Закони и регулативи за приколки во Јужна Каролина

Christopher Dean 17-08-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да бидете повлечени поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Јужна Каролина кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Јужна Каролина?

Во државата Јужна Каролина законот вели дека сите возила што се возат, управувани или се движат по автопатиштата мора да бидат регистрирани и лиценцирани. Ова ги вклучува сите моторни возила, приколки, полуприколки и приколки со столбови. Важно е да се запамети дека овие приколки ќе бараат регистерска табличка залепена на задната страна.

Непријавувањето на вашата приколка или прикажувањето на доказ за регистрација може да резултира со парични казни. Дополнително, ако дозволите вашата регистрација да истече може да предизвика проблеми кога на крајот повторно ќе ја регистрирате приколката подоцна.

Исто така види: Кои се различните типови на приклучоци за приколки & засилувач; Што ми треба?

За разлика од моторните возила, приколките со закон не бараат осигурување, но ниту тие се покриени со вашиот автомобилосигурување. Ако имате вредна приколка или ќе преместите нешто скапо, можеби е добра идеја да ја осигурате вашата приколка.

Општи закони за влечење на Јужна Каролина

Ова се општи правила во Јужна Каролина во врска со влечењето што вие може да дојде до грешка ако не сте свесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека тоа ќе биде така.

Нема правила во оваа категорија, но во отсуство на ова мора да претпоставиме дека треба да се почитуваат општите правила на сообраќајот. Ако тоа е нешто што би било нелегално без приколка, голема е веројатноста дека исто така не треба да го правите тоа со приколка.

Правила за димензиите на приколката во Јужна Каролина

Важно е да се знае државата закони со кои се регулираат големини на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени типови патишта.

 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не е одредена.
 • Максималната должина на приколката е 48 стапки.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи. (дозволена е прекумерна ширина поради додаток)
 • Максималната висина на приколката и товарот е 13 стапки и 6 инчи.

Закони за кукање и сигнал за приколка од Јужна Каролина

Постојат закони во Јужна Каролина кои се однесуваат на кукањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се бидесвесни за овие закони, бидејќи тие се засноваат на безбедноста, така што може да носи потенцијално големи казни.

 • Лигата за влечење или која било друга врска помеѓу влечното возило и приколката не може да надмине 15 стапки во должина. Исто така, мора да биде доволно цврсто за да ја издржи тежината на сè што се влече.
 • Бело знаме или ткаенина што е најмалку 12 инчи квадратни треба да се прикаже на кој било синџир, јаже или кабел што се користи како врска помеѓу возила.

Закони за осветлување на приколки во Јужна Каролина

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење, важно е да бидете во можност да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

Сите возила вклучувајќи ги и приколките мора да имаат задни светла, светла на регистарски таблички, стоп светла, трепкачи и рефлектори.

Ограничувања на брзината во Јужна Каролина

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и за васќе биде побарано да забави.

 • Производените, модуларни или мобилни домови не може да се влечат побрзо од 10 милји на час под објавеното ограничување на брзината за патот.
 • Ако влечете куќната приколка возачот не може да надмине 45 милји на час.

Закони за ретровизорите за приколки на Јужна Каролина

Правилата за ретровизорите во Јужна Каролина не се специфицирани иако најверојатно се потребни и може да ве извлечат над ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Овие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Исто така види: Како да го смирите шумот на фазерот на камерата

Возачите кои влечат мора да можат да видат најмалку 200 стапки од патот зад нивните возилото. Ако приколката и товарот го заматуваат овој поглед, тогаш ретровизорите мора да се конфигурираат на таков начин што ќе го дозволат тоа.

Закони за сопирачки во Јужна Каролина

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важно за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Возилата мора да имаат работни сопирачки кои се ефективни и способни да го контролираат движењето, запирањето и држете го возилото со кое било оптоварување на која било класа со која се управува.
 • Возилата направени по 7 јуни 1949 година мора да имаат сопирачки на сите тркала. Единствените исклучоци од ова сеприколки и полуприколки со тежина помала од 3.001 lbs. сè додека тежината на тркалата на приколката не надминува 40% од бруто тежината на влечното возило кога е поврзано со приколката.
 • Секое моторно возило направено по 1 јули 1964 година што се користи за влечење приколка или полуприколка треба да биде опремено со начин да се докаже дека влечното возило може да запре со користење на неговите работни сопирачки.
 • Секој автомобил, приколка или полуприколка мора да има сопирачки кои се контролираат од еден уред.
 • 8>

  Заклучок

  Постојат голем број закони во Јужна Каролина кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Процесот за регистрирање на вашата приколка во Јужна Каролина е релативно лесен, а ниту правилата за влечење не се премногу комплицирани.

  Поврзување или упатување на оваа страница

  Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

  Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашето истражување, користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.