6.0 Објаснети броеви на цилиндрите за потези

Christopher Dean 03-10-2023
Christopher Dean

Разбирањето како работи моторот на вашиот камион може да биде важен фактор за да може правилно да го одржувате. Ако на пример имате камион Ford Super Duty, најверојатно имате 6,0-литарски Powerstroke V8 мотор.

V9 покажува дека ова е мотор со 8 цилиндри со два брега од 4 цилиндри во V-форма. Секој од овие цилиндри има број иако можеби не е означен со тој број. Во овој пост ќе дознаеме повеќе за Ford Powerstroke V8 и како се нумерирани неговите цилиндри.

Што е Ford Powerstroke Engine?

Моторот Powerstroke од Ford е дизел мотор кој вообичаено има се користи во камионите Ford од серијата F и камионите Super Duty. Во суштина тоа е ребрендирање на моторот создаден од Navistar International кој до 2011 година ги снабдуваше моторите.

Историја на 6.0-литарски Powerstroke мотори

Првиот Powerstroke моторот беше 7,3-литарски дизел и беше верзија на турбодизел V8 на Navistar T444E. Беше претставен во 1994 година и беше користен во поголемите камиони од серијата F на Ford, како и во гамата на Econoline.

Во вториот квартал на 2003 година оваа верзија од 7,3 литри беше заменета со 6,0-литарска Powerstroke која ќе ќе се користи во Super Duty Ford камионите до 2007 година. Исто така, ќе остане во употреба во моделите на Ford Econoline до моделската година 2010.

Зошто треба да ги знаете броевите на цилиндрите

Кога доаѓа до цилиндрите на моторот можеважно е да се разбере нивниот број и редоследот на палење кога се дијагностицира дефект. Редоследот на палење може да варира во зависност од годината на моделот на моторот, но генерално е поставен по одреден редослед.

Оваа низа не го следи хронолошкото нумерирање на цилиндрите, туку е дизајнирана за оптимална работа на моторот . Цилиндрите се нумерирани по шема како што ќе продолжиме да објаснуваме подоцна во објавата.

Исто така види: Закони и регулативи за приколки во Кентаки

Лоцирање на цилиндарот број еден

Откако ќе знаете каде е цилиндарот број еден во V8 моторот, тој станува лесно се нумерираат преостанатите 7 цилиндри. Кога ќе погледнете надолу по двете внатрешни банки од по 4 цилиндри, ќе забележите дека едната страна е малку поблиску до вас од другата.

Ова е затоа што цилиндрите се намерно малку поместени, така што двете банки не се целосно паралелни . Едната страна ќе ги има сите непарни цилиндри додека другата страна ги има парните. Откако ќе го лоцирате цилиндарот број еден, цилиндерот спроти кој треба да се постави малку поназад е број два. Оваа шема продолжува со бројот три што е наспроти бројот два, но малку назадуван. Нумерирањето ефикасно цик-цак напред-назад.

Првиот цилиндар треба лесно да се препознае кога стоите пред вашиот камион со отворена хауба. Возачката страна на возилото треба да ги има парните цилиндри 2, 4, 6, 8,Ова значи дека додека сте свртени кон предниот дел на возилото, цилиндарот број еден треба да биде лево најблиску до вас.

Ќе биде поставен малку пред другите цилиндри. Цилиндарот 1 ќе биде прв во левиот ред проследен со 3, 5 и 7 по тој редослед додека моторот се движи назад кон кабината на камионот.

Каков е редоследот на палење на 6,0-литарски мотор со моќен удар ?

Значи, како што е споменато, ако го запалите моторот додека ги гледате цилиндрите пред вас, тие нема да палат по хронолошки редослед. Нема да оди 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и потоа конечно 8. Еве неколку работи кои треба да ги разберете како палат овие мотори.

  • Цилиндрите нема да палат сите во исто време
  • Редоследот на пукање е однапред одреден и ќе биде ист секој пат се додека нема проблеми со моторот
  • Никогаш нема да ја следи шемата за прогресивно нумерирање, но не е било случајно

Па сега да замислиме дека сме зад воланот на нашиот камион, хаубата е отстранета и можеме да го видиме моторот. Ќе го запалиме нашиот Ford 6.0-литарски Powerstroke мотор. Непарните цилиндри се сега десно додека гледаме во моторот додека парните се лево.

Цилиндарот број еден е десно, но е најоддалечен од нас. Кога ќе го запалиме моторот, овој цилиндар ќе биде првиот што ќе запали. Следните три цилиндри за палење ќе бидат 3, 5 и 7 следениза 2, 4, 6 и конечно цилиндарот број 8. Циклусот потоа ќе се повторува одново и одново додека возите.

Важна забелешка

Точната секвенца на палење може да варира во зависност од годините на моделот овие мотори, па затоа е секогаш мудро да го проверите упатството за вашиот сопственик за да добиете точна идеја за редоследот на палење на цилиндрите за вашето возило. Ова е единствениот сигурен начин да знаете дали вашиот мотор работи во правилна секвенца и дали имате цилиндар што не работи

Заклучок

Системот за нумерирање на цилиндрите во Ford 6.0-литарски Powerstroke мотор е многу лесно кога знаете што гледате. Ова е V8 мотор, така што за разлика од вградените мотори кои имаат само еден ред цилиндри, вие имате два.

Исто така види: 5 причини зошто приклучокот за приколка на вашиот камион не работи

Овие два реда или брегови цилиндри се поставени под агол еден до друг во телото на моторот создавајќи V-облик. Едниот брег цилиндри ги држи непарните комори 1, 3, 5 и 7, додека другиот брег има 2, 4, 6 и 8.

Двата брега се движат приближно паралелно, но непарните цилиндрирани се поставени малку напред од парните. Ова ќе ви помогне полесно да го лоцирате цилиндарот број еден, а потоа и останатите.

Поврзување или упатување на оваа страница

Поминуваме многу време на собирање, чистење, спојување, и форматирање на податоците што се прикажани на страницата за да ви бидат колку што е можно покорисни.

Ако податоците или информациите на оваа страница ви се корисни вовашето истражување, ве молиме користете ја алатката подолу за правилно цитирање или повикување како извор. Ја цениме вашата поддршка!

Christopher Dean

Кристофер Дин е страствен автомобилски ентузијаст и експерт за сите работи поврзани со влечењето. Со повеќе од една деценија искуство во автомобилската индустрија, Кристофер се здоби со големо знаење за оценките за влечење и капацитетот за влечење на различни возила. Неговиот голем интерес за оваа тема го наведе да го создаде високо информативниот блог, Database of Towing Ratings. Преку својот блог, Кристофер има за цел да обезбеди точни и веродостојни информации за да им помогне на сопствениците на возила да донесат информирани одлуки кога станува збор за влечење. Стручноста и посветеноста на Кристофер на неговиот занает го направија доверлив извор во автомобилската заедница. Кога не истражува и не пишува за капацитетите за влечење, можете да го најдете Кристофер како го истражува одличното отворено со своето доверливо возило за влечење.