Можете ли да влечете автомобил со вклучена рачна сопирачка?

Christopher Dean 04-08-2023
Christopher Dean

Содржина

Можеби ќе треба да го влечете вашиот автомобил од повеќе причини, и за секого, околностите ќе бидат многу различни. Некои можеби се прашуваат, „што ќе се случи ако мојата рачна сопирачка е сè уште вклучена и треба да го влечам мојот автомобил?“

Ова обично предизвикува многу прашања, а многумина почнуваат да се прашуваат дали ќе работи, дали ќе работи го оштети автомобилот, па дури и ако е можно. Значи, дали може да се влече автомобил со вклучена рачна сопирачка? За среќа, тоа е можно, и можете безбедно да го влечете вашиот автомобил со вклучена рачна сопирачка. Само треба да знаете како!

За што служи Паркирната сопирачка?

Паркираната сопирачка е позната и како итна сопирачка или рачна сопирачка. Нејзината цел е да го држи вашето возило неподвижно кога е ставено во паркирање.

Паркинг сопирачката може да се користи и кога треба да застанете итно, а тоа е потребно кога вашите сопирачки не функционираат или откажуваат.

Дали влечењето со рачната сопирачка може да оштети автомобил?

Кога влечете или дури возите со вклучена рачна сопирачка, можете лесно да ги оштетите дискот или барабанот, дури и кога влечете го вашето возило на многу кратко растојание во исто време.

Вашите сопирачки исто така може многу брзо да се прегреат. Ова може да ги пукне облогите, да предизвика откажување на леплива облога или може да се одвои од чевлите или влошките на сопирачките.

Затоа, влечењето на вашиот автомобил со вклучена рачна сопирачка не е нужно најдобрата идеја, и ако можете избегнувај го, направи. Но, постојат случаи кога тоа само треба да бидеготово.

Како да влечете автомобил со затегната рачна сопирачка

Ако се најдете во позиција каде што треба да го влечете вашиот автомобил, но рачната сопирачка е сеуште на, можете лесно да го направите ова со влечење на вашиот автомобил на неговите предни тркала, особено ако е автомобил со погон на задните тркала.

Меѓутоа, ќе треба да имате неколку додатоци за да го направите ова. Приборот за влечење може да направи сè многу полесно и процесот ќе оди многу помазно. Но, за кратко ќе дојдеме до сите одлични алатки што можете да ги користите!

Користење камиони за влечење со рамен кревет

Ако рачната сопирачка или рачната сопирачка се уште се вклучени, тогаш најбезбедниот и најдобриот можен начин за влечење е да го ставите автомобилот на камион за влечење со рамен кревет, така што сите четири тркала се симнати од земјата. Тркалата на автомобил со заклучени сопирачки нема да се движат, па затоа не е безбедно да ги влечете по земја. Ова или ќе предизвика голема штета или едноставно нема да работи.

Користење кукли за влечење

Друг начин на кој можете да влечете возило со заклучени сопирачки е да користите кукличка за влечење. Куклата за влечење ќе ви помогне со подигање на предните тркала од земја за време на влечењето, иако тоа треба да се направи само ако имате автомобил со погон на предните тркала.

Ако имате погон на задните тркала, наместо тоа, подигнете задните тркала од земја и влечење на автомобилот на предните тркала. Во суштина, автомобилот треба да биде свртен наназад.

Изберете метод кој спречува најголемо оштетување на компонентите навашето возило и самиот автомобил.

Како да користите кукли за влечење

Започнете со порамнување на вашето возило за влечење со куката на вашата кукличка за влечење. Откако ќе го направите ова, подигнете ја рачката за ослободување на рампата на кукличката за влечење. Потоа извлечете ги рампите нанадвор од кукличката за влечење.

Сега кога овој дел е поставен, порамнете ги предните тркала на возилото што ќе го влечете и проверете дали се во иста линија со рампите од влечната кулинка .

Откако сè ќе се усогласи, можете или да го турнете или да го возите возилото на влечната кулинка, во зависност од состојбата во која се наоѓа вашето возило. Како што е наведено погоре, кога влечете автомобили со погон на две тркала, главните погонски тркала секогаш треба да биде надвор од земјата.

Ова значи дека автомобилите со погон на задните тркала секогаш треба да се влечат со подигање на задните тркала од земјата, а автомобилите на предните тркала секогаш ќе се влечат со предните тркала од земјата. . Неправилно влечените автомобили веројатно ќе претрпат голема штета, па затоа е од витално значење да разберете што правите и правилно да го натоварите автомобилот.

Кога го товарите вашето возило и го влечете, секогаш е најдобро да бидете внимателни и полека - брзото возење ќе ви предизвика многу проблеми.

Во каква брзина треба да бидете при влечење:

Исто така, важно е да знаете каква брзина треба да бидете внатре кога го влечете вашиот автомобил. Значи, ако вашето возило ги има вклучените сопирачки за итни случаи, тогаш користењето метод на влечење со две тркала или традиционална рамна шипка може да биде многупредизвикувачки или воопшто не е возможен.

Ако е така, тогаш најдобро е да го ставите вашиот автомобил во неутрална брзина. Ова ќе го стави во најдобра позиција за да можете правилно да го влечете. Причината за ова е што моторот на возилото се откачува кога ќе го ставите автомобилот во неутрална положба.

