Дијаграм за поврзување на радио жици на Ford F150 (1980 до 2021 година)

Christopher Dean 30-07-2023
Christopher Dean

Ford F150 беше објавен во 1975 година за да се премости јазот помеѓу F100 и F250. Првично беше наменет да се избегнат одредени ограничувања за контрола на емисиите. Неколку години подоцна, во 1980 година, Форд почна да вклучува жици во F150-ите за да може да се вклучи радио.

Оттогаш има две ажурирања на овој првичен систем за поврзување, така што во овој пост ќе ги покриеме сите потенцијалните години на моделот со истражување на овие три дијаграми за поврзување. Познат како дијаграм на жици, важно е да го разбереме ако се обидуваме да ставиме сопствено радио.

Што е приклучок за жици?

Исто така познат како кабелски појас, а приклучокот за жици е склоп на кабли и жици кои обезбедуваат сигнали и напојување на уредот. Во овој случај, зборуваме за камионски радија. Ова значи жици кои обезбедуваат радио сигнали, напојуваат и пренесуваат аудио информации до звучниците.

Овие жици обично се врзуваат заедно со издржлив материјал како гума или винил. Кога работите со овие жици, можете дури и да користите електрична лента за да ги прицврстите сите што се откачиле од оригиналниот пакет.

Намерата на овие снопови е да се осигураат дека сите потребни жици треба да прикачат надворешен уред во возилото електричниот систем се заедно на едно место. Тоа заштедува многу простор и голема доза на конфузија.

Најстариот дијаграм за жици на Ford F150 1980 – 1986

Можеме и да започнемена почетокот со првите шест моделски години на F150, кој имаше приклучоци за радио. Овие беа во моделите од седмата генерација на камионите од серијата F, а самиот F150 беше додаден само во текот на шестата генерација.

Радијата во седмата генерација имаа поголем единечен DIN поставување. За оние кои не знаат, DIN значи Deutsches Institut für Normung. Овој институт поставува стандард кој ги специфицира висината и ширината за единиците за глава на автомобилот, односно радиото што го ставате во автомобилот.

Табелата подолу ги објаснува функциите на поединечните жици и бојата поврзана со специфичните функции. Ова ќе ви помогне да идентификувате која жица треба да се прикачи на кој дел од самата радио единица.

Функција на жица Боја на жицата
12V жица за батерија Светло зелена
12V придружна жица Жолта или зелена
жица за заземјување црна
жица за осветлување сина или кафеава
лево Преден звучник Позитивен Зелен
Лев преден звучник негативен Црн или бел
Десен преден звучник Позитивен Бело или црвено
Десен преден звучник Негативен Црно или бело

Општо земено, ова е едно од најлесните радио приклучоци во опсегот F150 бидејќи беше многу поосновно во овие ранигодини. Некои од боите се повторуваат како што ќе забележите, што може да биде фрустрирачко, но проверката на вашата специфична година на модел може да ви помогне да ја идентификувате точната жица.

Следното повторување на жичаната лента за радио системот Ford F150 ќе остане во голема мера непроменето повеќе од една деценија. Овој жичен ремен ги покрива 8-мата, 9-тата и 10-тата генерација на F150. Овие генерации го видоа воведувањето на контролните табли во стил на клупа и опцијата за единечни или двојни DIN системи

Сè уште е многу сличен на стариот систем од 1980 – 1986 година, но има некои очигледни промени како што ќе видите од табела подолу.

Функција на жица Боја на жица
Постојана батерија 12V+ Жица Зелена/Жолта (8-ма), Зелена/Виолетова (9-та), Зелена/Розова (10-та)
Префрлена жица 12V Црна/Жолта (8-ма ), црна/розова (9-та), црна/виолетова (10-та)
жица за заземјување црвена/црна (8-ма), црна/зелена (9 th & 10th )
Жица за осветлување Сина/Црвена (8-ма), LT Сина/Црвена (9-та и 10-та)
Позитивна жица на предниот лев звучник Портокал/зелена (8-ма), сива/LT сина (9-та и 10-та)
Жица на предниот лев звучник негативна Црно/бело (8-мо), кафеаво/жолто (9-то и 10-то)
Позитивна жица на предниот десен звучник Бело/зелено (8-мо), бело/ЛТ-зелено (9-то и 10-то)
Негативна жица на предниот десен звучник Црно/бела (8-ма), нејасно зелена/ Портокалова (9-та и 10-та)
Позитивна жица за лев заден звучник Розова/зелена (8-ма), портокалова/LT зелена (9-та и 10-та)
Негативна жица за лев заден звучник Сина/розова (8-ма), LT сина/бела (9-та и 10-та)
десно Позитивна жица на заден звучник Розова/сина (8-ма), портокалова/црвена (9-та и 10-та)
Жица на заден десен звучник негативна Зелена /Портокалова (8-ма), кафеава/розова (9-та и 10-та)
Жица за активирање на антената Сина (9-та и 10-та)

Во 8-та генерација ќе забележите дека додавањето на задни звучници додаде уште осум жици на ременот. Дополнително во 9-та и 10-тата генерација се додава уште една жица позната како жица за активирање на антената.

