Закони и регулативи за приколки во Мисури

Christopher Dean 17-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Мисури кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Мисури?

Во Мисури кога станува збор за влечење, не ви е потребна регистарска табличка за да биде прикачен на моторно возило што го влечете зад себе. Меѓутоа, ако имате натоварена приколка, ќе ви треба да биде регистрирана и потенцијално ќе ви треба наслов за неа.

Закон не ви се бара да имате осигурување на приколка, туку штета на или предизвикани од приколката нема да бидат покриени со вашето автомобилско осигурување. Ова значи дека може да бидете одговорни за несреќи предизвикани од приколката, па затоа се предлага некаков облик на осигурување од одговорност.

Општи закони за влечење на Мисури

Ова се општи правила во Мисури во врска со влечењето што може да дојдете фаул ако не сте биле свесни за нив.Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Нема посебни закони во Мисури во врска со општо влечење, но кога е тоа случај тогаш ќе важат основните правила на сообраќајот. Ако е нелегално во автомобил без приколка за влечење на автопат, веројатно нема да биде прифатливо при влечење.

Правила за димензија на приколка во Мисури

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

  • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
  • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 55 стапки на повеќето патишта, но некои дозволуваат до 65 стапки.
  • Максималната должина на приколката не е наведена.
  • Максималната ширина за приколка е 96 инчи на повеќето патишта, но некои дозволуваат до 102 инчи.
  • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки 6 стапки, иако некои патишта ќе дозволат до 14 ft.

Закони за кукање и сигнал за приколка во Мисури

Постојат закони во Мисури кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Покрај примарната спојкаметод, мора да се користат сигурносни синџири или слични уреди, освен ако врската е од 5-то тркало или гуска грла по природа.

Закони за осветлување на приколки во Мисури

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето влечно возило, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

  • На задната страна на приколката мора да бидат прикажани две црвени задни светла, два рефлектори и бело светло за регистарска табличка.
  • Ако можете не давајте видливи сигнали за промена на насоката со рака или рака или ако видливите светла се попречени, тогаш приколката мора да има и трепкачи и стоп светла.

Мисури ограничувања на брзината

Кога станува збор за ограничувањата на брзината ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Закони за огледала за приколки во Мисури

Правилата за огледала во Мисури не се наведени иако се најверојатно се бара иможе да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Тие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Сите моторни возила што се конструирани или натоварени на таков начин што операторот не може да го гледаат патот зад нив кога гледаат назад или околу страната на возилото, мора да бидат опремени со огледало. Огледалото мора да се намести така што да го открива патот позади и да биде видлив од седиштето на операторот.

Закони за сопирачки во Мисури

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедност на секоја операција на влечење. Погрижете се тие да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Во државата Мисури немате независен систем за сопирање освен ако не користите 5-то тркало или клинче.

Заклучок

Постојат голем број закони во Мисури кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Државата Мисури не го регулира претерано влечењето во државата, но тие имаат некои правила.

Општо земено, ако ги почитувате правилата на патот и бидете сигурни дека приколката е правилно поврзана и во добра работна состојба, не треба да има проблеми со законот.Бидејќи дозволените димензии на приколката варираат на одредени патишта, бидете сигурни дека знаете на кои патишта се дозволени поголеми товари и планирајте ја вашата рута соодветно.

Исто така види: Што значи предупредувањето за намалена моќност на моторот?

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Потрошивме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Исто така види: Како да приклучите 7 пински приклучок за приколка: Водич за чекор по чекор

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете го алатка подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.