Ова во голема мера ќе го намали ризикот од предизвикување сериозни оштетувања и најдобро функционира при влечење на кратки растојанија.

Размислете за различните погони на тркалата:

Ќе откриете дека автомобилите со погон на четири тркала се тешки за влечење. Ако сите четири тркала се на земја, ќе треба да го држите менувачот на погон на две или на четири тркала, така што автомобилот не прескокнува додека се влече со голема брзина.

Внимавајте да го оштетите системот за пренос.

Ако сите четири тркала на автомобилот се на земја, тогаш треба да го влечете возилото само кога е во лер. И ако тркалата не се на земја, тогаш можете да се извлечете со тоа што не го ставате автомобилот во лер.

Главната причина (и најважна) зошто е најдобро да ги влечете автомобилите во неутрална е затоа што предизвикува најмала штета на вашиот преносен систем. Ако влечете автомобил со вклучена сопирачка за итни случаи, а не во лер, ќе ризикувате тешко да го оштетите автомобилот.

Ова е особено лоша идеја за автомобили со автоматски менувачи. Ваш главен приоритет треба да биде избегнување каква било штета на вашетопреносен систем, бидејќи тоа е многу возможно.

Паркирана сопирачка VS рачна сопирачка?

Можеби сте ги слушнале поимите паркинг сопирачки и рачна сопирачка кои се користат наизменично - тие се едноставно различни термини за ист дел од автомобил.

Видови на рачни сопирачки:

Постојат различни видови на рачни сопирачки. Ја добивате централната рачка, лостот, педалата и копчето за притискање или електричните сопирачки. Рачката за стап обично се наоѓа кај постарите автомобили и модели, а обично може да ја најдете под инструменталната табла.

Исто така види: Колку чини замена на сите четири гуми?

Централната рачка обично се наоѓа помеѓу двете предни седишта со корпи и е најчеста кај поновите автомобили и модели.

Централната рачка и рачката за стап се категоризираат во иста група, додека сопирачката на педалот припаѓа на посебна група на паркирни сопирачки и обично се наоѓа на подот од левата страна на сите од другите панели.

Потоа го имате копчето за притискање и електричната сопирачка, овој тип на сопирачка може да се најде на конзолата со сите други контроли на вашиот автомобил. Севкупно, постојат три одделни типови на рачни сопирачки.

Едноставниот одговор: Да, автомобилот може да се влече со вклучена рачна сопирачка!

Значи, може автомобил да се влече со вклучена рачна сопирачка? Да, сигурно може! Постојат различни начини и методи кои можете да ги користите за да ја завршите работата, а од суштинско значење е да ги следите вистинските чекори и да направите сèправилно.

Исто така види: Како да се пресмета километражата на гас при влечење приколка

Некои експерти можеби советуваат против тоа, но понекогаш треба да го направите она што треба да го направите.

ЧПП

Можете ли да се движите со вклучена рачна сопирачка?

Да, секако дека е можно да се движите со скршена итна сопирачка. Освен ако не се работи за сопирачка со стапало или ако навистина ја притиснете сопирачката додека не се помести. Сепак, моторот обично може да го надмине ова и повторно да ги придвижи тркалата.

Како да поместите автомобил што нема да оди во лер?

Можете да се движите автомобилот со држење на јазичето надолу и во исто време фатете го бројчаникот или рачката на менувачот на ист начин како што обично би правеле. И потоа обидете се да го префрлите на неутрален. Пред да го преместите автомобилот, откачете ја рачната сопирачка и заменете го капакот.

Дали можете да ставите автомобил во лер без клучеви?

Да, можно е да го ставите вашиот автомобил во неутрална состојба без користење на клучевите. Сепак, ова е опасно и не се препорачува. Наместо тоа, пронајдете ги резервните клучеви или стапете во контакт со вешт механичар.

Што ќе се случи ако го повлечете автомобилот на рачната сопирачка?

Ако го повлечете автомобилот на рачната сопирачка вашите задни тркала автоматски ќе се заклучат што ќе предизвика вашиот автомобил да се лизне и на крајот да лебди.

Завршни мисли

Во повеќето случаи кога треба да го влечете вашиот автомобил, тоа е секогаш најдобро е да се јавите на механичар или реномирана компанија. Тие се специјалисти во областа и ќе знаат точно што да прават - користењето камиони за влечење еподобро отколку да се обидувате да влечете автомобил со притисната сопирачка за итни случаи.

Не сакате да ризикувате да предизвикате сериозна штета на вашиот автомобил или да направите помала грешка што ќе ве чини на долг рок. Освен ако не знаете доволно за автомобилите, попрво оставете го тоа на професионалците.

На крајот од денот, можно е да влечете автомобил кога е вклучена рачната сопирачка, но треба да бидете сигурни дека го правите тоа правилно и внимателно следете ги вистинските чекори ако сакате да избегнете оштетување на вашето возило.

Начинот на кој ќе го влечете автомобилот ќе зависи и од типот на возилото што го имате, а ако тоа е направено погрешно, ќе завршите со поголем хаос од претходно. Запомнете дека секогаш треба да ги симнете двете невозечки тркала од земја ако треба да влечете автомобил со затегнати сопирачки за итни случаи.

Вашето возило не е кревко, но е скапоцен товар и сакате да го чувате во најдобра можна состојба!

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да бидат исто толку корисни до вас колку што е можно.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.