Колкава големина на кука за капка ми треба?

Christopher Dean 10-08-2023
Christopher Dean

Содржина

Кога безбедноста на влечењето треба да се смета за многу важна и дел од тоа е да се има стабилно оптоварување. Ова е нешто што може да се постигне, но големото прашање е која големина е најдобра за вашите потреби?

Во оваа статија ќе дознаеме повеќе за приклучокот за капка, како да се измери да се користи и како да одлучите на која страна треба да добиете. Значи, ако имате различни потреби за влечење, ве молиме прочитајте понатаму и дозволете ни да ви помогнеме.

Што е курва за капка?

Не секој знае што е прикачување со капка, па ајде да започнеме со објаснување малку повеќе за тоа што е тоа. Во суштина, тоа е прилагодлива кука што можете да ја вклопите во отворот за приемник за кука на задниот дел од вашиот камион. Тоа е подесување на кука во форма L со дупки по должината на неговиот најдолг раб што ви овозможува да прилагодите колку ниско ќе се спушти.

Општо земено, ја поместувате куката нагоре и надолу за одвртете ги завртките и преместете ги на следниот сет на дупки и повторно затегнете ги. Може да понуди опсег на промена на височината од помеѓу 2 инчи до над 12 инчи во зависност од големината на единицата.

Зошто ви треба приклучок за капка?

Главната причина за пад кука е да се осигура дека вашата приколка останува рамна додека влечете. Мал агол нанапред може да предизвика товарот да се префрли нанапред при силно сопирање, додека навалувањето наназад може да предизвика проблеми при забрзувањето.

Потребна ви е совршено рамна и права приколка за да се обезбеди лесно влечењешто е можно. Неурамнотежена приколка може да биде ризик за вас, вашите патници и другите учесници во сообраќајот. Тоа може да предизвика нишање или нишање на приколката што при големи брзини може брзо да стане опасно, па дури и смртоносно.

Вишокот на притисок надолу на задниот дел на вашето влечно возило може да ја префрли тежината од предните гуми, создавајќи проблеми со управувањето и контролата. Важноста на добро спојување помеѓу кука и приколка не може да се нагласи доволно.

Исто така види: Кои се различните класи на приколки за приколки?

Дури и ако не ги земете предвид безбедносните грижи, лошо балансирана врска може да предизвика побучно возење и отежнато возење. Исто така, може да предизвика оштетување и на приколката и на возилото за влечење со текот на времето, што може да доведе до скапи поправки.

Што треба да се измери за приклучок со капка?

Првиот и најважниот услов кога мерењето за закачување на падот е дека и вашето возило за влечење и приколката се поставени на рамна почва. Вашата приколка исто така треба да е веќе натоварена бидејќи може да има разлика во висината помеѓу истоварена и натоварена приколка.

Приколката мора да седи на ниво и да има приклучок за приколка или држач за приколка за да го држи јазикот на правилна висина. Конечно, најтехнолошката алатка што ќе ви треба за овој процес е добра старомодна мерна лента. Ако немате мерна лента, линијарот или квадратот ќе работат исто толку добро доколку се доволно долги и имаат јасни мерни ознаки.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки од Пенсилванија

Како да се измери за порасти Drop for a Ball Mount или Drop Hitch

Овој процес воопшто не е тежок; во суштина ви требаат само две мерења, висина на кука и висина на спојката. Висината на кука се однесува на возилото за влечење додека висината на спојката е во однос на приколката.

Висината на кука се мери од земјата до внатрешниот ѕид на врвот на отворот на ресиверот. Ова значи дека кука мора веќе да се инсталира за да се направи ова мерење. Погрижете се да мерите до внатрешниот врв на ресиверот бидејќи дебелината на цевката на ресиверот не треба да се смета во ова.

Кога станува збор за мерење на висината на спојката, ја мерите од земјата до долната површина на спојката . Како и кај ресиверот, ова е до дното на спојката за да не се земе предвид дебелината на спојката. Таа димензија можеби не е многу, но може да направи разлика ако непотребно се факторира.

Откако ќе ги имате двете мерења, време е да ги споредите. Ако висината на кука е поголема од висината на спојката, тогаш приколката седи премногу ниско за удобно да се прицврсти на влечното возило. Ова значи дека ќе ви треба приклучок за паѓање или држач за топка за влечење со капка. Мерењето на падот, како што може да си замислите, е еднакво на разликата помеѓу приклучниот приемник и спојката.

Ако сепак спојката седи повисоко од ресиверот за кука, тогаш приколката седи премногу високо за влечното возило на вашето возилодостапна висина на кука. Одговорот на ова би бил спој за кревање или држач за топка за влечење со кревање. Повторно растојанието за кревање е еднакво на разликата помеѓу мерењата на приемникот и спојката.

Каква големина ви треба? биде во однос на вашето влечење. Ако имате само една приколка и не ви треба широк опсег, тогаш можете само да ја набавите онаа што најмногу одговара на големината на вашиот камион. Ако можеби многу ги менувате приколките и потенцијално треба да ги прилагодите височините, можеби ќе ви треба поголемо поставување со поголем опсег.

Како општо правило, големината на спојката што ќе ја соберете на вашиот камион ќе зависи во голема мера од големината на возилото. Во табелата подолу ќе видите каква големина на кука за спуштање е најдобра врз основа на висината на кукањето на вашето возило:

Висина на кукавицата на возилото Потребна е должина на кука за спуштање
22 инчи 6 инчи закачување
25 инчи 9 инчи закачување
28 инчи 12 инчи закачување
31 инчи 15 инчи закачување
34 инчи 18 инчи закачување
37 инчи 21 инчи закачување

Како што се сеќавате, висината на кука се мери од земја на рамна површина до горниот внатрешен раб на приемникот за кука. Колку е повисоко од земјата вашиот ресивер за прицврстувањеколку е поголема кука за капка што му треба и толку поголем опсег имате за височините на приколката.

Заклучок

Големината на спојката што ви треба зависи од тоа колку опсег ви треба и секако големината на вашиот камион. Веројатно ќе ви треба закачување, освен ако спојката за приколка и спојката веќе не се совпаѓаат совршено.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање податоците што се прикажани на страницата се што е можно покорисни за вас.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.