Закони и регулативи за приколки на Род Ајленд

Christopher Dean 14-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Род Ајленд што може се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат на Род Ајленд?

Во државата Род Ајленд ако вашата приколка е направена во 2001 година или подоцна и има бруто тежина на возила од 3.001 фунти. или повеќе ќе бара титула и исто така ќе треба да се регистрира.

Општи закони за влечење на Род Ајленд

Ова се општи правила во Род Ајленд во врска со влечењето дека би можеле да ви се спротивстават ако не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Нема правила во оваа категорија, но во отсуство на ова мора да претпоставиме дека треба да се почитуваат општите правила на сообраќајот. Ако е нешто што би билонелегално без приколка, голема е веројатноста дека не треба да го правите тоа со приколка.

Исто така види: Зошто радиото Ford F150 не работи?

Правила за димензиите на приколката на Род Ајленд

Важно е да ги знаете државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките . Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

  • Вкупната должина на влечното возило и приколката е 60 стапки.
  • Максималната должина на приколката не е специфицирана.
  • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
  • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки 6 инчи.

Закони за кукање и сигнал за приколката на Род Ајленд

Постојат закони во Род Ајленд кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Кога влечете друго моторно возило, влечната лента или друга врска мора да биде доволно силна за да ја повлече тежината и врската мора да биде не повеќе од 15 стапки

Закони за осветлување на приколки на Род Ајленд

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

Задното возило во ситуација на влечење мора да има најмалку 1 задна светилка што емитува црвено светло што е видливо од најмалку 500метри подалеку.

Ограничувања на брзината на Род Ајленд

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Исто така види: Можете ли да влечете автомобил со вклучена рачна сопирачка?

Во Род Ајленд камионот за влечење или кое било возило што влече друго, освен кога е дизајнирано да се влече заедно, не може патуваат побрзо од сообраќајот во десната лента на автопат со 2 ленти. На автопат со 3 или повеќе ленти, тие се ограничени само на двете десни ленти.

Закони за ретровизори за приколки на Род Ајленд

Правилата за огледала во Род Ајленд не се специфицирани иако тие се веројатно се бара и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Тие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Според законот на Род Ајленд, возачот на влечното возило мора да може да го гледа патот зад нив најмалку 200 стапкидодека возите. Ако погледот е блокиран од приколката или товарот, тогаш ретровизорите мора да се конфигурираат на таков начин што ќе се компензира.

Закони за сопирачките на Род Ајленд

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

  • Приколки што тежат повеќе од 4.000 фунти. треба да бидат опремени со сопирачки кои можат да ги забават, да ги запрат и да ги задржат на место. Тие треба да функционираат од кабината на возилата за влечење и треба да има резервен систем кој се вклучува доколку приколката се ослободи од влечното возило.
  • Паркинг сопирачката на влечното возило и приколката мора да биде доволно силна за да го држи поставете стационарно на кој било наклон и какви било временски услови.

Заклучок

Постојат голем број закони на Род Ајленд кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Законите во Род Ајленд не се опсежни, но повеќето од нив се со здрав разум.

Способноста да се види и да се види на патиштата додека влечете е од најголема важност како и способноста за сопирање и влечење тежок товар во на стабилен начин.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат исто толку корисни какоможно.

Доколку податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.