Најдобрите опции за прекинувачи за убивање за да се спречи кражба на автомобили

Christopher Dean 11-10-2023
Christopher Dean

Можеме да преземеме секакви мерки на претпазливост дома за да ги заштитиме нашите возила од кражба, како на пример да ги заклучиме во гаража или да ги чуваме во добро осветлени места, но не можеме секогаш да го контролираме секое место каде што ќе бидат нашите автомобили. Ова е причината зошто технологијата како што се прекинувачите за убивање е одлична идеја.

Во оваа статија ќе ги разгледаме прекинувачите за убивање за да објасниме што се тие, кои опции имате и колку може да чинат. Едноставно кажано, тешко е да се носи автомобил, но возењето може да биде алармантно лесно за оние со намера и знаење да го сторат тоа.

Што е прекинувачот за убивање на автомобили?

Некои може лесно погодете од името што може да направи прекинувачот за убивање, но за доброто на сите, ајде да објасниме што всушност прават. Во суштина, прекинувачот за убивање е уред кој мора да се активира пред да можете да го стартувате вашето возило.

Ако лицето кое се обидува да го запали автомобилот го нема она што му е потребно за да го активира убие прекинувачот, тогаш тој нема да се вклучи и колата за палење нема да ги поврзуваат своите врски. Ниту една врска не е еднаква на никакво палење и без палење значи дека автомобилот не вози под своја моќ.

Постојат неколку методи за овие прекинувачи и тие често се скриени така што само сопственикот ќе знае каде се наоѓаат. Ова е додаток на пазарот, така што доброто познавање на одреден модел на автомобил не им помага на крадците да го лоцираат прекинувачот.

Видови на прекинувачи за убивање

Како штоспоменатите прекинувачи за убивање доаѓаат во различни типови и колата на кои тие влијаат исто така се разликуваат. Некои може да го спречат протокот на гориво, да ја исклучат батеријата или да ја оневозможат кутијата со осигурувачи. Без оглед на типот, намерата е иста, возилото нема да стартува додека прекинувачот не се активира.

Релеј систем за гориво

Ова е одлично прекинувач кој додека не се активира нема да дозволи пумпата за гориво да си ја заврши работата. Ако некогаш сте останале без бензин, знаете дека без гориво значи дека не го возите автомобилот. Пумпата за гориво е она што го испраќа горивото до цилиндрите на моторот.

Ако горивото не стигне до цилиндрите, тогаш моторот не може да се запали, иако моторот сепак ќе се обиде да свитка. Ова му дава впечаток на крадецот дека наместо да има прекинувач за убивање некаде во автомобилот, всушност има проблем со автомобилот.

Крадец со време и намера може да се посомнева во прекинувачот за убивање во некои случаи и да бара тоа. Ако крадецот мисли дека има расипан автомобил, тогаш најверојатно ќе излезе од таму и ќе најде нова мета за нивните злосторнички намери.

Оние кои имаат одредено знаење за електрична енергија и автомобилизам можеби ќе можат лесно да вклопат една од овие прекинувачи со лоцирање и спојување на жицата на релето на прекинувачот за гориво. Потоа можете да го прикачите вашиот прекинувач за убивање и да пронајдете скриена локација за него.

Прекинувач за убивање кутија со осигурувачи

Луѓето не секогаш ја разбираат важноста на осигурувачите кога станува збор за автомобилитено, како и кај сите работи кои поседуваат електрична компонента, осигурувачите играат важна улога. Оние со какво било искуство со осигурувачите ќе знаат дека изгорениот осигурувач во суштина ќе го спречи електричниот уред да работи додека не се замени осигурувачот.

Овој прекинувач за убивање ќе ја исклучи кутијата со осигурувачи што значи дека секој обид за палење на автомобилот нема да биде исполнет со ништо. Електриката нема да се вклучи и автомобилот дефинитивно нема да се преврти. Истиот ефект може да го добиете со едноставно отстранување на прекинувачот за палење и заменувајќи го секој пат кога планирате да возите. Сепак, ова е тешко практично, па затоа би бил подобар прекинувачот за убивање.

Поставувањето прекинувач за убивање во кутијата со осигурувачи е многу полесна опција отколку отстранувањето и заменувањето на прекинувачите бидејќи тоа може да стане досадно. Се разбира, со вадењето на осигурувачот ќе се спречи крадецот да има среќа и да го лоцира прекинувачот за убивање.

