Закони и регулативи за приколки во Кентаки

Christopher Dean 13-10-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Кентаки кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Исто така види: Што значи ESP BAS светлината & засилувач; Како го поправате?

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Кентаки?

Во државата Кентаки, сите приколки бараат наслов, но се користат приколки во приватна сопственост за чамци, багажот, земјоделската опрема или залихите не треба да бидат комерцијално регистрирани. Меѓутоа, ако мора да ја регистрирате вашата приколка, ќе ви требаат:

 • Идентификатор на фотографија
 • Потврда за регистрација во Кентаки
 • Тековен оригинален доказ за осигурување во Кентаки (ефективен во рок од 45 дена)
 • Пари за такси и даноци
 • Трошоците за регистрација на приколка во Кентаки се релативно разумни. Годишниот надоместок за приколки и полуприколки што може да се влечат со возило е 19,50 УСД

Општи закони за влечење на Кентаки

Ова се општи правила во Кентаки во врска со влечењетодека би можеле да ви се спротивстават ако не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Во Кентаки сте ограничени на транспортирање не повеќе од две возила истовремено и тие мора да бидат поврзани на таков начин што ќе ги држат рамномерно распоредени.

Правила за димензија на приколка во Кентаки

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки.
 • Максималната должина на приколката не е одредена
 • Максималната ширина за приколка е 96 инчи.
 • Максималната висина на приколката и товарот е 11 стапки 6" стапки.

Кентаки Закони за кукање и сигнал за приколка

Постојат закони во Кентаки кои се однесуваат на закачувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Сојузот на Кентаки препорачува да ја монтирате рамката на приколката на кука од типот на еквилајзер.
 • Сигурносен синџир е потребен според државните правила за секаков вид поврзување

Осветлување на приколки во КентакиЗакони

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

За време на влечењето, законот на државата Кентаки бара најмалку 1 зелено светло да биде на левата страна на возилото и да биде видливо од 500 стапки.

Ограничувања на брзината во Кентаки

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Закони за ретровизорите во Кентаки

Правилата за огледалата во Кентаки не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се вградуваат во веќе постоечките крилни ретровизори.

Секој автомобилшто е натоварено на таков начин што ќе го замати погледот на возачот одзади, мора да има огледало поставено и наместено на таков начин што ќе рефлектира неколку зад нив од најмалку 200 стапки.

Кентаки закони за сопирачки

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Кентаки не бара сопирачки на приколките за патнички автомобили без разлика на тежината, но возилото мора да може да запре во растојание определено со државниот статут. Неуспехот да се стори тоа може да предизвика потенцијални казни.

Исто така види: Можете ли сами да инсталирате приколка?

Заклучок

Постојат голем број закони во Кентаки кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Државата Кентаки е релативно опуштена во своите закони за влечење со тоа што не бара сопирачки за приколки за приколки со патнички автомобили.

Кога станува збор за големини на приколки и товари, тие имаат потесни дозволени ширини од другите држави и релативно прифатливост за мала висина на само 11 стапки 6". Не секогаш ви треба наслов за вашата приколка во Кентаки, но генерално ќе треба да ја регистрирате, но ова е повеќе за докажување на вашата сопственост на приколката.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Трошиме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирањеподатоците што се прикажани на страницата се што е можно покорисни за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.