Закони и регулативи за приколки во Вашингтон

Christopher Dean 14-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ќе ја преминете границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Вашингтон кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали сите трејлери треба да бидат регистрирани во Вашингтон?

Во државата Вашингтон, од вас се бара да ја регистрирате вашата приколка без разлика која големина е. Државниот закон, исто така, вели дека вашата регистрирана приколка мора да има и сертификат за сопственост.

Исто така види: Како да приклучите 7 пински приклучок за приколка: Водич за чекор по чекор

Ќе ви треба официјална продажна сметка, без разлика дали приколката е нова или користена, за да ја регистрирате вашата приколка. Оваа продажна сметка мора да го содржи потписот на продавачот за таа да се смета за валидна и сметката може да биде или напишана или рачно напишана.

Вашингтонски општи закони за влечење

Ова се општи правила во Вашингтон во врска со влечењето што би можеле да се збунат ако не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа штоне сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Незаконски е во државата Вашингтон да се живее во приколка на истото место во текот на целата година. Максималниот престој во кој било парк на RV би бил 180 дена пред да мора да се преселите.

Ниту едно возило што влече приколка не може да се вози во левата лента на коловоз со ограничен пристап кој има 3 или повеќе ленти за сообраќај што се движи во само 1 правец, освен кога се подготвувате за вртење налево.

Правила за димензиите на приколката во Вашингтон

Важно е да ги знаете државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Незаконски е да се вози во приколка за куќа додека се влече.
 • вкупната должина на влечното возило и приколката е 75 стапки, вклучувајќи ги браниците.
 • Максималната должина на приколката е 53 стапки.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
 • 6>Максималната висина на приколката и товарот е 14 стапки.
 • Ретровизорите се дозволени да се протегаат 5 инчи
 • Безбедносните прибори и апарати може да се протегаат 4 инчи.
 • Тенди им е дозволено да се протегаат на 6 инчи.

Вашингтонски закони за прицврстување и сигнал за приколка

Постојат закони во Вашингтон кои се однесуваат на кукањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да бидете свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, така што може да се носатпотенцијално големи казни.

 • Возилата што влечат приколка се обврзани според државниот закон да користат и сигурносни синџири како додаток на примарната врска што веќе се користи.
 • Лигата за влечење или друга врска мора да биде силна доволно за да ја задржи тежината на влеченото возило на која било класа на која се управува.
 • Поврзувањето мора да биде поставено на таков начин што ќе избегне ткаење или камшикување на приколката.

Вашингтонски закони за осветлување на приколки

Кога влечете нешто што ќе ги прикрие задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Трепкачите и рефлекторите се задолжителни според законот на државата Вашингтон.
 • Задни светла, стоп светла и светла за регистарска табличка се потребни по држава закон.

Вашингтонски ограничувања на брзината

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност иод вас ќе биде побарано да го забавите.

Вашингтонски закони за огледала за приколки

Правилата за огледала во Вашингтон не се специфицирани иако најверојатно се потребни и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Огледалата што рефлектираат непречен поглед на патот зад возилото на најмалку 200 стапки се се бара во државата Вашингтон, со закон.

Сите моторни возила на патиштата во државата Вашингтон се обврзани да имаат такви ретровизори што ќе овозможат поглед од 200 стапки зад возилото. Ако приколката и товарот го блокираат ова, можеби ќе бидат потребни ретровизори и потенцијални рефлектори за да се постигне овој стандард.

Вашингтонските закони за сопирачките

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедност на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Сите приколки и приколки со столб мора да бидат опремени со работни сопирачки кои се доволно силни за да го контролираат движењето, застанете и држете го на место под сите услови на товарење
 • Приколки со тежина помала од 3.000 фунти и не надминуваат 40% од бруто тежината на влечното возило кога се поврзанине бараат сопирачки кои делуваат на тркалата.

Заклучок

Постојат голем број закони во Вашингтон кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Како држава Вашингтон има многу правила за здрав разум за влечење и е доста строг кога станува збор за приколки за кампување и мобилни домови.

Исто така види: Како да го ресетирате Ford системот за управување со батерии

Во државата може да имате неволја за влечење во побрзите леви ленти на автопати или има приколки кои не се движат во линија со влечното возило. Исто така, може да ги прекршите правилата ако занемарите да прикачите безбедносен синџир како секундарна врска помеѓу влечното возило и приколката.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.