Закони и регулативи за приколки во Западна Вирџинија

Christopher Dean 26-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Исто така види: Најдобар камион за повлекување на петто тркало 2023 година

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Западна Вирџинија кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали на приколката и треба наслов во Западна Вирџинија?

Во државата Западна Вирџинија, на сите автомобили, камиони и рекреативни возила им требаат титула и да бидат регистрирани доколку треба да се возат на јавни патишта.

Сите возила регистрирани во Западна Вирџинија вклучувајќи ги и приколките треба редовно да се проверуваат за безбедносни цели. Значи, покрај привремената регистарска табличка, приколката бара и сертификат за безбедносна инспекција прикачен на неа.

Исто така види: Како да отстраните заглавена или соголена навртка

Општи закони за влечење во Западна Вирџинија

Ова се општи правила во Западна Вирџинија во врска со влечењето што може да дојдете фаул ако не сте биле свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставитеова ќе биде случај.

Нема правила во оваа категорија, но во отсуство на ова мора да претпоставиме дека возачите треба да се придржуваат до општите правила на патот. Ако тоа е нешто што би било нелегално без приколка, голема е веројатноста дека исто така не треба да го правите тоа со приколка.

Правила за димензија на приколката во Западна Вирџинија

Важно е да се знае државата закони со кои се регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

  • Незаконски е да се вози во приколка за куќа додека се влече.
  • вкупната должина на влечното возило и приколката е 65 стапки, вклучувајќи ги браниците.
  • Максималната должина на приколката е 40 стапки.
  • Максималната ширина за приколка е 96 инчи иако некои патишта ќе дозволат 102 инчи.
  • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки и 6 инчи.

Закони за кукање и сигнал за приколки во Западна Вирџинија

Постојат закони во Западна Вирџинија кои се однесуваат на кукањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, така што може да носат потенцијално големи казни.

  • Возилата што влечат приколка се обврзани според државниот закон да користат сигурносни синџири покрај примарната врска веќе во употреба.
  • Лигата за влечење или друга врска мора да биде доволно силна за да ја задржи тежината на влеченото возило на која билоодделение на кое се оперира. Исто така, не смее да надминува 15 стапки во должина.
  • Ако влечете моторно возило со помош на синџири, јажиња или кабли, на врската мора да се стави бело знаме од најмалку 12 инчи квадратни.

Закони за осветлување на приколки во Западна Вирџинија

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

  • Трепкачите и рефлекторите се задолжителни според законот на државата Западна Вирџинија. државниот закон.

Ограничувања на брзината на Западна Вирџинија

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Закони за ретровизори за приколки во Западна Вирџинија

Правилата за огледала во Западна Вирџинија не се специфицирани иако тие најверојатно се потребни иможе да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Сите моторни возила на државните патишта во Западна Вирџинија треба да имаат такви ретровизори што ќе овозможат поглед на 200 стапки зад возилото. Ако приколката и товарот го блокираат овој стандард, можеби ќе бидат потребни ретровизори и потенцијални рефлектори за да се постигне овој стандард.

Закони за сопирачки во Западна Вирџинија

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Сите приколки или полуприколки кои имаат бруто тежина од повеќе од 3.000 фунти. мора да бидат опремени со сопирачки кои се доволно силни за да го контролираат возилото и може да ги притисне возачот во влечното возило. Исто така, на приколката мора да има поставена итна сопирачка која ќе се активира во случај приколката да се ослободи од влечното возило.

Заклучок

Постојат голем број закони во Западна Вирџинија кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Како држава Западна Вирџинија има многу правила за здрав разум за влечење.

Поврзување до илиРеференцирај ја оваа страница

Потрошивме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако сте нашле податоци или информации на оваа страница корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.