Колкава големина на подната дигалка ви е потребна за Ford F150?

Christopher Dean 30-09-2023
Christopher Dean

Веројатно веќе сфаќате дека вашиот камион Ford F150 не е лесен и фигуративно и буквално. Доаѓајќи помеѓу 4.000 - 5540 фунти во зависност од нивото на опременост, кревањето на тој камион не е никаков подвиг, така што ви треба нешто што е на ниво на задачата.

Тие бројки се разбира се само максималната тежина, така што тие претпоставуваат дека камионот е целосно празен, што можеби не е секогаш случај. Ако сте имале товар во камионот и морале да смените гума, возилото би можело да тежи значително повеќе, така што ова треба да се земе предвид.

Во овој пост ќе разгледаме некои од факторите кои го прават добар подна дигалка погодна за вашиот камион. Исто така, ќе разгледаме неколку добри опции кои можеби ќе сакате да ги земете предвид при изборот на дигалка за подот.

Што е подна дигалка?

Џек? Секогаш чувствувам дека е разумно кога зборувам за нешто во една статија за да се увериме дека сите читатели ја разбираат темата, па ќе започнеме со краток опис за тоа што точно е подна дигалка. Всушност, постојат неколку уреди познати како подни џек, од кои едниот всушност може да се користи за поддршка на опуштен под.

Другите два се поврзани со автомобилскиот свет, од кои едната се користи во професионални гаражи додека другото најчесто се користи од секој сопственик на возилото. Тоа е рачно управуван уред што можете да го превртите под вашиот камион.

Исто така види: Што значи предупредувањето за услугата StabiliTrak и како да го поправите?

Ова потоа може да се користи за да ви даде механичкипомош за подигнување на дел од вашиот камион од подлогата што ви дава можност да пристапите до долната страна на вашето возило. Со овој пристап можете да менувате гуми и да поправите различни проблеми што може да го погодат вашиот камион.

Не сите подни дигалки се создадени еднакви иако некои се дизајнирани за полесни товари. Елементите како што се големината, дизајнот и материјалите играат клучна улога во одредувањето колку тежина може да подигне подната дигалка. Се разбира, ќе навлеземе во повеќе детали во врска со ова како што напредува написот.

Колкава големина е потребна подна дигалка за Ford F150?

Како што беше споменато, целосно истоварениот камион Ford F150 има максимална тежина до 5540 фунти. Сега, кога станува збор за подна дигалка, не бараме да го подигнеме целиот камион од земја. Тоа е повеќе доменот на механичарот кој ќе има огромен хидрауличен приклучок на подот на кој буквално го возите камионот.

Пораката е тогаш, ако не треба да ја кренеме целата тежина на дигалката на еден кат тогаш би помислиле дека можеби не ви треба премногу капацитет од приклучокот, нели? Всушност, не, сепак експертите сугерираат дека треба да имате достапен џек од 3 тони или 6000 фунти за вашиот камион.

Можеби се прашувате зошто ако не треба да го подигнете целото возило, ќе ви треба џек што може да го носи тој капацитет. Одговорот е едноставен, никогаш не сакате подот приклучок да биде блиску до неговиот максимален капацитет аковие сте под возилото. Може да биде потребно благ удар или нешто да се скрши во дигалката за да ве остави на патот на аголот што паѓа на многу тежок камион.

Општо земено, тешките подни дигалки кои се погодни за Ford F150 ќе користат хидрауличен систем над стандардните дизајни на рачката или рачката на чудакот што повеќето луѓе ги имаат за своите патни автомобили. Дури и поголем автомобил како Toyota Camry има само максимална тежина од 3075 – 3680 lbs за да можете да видите зошто треба да одите тешки товари со камион.

Овие хидраулични подни дигалки со капацитет од 3 тони се поголеми и имаат подобар опсег на подигање за да можат да ви овозможат многу простор за работа под камионот. Кога се користи на една од точките на дигалката на камионот, овој тип на дигалка ќе ве чува безбедни и сигурни знаејќи дека камионот е исправен и стои додека не го оставите назад.

Општите очекувања за тежина за подигнување на камионот напред или назад бара вашиот дигалка да биде оценет за најмалку 75% од вкупната тежина на камионот. Така, ненатоварен Ford F150 со максимална тежина од 5540 lbs бара дигалка што може да подигне најмалку 4155 lbs. со цел да се подигне задниот дел.

Ако требаше да имате 1500 lbs. на товар во задниот дел на камионот, тоа би значело дека за комбинираната тежина би била потребна подна дигалка со најмалку 5.280 фунти. способност. Дури и ако кревате само едно тркало од земја, вашиот дигалка треба да има барем капацитетподигнете 33% од вкупната тежина на камионот, што за неоптоварена максимална тежина Ford F150 би била 1.828 lbs.

Со оглед на тие минимални бројки, логично е да ви треба подна дигалка способна да собере најмалку 6.000 lbs. Нема смисла да ризикувате со возило со таква тежина кога треба да го кренете од земја.

Како да ја изберете најдобрата подна дигалка за Ford F150

Има повеќе да се земе предвид надвор од капацитетот за подигање кога станува збор за изборот на точниот поден приклучок за вашиот Ford F150. Во овој дел ќе разгледаме некои од другите фактори кои треба да ги земете предвид при изборот на точниот приклучок.

Материјали

Кога станува збор за тешки подни дигалки, постојат два главни материјали кои се користат за сите важни рачки за подигање на дигалката. Тие се или челик, алуминиум или комбинација од двете. Има придобивки и од челик и од алуминиум, па за да ви помогнеме малку, ајде да разговараме за тоа.