Со прекинувачот за убивање на кутијата со осигурувачи ќе го вклучите вашиот прекинувач на соодветните осигурувачи. Ова повторно ќе го земе вистинскиот сет на вештини и автомобилско знаење. Се разбира, може да имате и професионална помош.

Исто така види: Колку чини полнењето на наизменична струја во автомобилот?

Прекинувач за исклучување на батеријата

Ова е одличен начин да ги измамите потенцијалните крадци да мислат дека избрале возило со испразнета или расипана батерија. Без наполнета работна батерија, тогаш процесите на палење не можат да се извршат и возилото нема да вози никаде.

Прекинувачот во овој случај ќе биде поврзан сонегативниот терминал на вашата батерија и самиот негативен вод ќе се поврзат со прекинувачот за убивање. Ова му овозможува на прекинувачот да дејствува како проводник за да ја дозволи или блокира струјата од батеријата.

Кога овој прекинувач за убивање не е активен, во суштина ќе ја исклучи батеријата од електрониката на автомобилот. Сепак, ова предизвикува мал проблем бидејќи часовниците и претходно поставените радио ќе се ресетираат секој пат кога ќе го користите прекинувачот за убивање. Ова е затоа што батеријата ја задржува меморијата.

Има добри и лоши страни на оваа, но веројатно е еден од најлесните прекинувачи за поставување. Може да ги исклучувате доводите на батеријата секоја вечер кога ќе се паркирате, но тоа би значело дека ќе треба повторно да ги поврзувате секој пат кога ќе имате намера да возите, така што тоа не е практично практично.

Прекинувач за убивање со палење

Овој прекинувач во суштина создава прекин во системот за палење со што возилото не може да стартува. Сепак, тоа е поставено на трик, така што најдобро е да имате добро електрично знаење ако се обидувате сами да го направите тоа.

Ќе треба да ја исечете жицата за палење и да додадете конектор на секоја страна за да можете да се закачите овој прекинувач за убивање. Ова потоа ќе ви овозможи да најдете таен простор за криење во кабината за вашиот прекинувач, идеално добро скриен, но не премногу тешко за да пристапите.

Далечински прекинувач за батеријата на автомобилот

Сите наши други досегашните опции бараа физички прекинувач скриен во автомобилот некаде.Единствениот проблем што е решителен крадец може да има време да го лоцира прекинувачот, а потоа сите облози се исклучени бидејќи може да го запалат автомобилот и да исчезнат.

Овој тип прекинувач за убивање е поврзан со батеријата, но вклучува далечински управувач контрола која можете да ја имате во ваша сопственост веројатно на клучевите од вашиот автомобил. Работи на ист начин како жичниот прекинувач на батеријата, но крадецот нема да го најде прекинувачот.

Исто така види: Што е блинкер течност?

Се разбира, ова сè уште го има истиот проблем во врска со меморираните поставки на радио и часовникот бидејќи повторно ја исклучувате батеријата секој пат. Исто така, решителен крадец кој сфаќа што се случува може да ја пушти хаубата и да го извади системот и повторно да ја поврзе батеријата како што е нормално.

Колку чини прекинувачот за убивање?

Цената за да се убие Вградениот прекинувач е всушност разумен и во просек се движи од 10 до 100 долари, што не е многу за удобноста да знаете дека вашиот автомобил нема лесно да ви биде одземен. Ќе се разликува во зависност од типот на прекинувачот и моделот на вашиот автомобил.

Ако и самите ги имате вештините за овој проект, тогаш цената ќе ја вклучи само цената на деловите. Дури и ако имате стручна помош, трошоците за работна сила не се смешни и би биле многу вредни.

Заклучок

Прекинувачот за убивање може да биде едноставна и евтина опција за заштита на вашиот автомобил од кражба. Тоа е посуптилно од бравата на воланот и може да го измами потенцијалниот крадец да мисли дека возилото енефункционален. Наместо да губат време, тие веројатно ќе продолжат понатаму.

Додавањето прекинувач за убивање сепак мора да се направи правилно за да се избегне да ви предизвика проблеми при стартување на сопствен автомобил. Кога се плеткате со електричната енергија, ризикувате да згрешите, а потоа да морате да платите за скапа поправка што можеби нема да биде покриена со гаранција поради вашето дополнување.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Потрошивме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако сте ги нашле податоците или информациите на ова страница корисна во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.