Закони и регулативи за приколки од Минесота

Christopher Dean 29-09-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Минесота кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Минесота?

Во државата Минесота сите приколки што се возат на улиците или автопатите мора да бидат регистрирани, но не сите од нив ќе бараат титула. Ако бруто тежината на приколките е под одредена граница, тогаш можеби нема да ви треба наслов за тоа. Веб-страницата на Одделот или услугите за возила во Минесота е добар извор што ќе ви помогне да потврдите дали на вашата приколка и треба наслов.

Бидејќи приколките се третираат исто како и моторните возила во државата Минесота, можеби ќе ви треба осигурување од одговорност. Во зависност од големината на вашата приколка, може да ви треба и дозвола за вашата приколка. Регистарската табличка од вашата регистрација, исто така, мора да биде залепена на задниот дел од приколката за да може лесновидливи.

Приколките што се користат за земјоделски цели не треба секогаш да се регистрираат, но сите останати може да добијат парична казна до 300 долари ако регистарската табличка не е видлива.

Приколки што тежат помалку од 4.000 фунти. или приколки за комунални, чамци и моторни санки под 4.500 фунти. не бараат титула освен ако нема заложно право. Регистрациската карта е доволна како доказ за сопственост во овој случај.

Општи закони за влечење на Минесота

Ова се општи правила во Минесота во врска со влечењето, за кои може да наидете на грешка доколку не сте знаеле за нив . Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

Не можете да дозволите некој да се вози во приколка што се влече на автопат.

Исто така види: Колку чини полнењето на наизменична струја во автомобилот?

Правила за димензија на приколка во Минесота

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товарите и приколките. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

  • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
  • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 60 стапки.
  • Максималната должина на приколката е 45 стапки.
  • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
  • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 13 стапки 6“.

Кревка и сигнал за приколка од МинесотаЗакони

Постојат закони во Минесота кои се однесуваат на спојувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да се свесни за овие закони бидејќи тие се засновани на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Конките што ги поврзуваат возилата за влечење и приколката не можат да надминат 15 стапки.

Закони за осветлување на приколки од Минесота

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да ги пренесете вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Ова е причината зошто постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

  • Приколките и полуприколките направени по 1960 година треба да бидат опремени со две задни црвени предни светла кои даваат најмалку 500 стапки. Дополнително, тие мора да имаат најмалку два рефлектори кои паѓаат помеѓу 20-20 инчи над површината на патот и се видливи од 50-300 стапки од задниот дел на возилото
  • Од 1 јануари 1960 година, сите производители на приколки и полуприколки беа обврзани да ги опремат со барем една правилно поставена фар на задната страна.

Минесота ограничувања на брзината

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашиотПриколката е предизвикана да се ниша или да ја изгуби контролата поради брзината, може да бидете повлечени дури и ако сте во објавените граници. Ова е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Исто така види: Што прави Sway Bar?

Закони за ретровизорите на Минесота

Правилата за огледала во Минесота не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Тие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

Сите автомобили што влечат друго возило што го блокира задниот поглед на возачот мора да имаат ретровизор опремен со ќе му овозможи на возачот да види најмалку 200 стапки зад последниот влечен автомобил.

Закони за сопирачки во Минесота

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секое влечење операција. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

  • Приколки или полуприколки со тежина од повеќе од 3.000 фунти. кога е празен мора да има инсталирани сопирачки кои се доволни за да го запрат и задржат движењето на единицата.
  • Приколки и полуприколки кои надминуваат 6.000 lbs. кога е празен мора да има доволно силни сопирачки за да го запре единицата во случај да станеоткачено од возилото за влечење

Заклучок

Постојат голем број закони во Минесота кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да го задржат патишта и учесници во сообраќајот безбедни. Државата Минесота има неколку важни правила со кои треба да се запознаете, иако правилата може да се променат со текот на времето, затоа секогаш проверувајте кај Одделот за возила на Минесота за какви било промени.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако сте ги нашле податоците или информациите на оваа страница корисни во вашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.