Исто така види: Поправање на дефект на сензорот за притисок во гумите Ford F150

Оваа жица за активирање е онаа која од 9-та генерација наваму ќе поттикне подигање и спуштање на радио антена. До овој момент Ford F150s имаа статични антени кои секогаш беа горе.

Со дополнителните жици очигледно е малку потешко да се постави ново радио на камионите од генерацијата 9 до 10. Сепак, сè уште не е страшно тешко да направиш. Потврдувањето на специфичниот дијаграм за вашата моделска година треба да ја расчисти секоја конфузија во врска со боите на жиците.

Треба да се забележи декана средината на генерацијата 10, имаше промена на малку поинаков распоред на жичаните појаси.

Форд F150 Дијаграм за појас на жици 2000 – 2021 година

Во 2000 година Ford F150s почна да добива ажурирана жичана ремен изгледот, но како што малку друго се промени, овие моделски години сè уште се сметаа за возила од генерацијата 10. Следните генерации 11-ти, 12-ти, 13-ти и 14-ти го задржаа истиот распоред за потребите на жици.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Илиноис

Системот за кодирање на бои, исто така, за среќа остана ист од 2000 година, така што нема загриженост за тоа која генерација е возилото. Во табелата подолу ќе го видите најновиот систем за жици и боите прикачени на одредени жици.

Функција на жица Боја на жицата
15A Осигурувач 11 Панел Жолта или црна
Моќност (B+) Светло зелена или виолетова
Заземјување (долна или лева табла за удар) Црна
Споено палење Жолта или црна
Осветлување Светло сина, црвена, портокалова и засилувач; Црно
земја (долна или десна табла за удар) Црна или светло зелена
Преден лев звучник позитивен Портокалова или светло зелена
Предниот лев звучник негативен Светло сина или бела
Лев заден звучник позитивен Розова или светло зелена
Лев заден звучник негативен тен или жолт
Десен преден звучник позитивен бел или светло зелен
Преден десен звучник негативен темно зелен или портокалова
Десен заден звучник позитивен розова или светло сина
десен заден звучник негативен Кафеава или розова

Поновиот систем навистина нема повеќе жици, така што повторно, сè додека можете да одредите која жица одговара на која функција, не треба да биде премногу тешко да се закачи ново радио во вашиот автомобил. За да се отстрани каква било конфузија со овој конкретен распоред, треба да се забележи дека жицата B+ е во основа батеријата 12V што се наоѓа во претходните модели.

Како да изберам ново радио за Ford F150 ?

Кога станува збор за автомобилските радија не се сите создадени еднакви. Може да има голема разлика помеѓу производителите, големината и специфичните години на моделот. Затоа, навистина треба да го направите вашето истражување и да пронајдете радио што одговара на вашата специфична марка, модел и година.

За среќа, деновиве го имаме интернетот при рака, така што гуглањето радија за Ford F150 од 2000 година најверојатно ќе се појави цела низа опции за купување. Колку е постара годината на моделот, толку повеќе ќе ви треба специјализиран добавувач, но сè уште има радија дури и за Ford F150 од раните 80-ти.

Заклучок

Се надеваме дека овој поглед на приклучоците за жици на минатите речиси 40 години на Ford F150s ви даде некоиувид во тоа како да поставите ново радио во вашиот камион. Како и со сите работи денес, веројатно постои и видео на YouTube што ќе ви помогне со потехничките аспекти на задачата.

Ако сепак сето ова изгледаше малку застрашувачко, тогаш не грижете се. Има многу реномирани продавачи кои не само што можат да обезбедат ново радио, туку и да го вклопат и за вас. Нема срам да ги оставите експертите да ја завршат работата, подобро е отколку да го уништите радиото со неправилно поврзување.

Поврзете ја или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време собирајќи, чистејќи , спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, користете ја алатката подолу за правилно наведете или наведете како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.