Закони и регулативи за приколки во Невада

Christopher Dean 27-07-2023
Christopher Dean

Ако често се наоѓате себеси како влечете тешки товари низ вашата држава, веројатно имате идеја за државните закони и правила што важат за тоа. Некои луѓе можеби не знаат дека понекогаш законите може да се разликуваат од држава до држава. Ова може да значи дека можеби сте легални во една држава, но кога ја преминувате границата може да ве влечат поради прекршок што не го очекувавте.

Во оваа статија ќе ги разгледаме законите за Невада кои може да се разликуваат од државата од која можеби се возите. Исто така, може да има прописи за кои не сте знаеле како роден во државата, а кои би можеле да ве извлечат. Затоа, прочитајте и дозволете ни да се обидеме да ве заштитиме од скапите билети.

Дали трејлерите треба да се регистрираат во Невада?

Комуналните или патничките приколки наменети за јавните патишта во Невада мора да бидат регистрирани и имаат титула по државен закон. Приколки со тежина помала од 1.000 фунти. истоварени ќе добијат мала регистарска табличка која ќе ги прикаже моменталните информации за регистрација.

Исто така види: Како да го ресетирате сензорот за амбиентална температура во Форд

За да добиете регистрација ќе ви треба некој доказ за сопственост како што е насловот и за надвор од државните приколки потребна е и VIN проверка. DMV може исто така да ви наплати даноци на продажба надвор од државата, како и такса за регистрација за единици купени надвор од Невада.

Општи закони за влечење на Невада

Ова се општи правила во Невада во врска со влечењето дека би можеле да се навредат ако не сте билесвесни за нив. Понекогаш може да се извлечете со прекршување на овие правила затоа што не сте ги знаеле, но не можете да претпоставите дека ќе биде така.

Нема посебни закони во Невада во врска со општо влечење, но кога е тоа случај тогаш ќе важат основните правила на сообраќајот. Ако е нелегално во автомобил без приколка за влечење на автопат, веројатно нема да биде прифатливо при влечење.

Правила за димензиите на приколката во Невада

Важно е да се знаат државните закони кои ги регулираат големините на товари и приколки. Можеби ќе ви требаат дозволи за некои товари, додека други можеби не се дозволени на одредени видови патишта.

 • Не можете да се возите или да живеете во приколка додека се влече по јавните патишта во државата.
 • Вкупната должина на влечното возило и приколката не може да надмине 70 стапки.
 • Максималната должина на приколката не е одредена.
 • Максималната ширина за приколка е 102 инчи.
 • Максималната висина на приколката и оптоварувањето е 14 стапки.

Невада Закони за кукање и сигнализација на приколката

Постојат закони во Невада кои се однесуваат на закачувањето на приколката и безбедносните сигнали што ги прикажува приколката. Важно е да бидете свесни за овие закони, бидејќи тие се засноваат на безбедноста, па може да носат потенцијално големи казни.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Илиноис

Состојбата на Невада бара, покрај примарната приклучна врска, да исто така мора да користи сигурносни синџири во случај првиот метод на спојувањене успее.

Закони за осветлување на приколки во Невада

Кога влечете нешто што ќе ги замати задните светла на вашето возило за влечење, важно е да можете да комуницирате вашите претстојни и сегашни дејства во форма на светла. Затоа постојат правила во врска со осветлувањето на приколките.

 • За приколките со столб единственото потребно осветлување вклучува рефлектори, стоп светла, трепкачи и задни светла на задниот дел од товарот.
 • <6 6>Сите приколки или полуприколки кои се широки најмалку 80 инчи мора да имаат 2 предни клиренски светла (по една од секоја страна), 2 задни светла и 3 сијалички за идентификација. Дополнително, секоја страна на возилото мора да има 2 странични маркери и 2 рефлектори (1 напред и 1 назад).
 • Приколките што се 30 стапки или подолги треба да имаат на секоја страна по 1 килибарна страна светилка за маркер и 1 централно лоциран килибар рефлектор.
 • Приколките на столб мора да имаат 1 килибарна странична светилка и 1 килибар рефлектор на секоја страна во близина на предниот дел на товарот.
 • Светилките што се користат за идентификација треба да да бидат поставени во хоризонтален ред, при што центрите на светилките се распоредени меѓу 6 и 12 инчи. Ако е можно, погрижете се овие светилки да се монтираат што е можно поблиску до вертикалната централна линија.
 • Приколките што се дизајнирани да носат чамци обично треба да имаат предни и задни светла лоцирани на секоја страна од приколката на или во близина на средната точка помеѓупредниот и задниот дел на приколката.
 • Сите рефлектори мора да бидат видливи ноќе од 100 до 600 метри. растојание од 50-500 стапки.

