Закони и регулативи за приколки во Њу Џерси

Christopher Dean 04-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Њу Џерси кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Њу Џерси?

Ако купувате приколка за комунални услуги или кампер во Њу Џерси што има бруто тежина на возилото што е 3.000 фунти. или помалку ќе ви треба оригинална сметка за продажба. Ако приколката нема наведен идентификациски број на возилото (VIN) на продажната сметка, наместо тоа, можете да набавите формулар за потврда на VIN TDMV 19A од продавачот или постојаната регистрација NH на продавачот.

Во Њу Џерси сите приколки треба да бидат регистрирани, но оние кои тежат повеќе од 2.500 фунти. исто така, треба да има наслов. Ова важи и за произведените и за домашните приколки.

Приколките нема да бидат вклучени во вашето автомобилско осигурување што значи каква било штета предизвикана на нив илиод нив не е опфатено. Затоа, треба да размислите за добивање осигурување на вашата приколка, иако тоа не е законски предвидено со државниот закон.

За сите приколки е потребна продажна сметка која мора да го има потписот на поранешниот сопственик или таа не е законски обврзувачка.

Општи закони за влечење на Њу Џерси

Ова се општи правила во Њу Џерси во врска со влечењето што може да ги прекршите доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

Максималниот број на приколки што може да ги влече патничко возило е една.

Исто така види: Како да го исклучите Mykey на Ford без админ

Правила за димензиите на приколката во Њу Џерси

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката е 53 стапки.
 • Максималната должина на приколката е 40 стапки вклучувајќи.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи .
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 13 стапки 6".

Закони за приколки и сигнали во Њу Џерси

Постојат закони во Њу Џерси кои се однесуваат на приклучокот на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се биде свесен за овие закони какотие се засновани на безбедност, па може да носат потенцијално големи казни.

Приколките мора да се прикачат на влечното возило со додавање на најмалку еден синџир или кабел. Врската мора да биде доволно силна што ако се исклучи шипката, приколката да не се оттргне.

Закони за осветлување на приколката во Њу Џерси

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето влечно возило, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Затоа постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

Сите приколки и полуприколки мора да бидат опремени со:

 • Две задни светла
 • Две стоп светла
 • Два трепкачи
 • Два рефлектори на задниот дел - еден сет на страна

Њу Џерси ограничувања на брзината

Кога станува збор за ограничувањата на брзината ова варира и зависи од објавените брзини на конкретната област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Законите за ретровизорите за приколки во Њу Џерси

Правилата за огледала во Њу Џерси не сенаведено, иако тие најверојатно се потребни и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Незаконски е да се вози возило кое го блокира погледот на возачот кон сообраќајот зад и да страните освен ако возилото е опремено со уред кој ќе го прикажува патот позади и настрана.

Закони за сопирачките во Њу Џерси

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни на безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Приколките и полуприколките мора да имаат сопирачки што можат автоматски да се активираат во случај единицата да се откачи од влечењето возилото. Овие сопирачки мора да бидат доволни за да застанат и да ја задржат приколката доволно време за да овозможат обновување.

Исто така види: Како да инсталирате контролер за сопирачки за влечење: Водич за чекор по чекор
 • Мора да постои систем според кој влечното возило и сопирачките на приколката ќе можат истовремено да ги активира возачот.
 • Приколки и полуприколки над 3.000 фунти. потребни се сопирачки на сите тркала

Заклучок

Постојат голем број закони во Њу Џерси кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги задржат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Надржавата Њу Џерси го ограничува влечењето на само една приколка во исто време и бара безбедносни врски во некои случаи.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување , и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.