Закони и регулативи за приколки на Јута

Christopher Dean 09-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе погледнете ги законите за Јута кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапи билети.

Општи закони за влечење во Јута

Ова се општи правила во Јута во врска со влечењето, за кои можеби ќе се прекршите доколку не сте знаеле нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Нема правила во оваа категорија, но во отсуство на ова мора да претпоставиме дека треба да се почитуваат општите правила на сообраќајот. Ако тоа е нешто што би било нелегално без приколка, голема е веројатноста дека не треба да го правите тоа со приколка.

Правила за димензија на приколката во Јута

Важно е да ги знаете државните закони кои владеат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволенина одредени типови патишта.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Илиноис
 • Незаконски е да се вози во куќна приколка додека се влече.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката е 65 стапки вклучувајќи ги браниците .
 • Максималната должина на приколката е 40 стапки.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи. (може да надмине 102 инчи ако вишокот се должи на придружник)
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 14 стапки.

Закони за кукање на приколка и сигнал во Јута

Постојат закони во Јута кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се внимава на овие закони, бидејќи тие се засноваат на безбедноста, така што може да носат потенцијално големи казни.

Исто така види: 6.7 Капацитет на масло од Каминс (колку масло е потребно?)
 • Секое влечно возило дополнително треба да се спои со помош на безбедносен синџир, кабел или еквивалентен уред на обичната кука или спојка на приколката.
 • Безбедносните синџири или кабли треба да бидат безбедно поврзани со шасијата на влечното возило, влечното возило и влечната лента.
 • Безбедносниот синџир или кабел треба да биде со доволен материјал и цврстина за да спречи раздвојување на второто возило и нема да има повеќе олабавување отколку што е потребно за правилно вртење.
 • Заштитниот синџир или кабел треба да се прикачат на влечната лента на приколката за да се спречи тоа од паѓање на земја и да се увери дека влеченото возило следи во текот на влечното возило.
 • Барањето за синџири или кабел не се однесува на полуприколка со уред за поврзување составен од склоп на 5-то тркало и крал, или со приколка со столб.

Закони за осветлување на приколки во Јута

Кога влечете нешто што ќе го замати задниот дел светлата на вашето возило за влечење важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни активности во форма на светла. Затоа постојат правила во врска со осветлувањето на приколката.

 • Потребни се задни светла, сопирачки и регистарски таблички.
 • Потребни се трепкачи и 2 или повеќе црвени рефлектори.
 • Приколките над 80 инчи мора да имаат светлосни светла.

Ограничувања на брзината во Јута

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Закони за ретровизорите за приколки во Јута

Правилата за ретровизори во Јута не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е компромитиран од ширината на вашиот товар, можеби ќе сакате да размислитеекстензии на вашите постоечки огледала. Тие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Сите моторни возила треба да бидат опремени со огледало поставено на левата страна на возилото кое е поставен така што на возачот му го одразува погледот на автопатот кон задниот дел на возилото.

Сите возила треба да бидат опремени со огледало поставено или внатре во возилото приближно во центарот или надвор од возилото на десната страна. Ова треба да биде поставено така што на возачот да му го одразува погледот на автопатот до задниот дел на возилото.

Закони за сопирачките во Јута

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важно за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Секое моторно возило и секоја комбинација на возила треба да имаат систем за работно сопирање што ќе го запре возилото или комбинација во рамките на 40 стапки од почетна брзина од 20 mph. Ова треба да се направи на рамна, сува, мазна, тврда површина.
 • Секое моторно возило и комбинација на возила треба да имаат систем за паркирање сопирачки кој е соодветен да го држи возилото или комбинација од која било класа на која е работи под сите услови на товарење.

Заклучок

Постојат голем број закони во Јута кои се однесуваат на влечење и приколкикои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Големо внимание се посветува на осигурување дека влечното возило и приколката се безбедно и безбедно поврзани.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување, и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.