Закони и регулативи за приколки на Арканзас

Christopher Dean 16-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Арканзас кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали на приколките им требаат регистарски таблички во Арканзас?

Едноставниот одговор е не, не ви треба регистарска табличка за вашата приколка во Арканзас. Тоа е затоа што само моторизираните возила бараат титула во оваа држава. Ова не значи дека не ви се потребни регистарски таблички за да можете да управувате со приколката, сепак ви требаат на влечното возило.

Во Арканзас сите приколки мора да бидат регистрирани со исклучок на оние што се користат за земјоделски цели или кои имаат бруто тежина од 4.000 фунти. или помалку

Секоја целосна приколка или полуприколка што се користи со регистрирано возило, исто така мора да биде регистрирана за која може да има такси. Оваа регистрација може да се направи по пошта или лично и мора да се направи во рок од 30 дена од добивањето на приколката.Доколку не се стори тоа може да дојде до парична казна.

Приколката мора да прикаже доказ за оваа регистрација кој може да биде во форма на постојана регистарска табличка. Тоа исто така може да биде јазиче, натпис или картичка за регистрација.

Општи закони за влечење на Арканзас

Ова се општи правила во Арканзас во врска со влечењето, за кои можеби ќе се прекршите доколку не сте свесни за нив . Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

 • Ќе ви треба посебна дозвола ако возилото што го влечете е не е регистриран. Ќе ви треба и доказ за сопственост.
 • Лигата за влечење не може да биде подолга од 15 стапки
 • Не ви е дозволено да се возите во влечена приколка
 • Можете да кампувате во мирување области
 • Дозволено ви е да влечете повеќе од 1 брод или општа приколка за комунални услуги истовремено.

Правила за димензиите на приколката во Арканзас

Важно е да се знае државата закони со кои се регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки
 • Максималната должина на приколката не може да надмине 43 ft 6" вклучувајќи ги и браниците.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
 • Максималната висина на приколката и товарот е 13 ft 6".

Закони за приколки и сигнали од Арканзас

Тамусе закони во Арканзас кои се однесуваат на прицврстувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони, бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Поврзувањето помеѓу влечното возило и приколката мора да биде безбедно
 • Веројатно ќе треба да има закачен безбедносен синџир
 • Потребно е знаменце од 12 инчи на сите врски помеѓу влечното возило и приколката. Ова би вклучувало синџири, јажиња и кабли.

Закони за осветлување на приколки во Арканзас

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето влечно возило, важно е да можете да комуницирајте со вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Сите возила мора да имаат видливи задни светла и стоп светла. Можеби ќе ви требаат и светла за регистарски таблички за да ја осветлат регистрацијата на вашата приколка.
 • Не се потребни трепкачи се додека вашата приколка и товарот не надминуваат 80 инчи во ширина. Сепак, ќе ви требаат рефлектори од двете страни.

Ограничувања на брзината во Арканзас

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашето нивобрзината предизвикува вашата приколка да се плете, да се ниша или да биде нестабилна, може да ве влечат и да ве предупредат да ја намалите брзината заради безбедноста на себе и на другите учесници во сообраќајот. Ако влечете домашна приколка, максималната брзина е 45 mph.

Arkansas Trailer Mirror Laws

Правилата за ретровизорите во Арканзас се многу специфични по тоа што ретровизорите на возачот мора да бидат опремени со огледала што рефлектираат најмалку 200 стапки од коловозот зад вас. Ако вашите ретровизори се заматени и не го нудат ова, можеби ќе треба да направите прилагодувања.

Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на вашето оптоварување, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на ретровизори кои можат да се лизгаат преку постоечките задни погледи за да го подобрат вашиот поглед покрај товарот.

Закони за сопирачките на Арканзас

Приколки и Полуприколки кои имаат бруто тежина од над 3.000 фунти. мора да бидат опремени со соодветни сопирачки за контрола на движењето и запирањето на возилото. Сопирачките треба автоматски да се активираат во случај на случајно отцепување.

Нови приколки и полуприколки кои тежат најмалку 1.500 фунти. мора да биде опремен со сопирачки на сите тркала.

Исто така види: Кои се различните типови на приклучоци за приколки & засилувач; Што ми треба?

Заклучок

Постојат голем број закони во Арканзас кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Приколките мора да бидат регистрирани и во добра работна состојба и може да бидат малкуподолго отколку во другите држави. Може да имате и малку поширока приколка во Арканзас од повеќето други држави.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што е прикажано на страницата како што е можно покорисно за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Исто така види: Зошто мојот екран на Ford F150 не работи?

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.