Закони и регулативи за приколки од Канзас

Christopher Dean 16-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Канзас кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Канзас?

Тилерите во државата Канзас треба да бидат насловени и регистрирани со закон во најголем дел, но има некои исклучоци од ова правило. Земјоделци кои влечат земјоделски производи од 6.000 фунти. или помалку во приколка не треба титула или регистрација за единицата.

Друг исклучок од правилата за титулата и регистрацијата се приколките за комунални услуги што се користат за кампување кои тежат помалку од 3.000 фунти.

Кога станува збор за доказ за сопственост приколки кои тежат 2.000 фунти. или помалку вклучувајќи го товарот мора да пополни заклетва или факт (Образец TR-12). Нешто од 2.001 фунти. и погоре со товар има потреба од изјава за сопственост на возило/мотор (Образец ТР-90). Потребна е продажна сметка за регистрацијаприколка во ваше име.

Општи закони за влечење во Канзас

Ова се општи правила во Канзас во врска со влечењето што може да ви се згрешат доколку не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

Никој не може да се вози на приколка додека е во движење на јавен пат

Правила за димензија на приколка од Канзас

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 65 стапки вклучувајќи ги браниците.
 • Максималната должина не е одредена
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи. Ова не ги вклучува додатоците.
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 14 стапки.

Канзас Закони за прицврстување и сигнал за приколки

Постојат закони во Канзас кои се однесуваат на приклучокот на приколката и безбедносните сигнали прикажани од приколката. Важно е да се внимава на овие закони бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носи потенцијално големи казни.

 • Возилото мора да може безбедно да ја влече приколката и да натоварува и да има соодветни безбедносни синџири на точка на поврзување.
 • Ако влечете секундавозилото за првото бара уред против нишање

Канзас закони за осветлување на приколки

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на Вашето возило за влечење важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Задната регистарска табличка мора да биде осветлена за да биде видлива од до 50 стапки со бела светлина.
 • Приколките мора да имаат најмалку два задни црвени рефлектори, две стоп светла и две електрични трепкачи.
 • За приколки широки над 80 инчи за кои не е потребна посебна дозвола потребно е следново:
 • Две клиренски светла, една на секоја страна од предната страна на приколката. Назад од двете страни треба да има уште две сијалички
 • Потребни се три идентификациски светла во хоризонтален ред од 6 – 12 инчи едни од други кај возилата направени по 1 јули 1959 година.
 • Два странични ознаки од двете страни и од предната и од задната страна на приколката.
 • Две задни светла на задната страна кои емитуваат црвено светло што е видливо од 1.000 стапки.

Канзас Speed ​​Limits

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни граници, но се очекува брзината да се одржува на ниворазумно ниво.

Исто така види: Како знаете дека имате лош PCV вентил и колку чини да се замени?
 • Ако вашата приколка е предизвикана да се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени дури и ако сте во објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.
 • Ако влечете домашна приколка, не можете да надминете 55 милји на час без оглед на објавеното ограничување на брзината на патот.

Закони за ретровизори за приколки во Канзас

Правилата за огледала во Канзас не се специфицирани иако тие веројатно се потребни и може да ве влечат ако немате такви или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се вградуваат во веќе постоечките крилни ретровизори.

Исто така види: Како да ја пронајдете вредноста на отпадот од каталитичкиот конвертор користејќи го серискиот број

На сите автомобили им требаат најмалку две ретровизори, еден лев крилен ретровизор како и огледало во кабината десно од возачот или на десното крило. Мора да имате барем една десно од возачот во кабината или на десното крило, но и двете се претпочитаат.

Закони за сопирачки во Канзас

Сопирачките на вашето влечно возило и потенцијално на вашиот приколката се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Секоја комбинација на возила мора да има систем за работно сопирање способен да го запревозила на оддалеченост од 40 стапки од почетна брзина од 20 милји на час на рамна, мазна сува површина.
 • Сопирачката за паркирање на возилата за влечење мора да биде доволна за да ги држи возилата на која било класа под какви било услови на патот.

Заклучок

Постојат голем број закони во Канзас кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Државата Канзас посветува посебно внимание на светлата и рефлекторите во обид да им овозможи на другите учесници во сообраќајот да ги знаат вашите намери за возење во врска со вртењата и ненадејните застанувања.

Поврзување или упатување на оваа страница

Трошиме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, Ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.