Подните дигалки што користат челик за кревачките краци имаат тенденција да бидат потешки, поиздржливи и често поевтини од алуминиумските опции. Целокупните дигалки од алуминиумски дизајн се многу полесни, не толку издржливи и се поскапи.

Секако, постојат хибридни подни приклучоци што ги користат двата материјали, така што ќе добиете полесен дизајн, издржливост и поголема средина на цена на патот.

Тежина

Знам дека веќе разговаравме за тежината, но треба да се повторувадека треба да ја земете предвид потенцијалната најголема тежина што може да ја достигне вашиот камион. Како што споменавме, максималната тежина е целосно празен камион без товар или патници внатре. Треба да ја пресметате можната бруто тежина на камионот и да планирате соодветно. Не треба да имате никој во камионот кога го кревате со дигалка бидејќи нивните движења може да предизвикаат несреќа. Меѓутоа, понекогаш не е изводливо да се отстрани товарот пред да се подигне камионот. Се проценува дека максималната бруто тежина на Ford F150 би можела да биде висока до 7050 lbs.

Ако треба да го подигнете задниот дел на овој целосно натоварен Ford F150, ќе ви треба подна дигалка што може да се подигне на најмалку 5.287,5 фунти. Како што споменавме, доволно е моќта на подигање никогаш да не е доволна ако легнете под камионот и правите поправки. Затоа перницата е над 700 фунти. 6.000 фунти што ги нуди дигалката за подот е важна.

Опсег на висина на подигање

Потенцијалната висина на подигање на подната дигалка е важна грижа кога ја избирате најдобрата опција за вас. Типичен приклучок за автомобилско возило обично ќе ви овозможи да го подигнете на 12-14 инчи од земјата. Сепак, на камионите им треба малку повеќе растојание, затоа повеќето тешки дигалки ви даваат најмалку 16 инчи опсег на кревање.

Побарајте рејтинг поголем од 16 инчи на растојание за да знаете дека можете удобно да стигнете под камионот за да ги направи поправките што ви се потребни.

Двојка одСоодветни подни дигалки за Ford F150

Постојат многу големи тешки подни приклучоци за избор, па дефинитивно треба малку да купувате. Сепак, за да започнете, дозволете ни да понудиме неколку опции за да ви помогнеме да знаете што треба да барате и што има таму.

Arcan ALJ3T 3 тони Флоор Џек

Катот Arcan ALJ3T џек е добро изграден, лесен, дво-клипен поден приклучок кој е оценет за 3 тони или 6.000 фунти. Ова треба да биде повеќе од доволно за да се подигне камион Ford F150 на предните или на задните краеви, дури и кога се носи значителен товар.

Овој агрегат е лесен во споредба со некои подови дигалки од овој тип, но сепак тежат големи 56 фунти. Тоа е неговата алуминиумска конструкција на каросеријата што го држи на полесниот крај на својата конкуренција. И покрај полесниот дизајн, тој лесно може да управува со Ford F150 и може да го подигне потребниот дел од камионот до 18 инчи од земјата.

Исто така види: Најдобар камион за повлекување на петто тркало 2023 година

ALJ3T чини околу 299 долари, но нуди рачка од 2 парчиња, засилена рачка за подигнување , странично монтирана рачка и вентили за преоптоварување. Целосниот опсег на подигнување на оваа единица е 3,75 – 18 инчи од подлогата.

ГОЛЕМ ЦРВЕН – T83002, џек за подот од 3 тони

ГОЛЕМИОТ ЦРВЕН – T83002 е поевтина опција од приклучокот Arcan доаѓа за околу 218 долари и можеби вреди да се погледне за оние со буџет. Оценет со тежина од 3 тони или 6.000 фунти, тој е совршен за Ford F150 и има многу издржливо челично телоконструкција.

Ова е потежок од Arcan со 78 lbs. така е малку понемаклив, но очигледно има посилен дизајн што е бонус. BIG RED, исто така, има подобрено растојание од подлогата до 20,5 инчи што може да ви даде малку повеќе простор за работа под камионот.

Вртливите тркалца од 360 степени го прават многу подвижен приклучок што можете лесно да го поставите по потреба под вашиот камион. Ова е добра работа бидејќи општата тежина на оваа единица може да го отежне ракувањето поинаку.

Кој е најдобар челик или алуминиум?

Постои причина зошто постојат опции и тоа е затоа што ние сите имаат преференции и барања. Како пример би помислиле дека челикот мора да биде најдобрата опција. Тоа е поевтино, поиздржливо е и теоретски може да се потпрете на тоа дека ќе трае подолго.

Се разбира, сето тоа е фантастично, но челикот е исто така многу потежок материјал што значи дека дигалките се исто така многу тешки. На некои луѓе можеби ќе им треба џек што е полесен, но сепак може да се справи со потребното оптоварување. Силен челичен дигалка не е добар ако не можете да го подигнете и да го маневрирате на своето место бидејќи е 20-30 фунти. потежок од алуминиумска алтернатива.

Заклучок

Вашиот Ford F150 е тежок ѕвер и затоа му треба моќен приклучок за да го подигнете кога треба да направите поправки. Најмалку треба да барате да добиете дигалка од 6.000 фунти за да се справите со потенцијалната тежина на овој камион. Можеби можете да користитенешто пониско оценето во стискање, но тоа треба да го правите само ако само кревате еден агол и немате оптоварување на бродот.

Се надевам дека овој напис е корисен и ве повикува да бидете внимателни кога работите под вашиот камион. Не штедете на дигалката за подот бидејќи тоа е можеби единственото нешто што ќе го оддалечи камионот од 2,5 тони од вас.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за да правилно наведете или наведете како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.