Закони и регулативи за приколки на Индијана

Christopher Dean 04-10-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Индијана кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, читајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Индијана?

Во Индијана ако поседувате приколка со тежина помала од 3.000 фунти. може да се обратите до бирото за моторни возила за трајна регистарска табличка. Надоместокот за ова е конзервативна цена од само 82 долари.

Ако поседувате приколка за комунални услуги во Индијана, треба да имате наслов за неа иако има исклучоци. Ако вашата приколка е многу мала или никогаш не се користи на јавните патишта, тогаш можеби нема да ви треба наслов. На фармските приколки понекогаш не им е потребен наслов освен ако не користат јавни патишта.

Исто така види: Замена на приклучок за приколка: Водич за чекор по чекор

Општи закони за влечење на Индијана

Ова се општи правила во Индијана во врска со влечење што може да ви се случи ако не сте свесни за нив. Понекогаш можеизбегајте со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

 • Во Индијана не може да се врзат повеќе од две возила и максималната должина за три или повеќе возила заедно со товарот е 65 стапки.
 • Максималната големина на товарот во должина е 3 стапки подалеку од предната и 4 стапки подалеку од задната страна.

Правила за димензија на приколка Индијана

Важно е да се знаат државните закони со кои се регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки.
 • Максималната должина за приколката е 40 стапки.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи. За товари пошироки од ова би била потребна дозвола за широко оптоварување.
 • Максималната висина на приколката и товарот е 13 6" стапки.

Закони за приколки и сигнали на Индијана

Постојат закони во Индијана кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони, бидејќи тие се засноваат на безбедноста, така што може да носат потенцијално големи казни.

За сите приколки, законот бара двоен безбедносен синџир. Сепак, типот на кука не е одреден, така што треба да биде нешто погодно за товаротдоволно.

Закони за осветлување на приколки во Индијана

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да комуницирате вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Сите возила, вклучително и приколките што се влечат зад друго возило, мора да имаат најмалку 1 црвено задно светло поставено одзади што е видливо од 500 стапки.
 • Возилата што се влечат бараат 2 бели задни светла монтирани помеѓу 20 и 72 инчи над површината на патот.
 • Светилка за осветлување на регистарската табличка која емитува бела светлина, исто така, е потребна при влечење. Вашата регистарска табличка треба да биде видлива од 50 стапки по стемнување.
 • Сите светла мора да бидат правилно поврзани за да одговараат на дејствата на возилото за влечење.

Ограничувања на брзината на Индијана

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и ќе биде побарано од васзабавете.

Закони за ретровизорите за приколки на Индијана

Правилата за ретровизорите во Индијана не се специфицирани иако тие веројатно се задолжителни и може да ве влечат ако ги немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на товарот, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори.

Во Индијана, ако возилото го попречува заден поглед на возачот, тогаш ретровизорите мора да се лоцираат за да го одразуваат автопатот позади за најмалку 200 стапки. Ова може да бара додавање на производ како што се продолжувачи на ретровизорите кои лесно се набиваат над постоечките крилни ретровизори

Закони за сопирачки во Индијана

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

Исто така види: Пинтл Хич против Бол: Што е најдобро за тебе?
 • Сите приколки или полуприколки кои тежат повеќе од 3.000 фунти. бараат сопирачки кои можат да го запрат и да го држат возилото во влечење, како и да го контролираат неговото движење.
 • Сопирачките мора да работат на таков начин што ќе му овозможат на возачот на влечното возило истовремено да ги вклучи сопирачките на приколката време како оние во главното возило.

Заклучок

Постојат голем број закони во Индијана кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Индијана е една од државите која ќе ви овозможи да влечете повеќе од еднаприколка или возило зад вашето возило за влечење.

Правилата не се опсежни во Индијана, но сите имаат тенденција да бидат здрав разум и дизајнирани да ги заштитат луѓето што влечат и другите корисници на автопатот. Заштитните синџири се потребни во сите поставки за влечење, но можете да изберете која кука сакате да ја користите врз основа на вашите потреби.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење , спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, користете ја алатката подолу за правилно наведете или наведете како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.