Закони и регулативи за приколки во Орегон

Christopher Dean 09-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Орегон кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Орегон?

Законот на Орегон вели дека приколките со пневматски гуми тежат помалку од 1.800 фунти. кога се вчитуваат не бараат наслов или регистрација. Можете да ја регистрирате вашата приколка за безбедносни цели, но тоа не е задолжително.

Исто така види: Замена на приклучок за приколка: Водич за чекор по чекор

Исто така види: Како да се отстрани 'рѓосаната кука за приколка Водич чекор по чекор

Меѓутоа, треба да се забележи дека приколки за изнајмување, патни приколки, фиксни товари и произведени структурите го немаат овој исклучок.

Орегон Општи закони за влечење

Ова се општи правила во Орегон во врска со влечењето, за кои можеби ќе се згрешите доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

 • Ова ене е специфичен за приколката, но е важен закон во државата Орегон. Навлегувањето на кој било дел од историската патека во Орегон е спротивно на законот и може да предизвика парични казни до 5.000 американски долари.
 • Возењето во влечено возило е спротивно на државниот закон, освен ако не е приколка на 5-то тркало со сигурносни застаклени прозорци/врати, уред за аудитивна или визуелна сигнализација за контакт со возачот и има барем еден излез што може да се отвори во двата правци.

Правила за димензиите на приколката во Орегон

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

 • Вкупната должина на влечното возило и приколката е 65 стапки.
 • Максималната должина на приколката е 45 стапки.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
 • Максималната висина на приколката и товарот е 14 стапки.

Закони за приклучување и сигнал во Орегон

Постојат закони во Орегон кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

 • Потребни се безбедносни синџири што можат да ја поддржат целата тежина на приколката
 • Поврзувањето треба да биди двапати за дополнителна безбедност

Закони за осветлување на приколки во Орегон

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење еважно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Сите приколки се обврзани да поседуваат две задни светла, светла за регистарска табличка, стоп светла, трепкачи и задни рефлектори.
 • Ако приколката е широка повеќе од 80 инчи и пократка од 30 стапки во должина, мора да има два пара предни и задни светла, како и предни и задни светла за идентификација
 • Приколките што се 30 стапки или подолги мора да имаат две предни и 2 задни светла. Тие, исто така, мора да имаат предни и задни светла за идентификација и да имаат средно странични светла со маркери & засилувач; странични рефлектори на секоја страна.

Ограничувања на брзината во Орегон

Кога станува збор за ограничувањата на брзината ова варира и зависи од објавените брзини на специфичните област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

 • Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, вие може да се повлече дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.
 • Возила што влечат приколки или кампери со тежина над 8.000 фунти. мора да остане во десната лента на сите коловози со2 или повеќе ленти со еднонасочен сообраќај.

Орегон закони за огледала за приколки

Правилата за огледала во Орегон не се специфицирани иако најверојатно се потребни и може да ве влечат ако немаат или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Државниот закон вели дека мора да можете да гледате зад вашето возило најмалку 200 стапки. Ова значи дека ретровизорите мора да бидат присутни и наместени така што ќе го овозможат овој поглед.

Закони за сопирачките во Орегон

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење . Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Независен систем за сопирање не е потребен според државниот закон, но комбинацијата на возила мора да има доволно моќ на сопирање да застанат во законски утврдените државни граници.
 • Со исклучок на мотоциклите и мопедите, сите моторни возила бараат систем за паркирање сопирачки.

Заклучок

Постојат голем број на законите во Орегон кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Како држава Орегон не ги регулира премногу приколките, но тие се сериозни да не ги оштетат нивните историски местакако што се оние долж патеката Орегон.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да бидат колку што е можно покорисни за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.