жицата за напојување на трепкачите (сина) што доаѓа од ретровизорот на ретровизорот.

Конектор за светло за преден маркер

Отстранете ги двете жици на конекторот за светло на предниот маркер сте сечеле на почетокот на чекор 2. Стиснете ја жицата за напојување на предниот конектор за светло за маркер до излезната жица на едната жичана страна на модулот.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Ново Мексико

Сега земете го црниот внатрешен спој (откачете го скокачот) од вашиот комплет и притиснете го на жица за заземјување на предниот конектор за светло за маркер. Потоа приклучете го приклучокот за светлото на предниот маркер во предното светло за маркерот.

Лоцирајте ја жицата за заземјување (ова треба да биде сива) за светлото за назад на огледалото. Земајќи една од славините Т, поставете ја жица за заземјување на металниот дел и затворете ја додека не слушнете клик. Приклучете го брзото исклучување на црниот внатрешен спој (скокач за исклучување) на T-славината што е допрена на жицата за заземјување за обратно светло.

Овој комплет ќе има конектори за задник со завиткување што ќе треба да ги затворите. За да го направите ова, нанесете малку топлина или со топлинапиштол или запалка ако немате. Не ставајте го пламенот директно на конекторите. Топлина смалете ги сите конектори на задникот за да направите водонепропустливи заптивки. Склопете го модулот во огледалото и подалеку од горниот капак.

Чекор 3: Склопување на огледалото

СОБРАЊЕ НА ГЛАВА НА ОГЛЕДАЛО

Вклучете го приклучокот за обратно светло во светлото во горното капаче. Повлечете ги жиците за сигналот на стаклото и одмрзнете (ако вашите ретровизори го имаат ова) низ горното капаче. Вратете го горното капаче назад на главата на ретровизорот и зашрафете ги четирите филипсови завртки за монтирање на главата.

Поставете го горниот и долниот ретровизор назад на главата на ретровизорот и притиснете го стаклото за повторно да го поврзете со главата на ретровизорот. За да се осигурате дека ретровизорите се прицврстени на главата на ретровизорот, треба да можете да слушнете клик додека ги притискате надолу.

Склопот на надлактицата

Сега, поставете го капакот на надлактицата вратете се на своето место, проверете дали жицата за светилката е помината по должината на жици и надвор од патот на капакот на надлактицата. Притиснете ги телескопските краци назад заедно.

Не извлекувајте го дополнителното олабавување на жица за светло за работа надвор од огледалото; ако извлечете какво било олабавување од раката на ретровизорот, може да имате проблеми при телескопирање на ретровизорите.

Последниот чекор е да го земете ретровизорот за влечење, да го поставите секој назад на вашето возило и да го поминете долгиот крај на жицата за светло низ панелот на врататаво возилото до соодветна локација за допрете на светлата.

Ја завршивте инсталацијата на светлата!

рикверц, локва и засилувач; Паркирни светла

Повеќето ретровизори за влечење GM веќе се жици за да имаат паркирни светла, така што нема потреба да ги инсталирате. Меѓутоа, ако сакате да инсталирате рикверц и светла за баричка во вашите ретровизори за влечење, можете да го користите комплетот за појаси за жици со двојна функција (купола и рикверц) Boost Auto Parts. Овој комплет вклучува два светлосни модули слични на модулите за светла за возење.

За да ги вградите светлата во баричките во вашите ретровизори за влечење GM, прво треба да се погрижите ретровизорите да имаат вградени светла во долниот дел или долната страна на ретровизорите .

Инсталирањето е релативно лесно да се заврши. Двата модула во комплетот имаат по две портокалови влезни жици и една сина излезна жица.

Отстранете ја таблата со осигурувачи на паркирното светло што се наоѓа на десната и левата страна на контролната табла. Откачете ја лентата за затегнување околу разбојот на жиците лево од таблата со осигурувачи за да ги лоцирате жиците за светло за назад и за локва. Спојте ја жицата на краевите со Т-тап. Ова ќе бидат вашите влезни жици за двата излеза на модулите.

Сега со двете излезни жици, ова е жицата што ги контролира светлата кон задниот дел; ќе ги соголите краевите, ќе ги извртите двата краја заедно и ќе ги ставите во едностраниот излез на модулот. Стиснете и смалете ги надолу сите три заднициконектори.

За преглед, ќе го имате единствениот излез и двата влеза. Едната од жиците од двете влезни страни ќе оди до таблата со осигурувачи под капакот до резервниот осигурувач на приколката, а другата ќе биде допрена во излезот на светлината на баричката.

Заклучок

Така, сега имате вклучени светла во ретровизорите за влечење. Овој водич е компатибилен со појасот за жици со двојна функција (сигнал и светло за работа) Boost Auto Parts за комплет за ретровизори за влечење GM, затоа погрижете се да го користите овој комплет кога го следите ова упатство.

Покрај тоа, ако сакате за да ги инсталирате светлата за рикверц и баричка, задолжително користете го комплетот за прицврстување на жици со двојна функција на Boost Auto Parts (Dome и Reverse).

Линкови

//www.youtube .com/watch?v=7JPqlEMou4E

//www.youtube.com/watch?v=E4xSAIf5yjI

Поврзување или упатување на оваа страница

Трошиме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете го алатка подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.