Ограничувања на брзината на Невада

Кога станува збор за ограничувањата на брзината, ова варира и зависи од објавените брзини на одредена област. Очигледно не треба да го надминувате објавеното ограничување на брзината во ниту една област. Кога станува збор за нормално влечење, нема специфични различни ограничувања, но се очекува брзината да се одржува на разумно ниво.

Ако вашата приколка се ниша или изгуби контрола поради брзината, може да бидете повлечени над дури и ако сте во рамките на објавените граници. Тоа е затоа што приколката може да претставува закана за јавната безбедност и од вас ќе биде побарано да ја намалите брзината.

Невада закони за огледала за приколки

Правилата за огледала во Невада не се наведени иако се веројатно е потребно и може да ве влечат ако немате или се неупотребливи. Ако вашиот поглед е загрозен од ширината на оптоварувањето, можеби ќе сакате да размислите за проширување на постоечките ретровизори. Тие можат да бидат во форма на продолжувачи на ретровизорите кои се забиваат на веќе постоечките крилни ретровизори.

 • Сите камиони со каросерија што го замаглуваат погледот на возачот кон патот зад нив мора да бидат опремени со огледало во таков позиција која ќе му овозможи на возачот да види која билосе приближува до сообраќајот одзади.
 • Сите автомобили мора да имаат огледало поставено на начин што му овозможува на возачот да гледа најмалку 200 стапки зад нив додека

.

Закони за сопирачките во Невада

Сопирачките на вашето возило за влечење и потенцијално на вашата приколка се важни за безбедноста на секоја операција на влечење. Погрижете се да ги исполнуваат државните упатства и да се придржуваат до наведените правила за употреба на пат со приколка.

 • Сите приколки, полуприколки или приколки со столб изградени по 1 јули 1975 година кои тежат најмалку 1.500 фунти. мора да има работни сопирачки на сите тркала. Приколки направени пред 1 јули 1975 година, кои тежат помалку од 3.000 фунти. не се бара да имаат сопирачки на сите тркала.
 • Сите приколки кои се опремени со воздушни или вакуумски сопирачки и приколки кои надминуваат 3.000 фунти. изградена по 1 јули 1969 година треба да има сопирачки на сите тркала кои се доволно силни за да останат активирани 15 минути во случај приколката да се оттргне од возилото на кое е прикачена.
 • Сите приколки кои тежат повеќе од 3.000 фунти. мора да поседува паркирни сопирачки кои се соодветни за да ја задржат приколката неподвижна на која било класа и во сите временски услови.
 • На секое возило што влече друго возило и кое има воздушни сопирачки потребни се два средства за итна примена на наведеното сопирачки Еден од овие методи на сопирање треба да ги активира сопирачките автоматски ако има намалувањедоводот на воздух за влечното возило, а другиот треба да биде рачно контролиран уред со кој управува возачот.
 • Сите влечни возила кои влечат други возила и имаат вакуумски сопирачки треба да имаат секундарен контролен уред кој може да го користат за управување со влеченото возило сопира во итен случај.
 • Секундарната контрола не смее да се потпира на воздухот од сопирачките, хидрауличниот или кој било друг притисок и мора да биде навистина независна од какви било други контроли.

Заклучок

Постојат голем број закони во Невада кои се однесуваат на влечење и приколки кои се дизајнирани да ги чуваат патиштата и учесниците во сообраќајот безбедни. Државата Невада има опширни правила за осветлување и сопирачки кога станува збор за влечење во државата, затоа погрижете се целосно да ги разберете овие прописи за да избегнете какви било правни проблеми.

Поврзете или упатете ја оваа страница

Поминуваме многу време за собирање, чистење, спојување и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни во вашиот истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.